BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
Dania z mikrofali nie należą do najlepszych - powiedziała osoba która używa najprostszej mikrofali :D
Dania te praktycznie nie różnią się od tych z piekarnika. Ba, są nawet lepsze. (oczywiście mowa o tych które się nadają do mikrofali)
Frytki z piekarnika są ochydne, te z mikrofali (nie dość że o wiele szybciej) są smaczniejsze.

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
Cytat
nie mam ani jednego ani drugiego.. :-)

Wersja studencka:
Bierzesz najtańszy dezodorant i zapalniczkę... :mrgreen:

A i tak najlepsze jest niewielkie ognisko głęboko w lesie. I nic go nie pobije. ;-)
Raz na jakiś czas dobrze jest takiego zażyć.

http://www.awa24.pl/produ...ng-GE89AST.html
fajne cudeńko. Coś podobnego sprawię sobie jak nasza dokończy żywota.

Swoją drogą - na działce mam taką z Reala za bodajże 170zł. Nadaje się jedynie do podgrzania potrawy albo wątróbki dla kota :)

[ Dodano: 2010-04-17, 22:53 ]
Kosmo, poczytaj :)
http://www.awa24.pl/Porad...nks-pol-19.html

Kosmo  Dołączył: 11 Mar 2008
grabber napisał/a:
Raczej dania z mikrofali nie naleza do najlepszych

wydaje mi się, że bardziej istotne, co do niej włożysz.. :-)

a na poważnie - ja mam na myśli odgrzewanie potraw głównie, dziecko samo wraca do domu, niech sobie wsadzi zupisztala czy co tam do MV i za 3 minuty gorące danie ma, bez pilnowania, zapomnienia na gazie, itp.

żona wraca zmęczona z roboty, to szybciej jej podgrzać coś kupionego (nie mówię o pizzy z Tesco... błe... ) niż gotować od zera,

po prostu takie życiowe momenty - na szybko podgrzać coś ponownie..

grabber  Dołączył: 01 Paź 2007
YellowLabel napisał/a:
Dania te praktycznie nie różnią się od tych z piekarnika. Ba, są nawet lepsze. (oczywiście mowa o tych które się nadają do mikrofali)

widzialem i nawet robilem popcorn w opakowaniu do przyrzadzenia w mikro ;)

Co kto lubi

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Kosmo, Jak będziesz kupował w MM, to zwróć uwagę, że przeważnie gdzieś obok są plastikowe garnki i pojemniki przystosowane do podgrzewania i gotowania w mikrofali. Bardzo praktyczne, bo nie każdy talerz, czy pojemnik nadaje się do zastosowania w mikrofali. Wykluczone są wszystkie z metalem, złoceniami, wzorkami i niektórych tworzyw. Z kolei niektóre tworzywa, np. polietylen nie są zalecane do stosowania w kontakcie z tłuszczami spożywczymi (ciężko się potem nawet myją). Najlepszy jest polipropylen i szkło.

YellowLabel napisał/a:
http://www.awa24.pl/produ...ng-GE89AST.html
fajne cudeńko. Coś podobnego sprawię sobie jak nasza dokończy żywota.

Cytat

z innowacyjnym systemem trzech źródeł emisji mikrofal TDS, opcją DUO Grill oraz system czyszczenia parowego.

:shock: a co to TDS? coś podobne do ABS w samochodzie?? ;-)

Trzy anteny nadawcze mikrofal. Z góry, z dołu i po bokach.

grabber, ja taki popcorn z mikrofali jadałem bardzo często :) 2 razy w tygodniu. Lepszy i mniej tłusty niż taki normalny.

"TDS- trzy źródła emisji fal"
Kosmo - jak tylko do podgrzewania to nie ma co się bawić w grille, systemy czyszczenia parowego itd :)
Kup coś za około 300-350zł - LG, Samsung i będzie ok

darkduch  Dołączył: 29 Cze 2008
duralex sed lex !

od kilku dni kupiony LG mb4049fs i na razie bardziej na próbę sobie podgrzewam (1 mikrofala)

brat już od dłuższego czasu ma LG mb3744 czy jakoś tak (podobny model do tego 4049) i też ujdzie.

ale jak napisałem dopiero się poznajemy z mikrofalami.

DrEwNiAK  Dołączył: 29 Sty 2008
Tak trochę odchodząc od modeli, to przy włączonej mikrofalówce Wifi zostaje bardzo mocno zagłuszone (ruter w pokoju obok). Próbowałem tak kilka razy z różnymi odbiornikami radiówki i zawsze to samo. Rozłącza, blokuje, przerywa itp. Mocno promieniuje skurczybyk.
Sam bym nie kupił tego diabelskiego urządzenia, jednak ciocia dała to wypróbowałem.

DrEwNiAK, ciocia dała Ci router? ;-)

DrEwNiAK  Dołączył: 29 Sty 2008
:mrgreen:

Można tak powiedzieć.

DrEwNiAK napisał/a:
Wifi zostaje bardzo mocno zagłuszone
To masz coś nie tak. U mnie akurat router jest nie dość, że w kuchni, to 25 cm w bok i 30 cm w dół od kuchenki mikrofalowej i nie zauważyłem, żeby coś gorzej działało. A co do najprostszej kuchenki to nie macie racji. Na razie będzie tylko podgrzewał, a jak będzie chciał coś więcej, to co ? Ma sobie drugą, lepszą kupić ?

Dada, najprostsza jest z reala albo biedronki za 150zł :D
Ja polecam taką w okolicach 350zł.
Np coś takiego:
http://www.awa24.pl/produ...ng-GW76N-S.html
grill ma nawet :)

w ogóle to zdziwiłem się, że MV mogą mieć funkcje piekarnika - to by załatwiało sprawę zakupu/wymiany kuchenki gazowej.. tylko ta pojemność.. muszę pobuszować po sklepie chyba na własną rękę.. :-)

YellowLabel, Wg mnie za mała. Skoro ma być ewentualnie stosowana jako (zamiast) piekarnika to min.23 litry . Moja ma 23 litry i czasem nie za duży kurczaczek o grilla zawadza. A o kaczusi z jabłkami to mowy nie ma. Dlatego pisałem o sprawdzeniu koniecznie wysokości.

Dada, a jaką wysokość ma Twoja?

Musiałem zmierzyć. :mrgreen: Od górnej powierzchni talerza obrotowego do górnej ściany (wewnątrz-rzecz jasna) 22 cm. Grill wystaje ok.1 cm od sufitu, czyli max. wysokośc pieczystego to jakieś 15-17 cm - luz jest niezbędny, żeby nie spalić.

aha... to będę szukał wyższych... pozostaje pewnie mierzyć w sklepie, bo w specyfikacjach zakładam, że podawane to wymiary zewnętrzne

Skocz do: