zlaskovik  Dołączył: 13 Maj 2008
Dokładnie tak. Aparat wylądował w serwisie. Wrócił po 10 dniach, wyregulowali migawkę i wgrali nowy soft (chociaż był najnowszy). Jak dotąd (2 tygodnie) działa bez zarzutu.

luka  Dołączył: 21 Lut 2012
Mój K-5 w serwisie. Regulacja migawki ? Wydaje mi się że serwis nazywa "to" tak ładnie ... Najważniejsze że działają skutecznie.

jurbassteck  Dołączył: 13 Sty 2012
Ja też ostatnio się spotkałem z tą przypadłością K-5 tki, ale.. no właśnie: działo się to tylko kilka razy przy manualnym obiektywie M42 bez styków i Fa 80-320 Pentaxa. Natomiast problem nie występuje przy 18-135 Pentaxa. Dodatkowo zauważyłem, że lustro klapnęło w bardzo upalny dzień (ok 30 stopni w cieniu) przy dużej wilgotności powietrza. Jak jest chłodniej, to działa bez zarzutu. Na razie nie oddaję do serwisu, bo sezon przede mną, ale jak się sprawa będzie powtarzała, to na zimę pojedzie do Apollo :)

zlaskovik  Dołączył: 13 Maj 2008
jurbassteck napisał/a:
na zimę pojedzie do Apollo :)

Bez przesady - może apollo to nie jest najlepszy serwis ale terminy naprawy nie są aż tak długie :mrgreen:

jurbassteck  Dołączył: 13 Sty 2012
zlaskovik napisał/a:

Bez przesady - może apollo to nie jest najlepszy serwis ale terminy naprawy nie są aż tak długie :mrgreen:

Wiem, ale jakoś na razie nie wyobrażam sobie spędzenia choćby tygodnia bez aparatu.

Skocz do: