Pablo_P-ce  Dołączył: 19 Sie 2011
Oby coś wypuścili bo z tymi filmikami to nie za fajnie jest... a miałem zamiar nagrywać sporo filmików z K-r bo juz z kompakta wychodziły super a tutaj lipa... Wczoraj nagrywałem dziecko ze świecąca zabawką LED i wychodzi taka łuna że dużej zabawki nawet nie widać. Ale apropo cykania to odtwarzałem na brata lapku emachines, z tymi samymi, nowymi K-Lite MEga i tam nie ma cykania a u mnie jest na PC. To chyba też zależy od karty dźwiękowej lub jej sterowników.

[ Dodano: 2012-02-22, 12:47 ]
Chyba znalazłem rozwiązanie problemów z cykaniem w filmach z K-r;) Wystarczy przekonwertować taki filmik programem MP4Cam2AVI. Trwa to kilka/naście sekund a problem znika. Filmik zajmuje także trochę mniej MB. Nie zauważyłem utraty jakości ani opcji umożliwiających regulacje.

kris.s  Dołączył: 07 Lut 2012
Pykanie powstaje po kompresji dzwieku do MP3 jakims tam kodekiem wmontowanym do programu. Program MP4Cam2AVI z postu wyzej koduje dzwiek kodekiem Lame encoder - pykania brak :)
MP4Cam2AVI koduje obraz w starym jak swiat Xvid
Idealnie było by skompresować obraz H.264, dzwiek Lame MP3

b-bar01  Dołączył: 09 Lip 2010
Pablo_P-ce napisał/a:
MP4Cam2AVI

Sprawdziłem pliki filmowe z K-x i K-5, po konwersji dźwięk nie cyka.
Dodatkowa uwaga dla tych co chcą odtwarzać filmy z pendrajwa na tv Samsunga:
jak juz kiedyś pisałem, pliki avi prosto z puszki powodują wyświetlenie komunikatu "nieobsługiwany kodek", ten sam komunikat pojawia się po konwersji MP4Cam2AVI z ustawieniami "video format: source video(not recompression)"
a na ustawieniach "video format: XviD MPEG-4 TV HD 16:9" plik jest normalnie odtwarzany.

kris.s  Dołączył: 07 Lut 2012
wszystko ok ale MP4Cam2AVI konwertuje MJPEG na Xvid + mp3 jest ok bo pojdzie na kazdym starym odtwarzaczu DVD

na h.264 z glosem bez pykania czym?

Skocz do: