k33l  Dołączył: 20 Lut 2010
czaszka co do gwarancji to trzeba sprawdzić na stronie Seagate bo wcześniej dawali 5lat ale jakieś 2-3 lata temu zmienili na 3 lata.
Dysk nie jest wykrywany na innym kompie czy tylko u Ciebie? Jeżeli nie sprawdzałeś to podepnij pod inny PC jak możesz.
Tutaj podaj numer seryjny i numer produktu i sprawdź czy jeszcze jest gwarancja

czaszka  Dołączył: 19 Paź 2009
Problem rozwiązany !
Dysk Seagate Barracuda 7200.11 - fachowiec naprawił mi go za 50 zł poprzez terminal, po wgraniu nowego firmware dysk działa jak nowy. cała operacja trwała jakieś 15 minut :-)

a jeśli chodzi o samoczynne wyłączanie się kompa, to okazało się, że poluzował się radiator procesora.. :roll:
po ponownym przytwierdzeniu komputer śmiga bez zająknięcia.
tylko tyle i aż tyle ;-)

White  Dołączył: 31 Paź 2008
Podłączę się pod ten wątek.
Padł mi dysk. (Jest to zewnętrzny dysk 2,5 cala w obudowie podłączany przez USB.)
Przeszedł jak na razie przez kilka fachowych rąk i jest diagnoza na 90% pewna.
Najprawdopodobniej padła elektronika. Wymyśliłem sobie, że najtaniej będzie kupić drugi taki sam dysk i próbować przekładać kontroler. Jak myślicie ma to sens? I zna ktoś taką osobę, która się na tym zna z Wrocławia najlepiej?

Berrt  Dołączył: 20 Cze 2009
White, kiedyś coś takiego robiłem na Maxtorze o ile dobrze pamiętam 80GB 5600obrotów. Wszystko działało jak trzeba i nie wymagało to większego zachodu. Po prostu odkręciłem torxy trzymające elektronikę, wyjąłem, włożyłem nową (połączenia podobne do połączeń miedzy obiektywem a korpusem więc żadna filozofia) i śmigało. Aktualnie ten sam dysk po bodaj 4 latach nadal chodzi w komputerze mojego ojca.

White  Dołączył: 31 Paź 2008
Berrt, dzięki, no to będę kombinował :-B

kacperAs  Dołączył: 01 Mar 2010
White napisał/a:
Wymyśliłem sobie, że najtaniej będzie kupić drugi taki sam dysk i próbować przekładać kontroler. Jak
White napisał/a:
myślicie ma to sens?
:?: Cogito ergo sum :idea:

Skocz do: