Generic  Dołączył: 09 Lis 2007
M.W napisał/a:
Zeiss Ikon wypuszczał coś takiego. Leica również.

Tak samo Voigtlander Bessa-L albo Hasselblad SWC.

M.W  Dołączył: 20 Sie 2008
Cytat
Tak samo Voigtlander Bessa-L albo Hasselblad SWC.

Bessą chyba zdjęcia robił śp. Arno Fischer ?
Cytat

Arno Fischer, fot. Marcin Osman

Apas  Dołączył: 26 Sty 2007
Moje ZAWSZE odnosiło się do tego, co widziałem na nielicznych filmach pokazujacych HCB przy pracy, gdzie ZAWSZE używał wizjera. Oczywiście, mogłem nie widzieć wszystkich istniejacych filmów oraz istniejace filmy wcale nie muszą oddawać rzeczywistego modus operandi tego fotografa... To także napisałem wyraźnie.
Ale masz rację, dyskusja ciekawa i to trzeba docenić :-B

M.W  Dołączył: 20 Sie 2008
Cytat
- Jest takie słynne zdjęcie Bressona, na którym mężczyzna w czarnym płaszczu i w meloniku na głowie, z parasolem w ręku skacze przez kałużę. Widziałem oryginalne styki. To jest szesnaście filmów naświetlonych tylko po to, by zrobić tę jedną unikalną klatkę. Tę, na której jest po pierwsze właściwy mężczyzna, po drugie ma wspaniały układ ciała, po trzecie jest w rewelacyjnym rozkroku, po czwarte właściwie trzyma parasol i po piąte melonik ma ułożony w doskonałym punkcie głowy. Ale przede wszystkim on skacząc przez kałużę, dotyka ją kantem obcasa w momencie, w którym jeszcze nie powstają kręgi na wodzie. I to jest to! Dla takiego efektu Bresson musiał stać tam wiele godzin. Tomasz Tomaszewski

Czy chodziło o to zdjęcie :-)

karmazyniello  Dołączył: 05 Lut 2008
Oto 28 zdjęć przedstawiających Henryka w akcji.

http://bongolia.com/bongostreet/hcb/index.html

wuzet  Dołączył: 12 Sie 2009
Cienias, nie umiał strzelać z biodra.

Skocz do: