pinus  Dołączył: 04 Sty 2009
A u danina lekki błekit wyszedł.
Co do zdjęcia druga część zbiornika jest pokryta lodem.

gezeb  Dołączył: 26 Maj 2007
Ale czy o to chodzi żeby zrobić błękit ? Jeżeli tak to lepiej " Retouche.moi " wskrzesić :-)
A ten obrazek wychodzi ładnie i moim zdaniem naturalnie w nowym RT , nawet bez zbytniego ruszania suwakami , profil neutral .

Danin  Dołączył: 10 Gru 2007
Nieźle gadacie 8-)

venice napisał/a:
A dla mnei wersja Danina jest mało akceptowalna. Takie wyciągnia na siłe rzeczy, których prawdopodobnie w naturze wtedy nie było jest lekko śmieszne.

Niektóre cienie pod drzewami są niebiesko-zielone co wygląda równie śmiesznie.

Widać, że zdjęcie zostało zrobione w pochmurny dzień i wyciąganie z niego jakiś kolorowych kolaży wygląda co najmniej dziwnie. Takie moje odczucia :-B

Na początek :-B

Faktycznie w RAWie widnieje napis że strzał został dokonany około godz 9 rano, więc takie popołudniowe światełko odpada. :P
Te różne artefakty na odblaskach tafli są jakie są, ale w popołudnie z lekko zaniesionym słońcem tak bywa, chociaż nie ma takiego ostrego światła.... Spora saturacja i ocieplenie balansem bieli spowodowało efekty pod drzewami.
Jeśli zdjęcie ma być na zimno to poległem, ale mnie się i tak podba :mrgreen: , bardziej przypomina odwilż niż zimę w pełni.

pikolo  Dołączył: 06 Gru 2006
jeżeli chce się tylko podkręcać kolor jakiegoś jednego elementu na zdjęciu to trzeba pracować na warstwach , inaczej całe zdjęcie się modyfikuje. Po wycięciu na warstwie potem jakiś element trzeba poprawiać narzędziami , w fotoszopie jest selective colors , hue&saturation itak dalej.
No chyba że chcesz w RAW Therapy tylko i wyłącznie niebo zrobić superancko błękitne. W fotoszopie nie ma rzeczy nemozliwych.

Skocz do: