cristof  Dołączył: 03 Sty 2011
Czy widzicie jakiś inny trop niż wadliwie skalibrowana matówka?

Masaho  Dołączył: 31 Sie 2008
Tak, aparat był rozkręcany i układ stabilizacji wraz z matrycą jest przykręcony na nieodpowiednią odległość, mogło być też tak, że ktoś programowo w "service mode" przesunął af aby wskazywał zgodnie ze źle skalibrowaną matówką (tylko po co?). A dobrze masz ustawione dioptrie w wizjerze ? Możliwości jest dużo, skąd nadajesz ?

Cóż aparat mógł być rozkręcany. Korektor wizjera mam na środku. Czy można źle ustawić fabryczną matówkę? Co jeśli sensor został przemieszczony?

Piszę stąd:

-Reklam, a w szczeglnosci reklam produktow nie uznajemy
tref

evilek  Dołączył: 30 Kwi 2011
Też mam u siebie taki problem z GX-10. Na oko ostrość jest, aparat mówi, że jest ok, a po zrobieniu zdjęcia jakaś dupa, ostrość przesunięta o kilka mm. Mam tak przy Pentax-A 50mm. Na kitowym 18-55 AF ostrzy ok. Niestety nie wiem w czym jest problem, dlatego chętnie się dowiem jeśli ktoś coś tutaj wymyśli ;]

Masaho  Dołączył: 31 Sie 2008
cristof napisał/a:
Korektor wizjera mam na środku.

Pokombinuj może różne ustawienia, tak by czarne kwadraciku były jak najbardziej ostre.

cristof napisał/a:
Czy można źle ustawić fabryczną matówkę?

O co Ci dokładnie chodzi, o wyciągniecie matówki i złe założenie potem?

cristof napisał/a:
Co jeśli sensor został przemieszczony?

Trzeba go odprzemieścić ;-)

Najlepiej jakby to sprawdził serwis, nie wiem czy w Żywcu coś prosperuje, ale w Bielsku już powinno coś być.

rychu  Dołączył: 08 Paź 2006
OT
cristof, a wiesz, że tę wodę to produkują pod Szczecinem?

Masaho napisał/a:

Trzeba go odprzemieścić ;-)

Najlepiej jakby to sprawdził serwis, nie wiem czy w Żywcu coś prosperuje, ale w Bielsku już powinno coś być.
potestuje jeszcze przez weekend różne opcje i zobaczymy... ale pewnie będzie fak i serwis :(

rychu napisał/a:

tę wodę to produkują pod Szczecinem

Ej no u nas robio w Jeleśni a dokładniej w Cięcinie o tu:

majo zrodlo w Miroslawcu ale to jest woda dla Polski polnocnej i Warszawki :p

Skocz do: