K20D | 17 | MZ-5n | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Morituri Nolumus Mori
www.rivelv.deviantart.com / https://500px.com/rivelv
We mnie wzbudziła wątpliwość, czy jest sens marzyć o GR IIIxjersey napisał/a:P17 wzbudziła we mnie chęć posiadania cyfrowego kompaktu
Ryszard napisał/a:….We mnie wzbudziła wątpliwość, czy jest sens marzyć o GR IIIx….
Morituri Nolumus Mori
www.rivelv.deviantart.com / https://500px.com/rivelv
MF , FF , APS-C
Electrical engineers do it with less resistance ;)
srutututu
Electrical engineers do it with less resistance ;)
skaarj napisał/a:foto czy używałeś GW-4? Miałem ochotę nabyć, na szczęście przetestowałem i odpuściłem. Kompletnie rozwala wyważenie aparatu.
MF , FF , APS-C
MF , FF , APS-C
MF , FF , APS-C
O rany Alek się odezwałCytatKtoś może wie kiedy pojawi się w Polsce? Na FB Czesi, Austriacy już wrzucają foty z unboxingu a u nas cisza
"W sztuce może być coś dobrze zrobione albo źle, nic więcej." Stanisław Lem
To forum zawsze było sprzętowe. O fotografii rozmawiało kilka osób, które od dawna się nie pojawiają, albo nie odzywają.M.W napisał/a:Zero dyskusji o fotografii
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
M.W napisał/a:A co tyczy się forum pentax:
Czasami mam wrażenie jak bym wchodził na forum turystyczne a nie fotograficzne. Dominują takie tematy jak : Górskie szlaki Pentaxiarzy, jaki samochód, jaki rower, jaka lornetka, jakie wkładki amortyzacyjne do butów itp. Zero dyskusji o fotografii![]()
Akurat w górskim wątku są i piękne zdjęcia. Mieliśmy Jeden Aparat i parę innych projektów. Kilka osób regularnie publikuje fotosy bez słowa o sprzęcie. Nie zgodzę się zatem, żeby brak owych dyskusji był immanentną cechą samego forum. Jeżeli już potrzeba jakiegoś przymiotnika, to "sprzętowe" zamieniłbym raczej na "hobbystyczne", jak myślicie?plwk napisał/a:To forum zawsze było sprzętowe.
M.W napisał/a:O rany Alek się odezwałCytatKtoś może wie kiedy pojawi się w Polsce? Na FB Czesi, Austriacy już wrzucają foty z unboxingu a u nas ciszaCo tam u ciebie słychać Alek
Zaglądałem na twojego bloga, ale tam od dłuższego czasu cisza
![]()
A co tyczy się forum pentax:
Czasami mam wrażenie jak bym wchodził na forum turystyczne a nie fotograficzne. Dominują takie tematy jak : Górskie szlaki Pentaxiarzy, jaki samochód, jaki rower, jaka lornetka, jakie wkładki amortyzacyjne do butów itp. Zero dyskusji o fotografii![]()
Wracając do tematu (Ricoh GR4). Daido Moriyama pstryknął trochę fotek tym modelem :
https://www.ricoh-imaging...gallery/01.html
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Rozpocznij temat o fotografii, dołączymy, pogadamy...M.W napisał/a:A co tyczy się forum pentax:
Czasami mam wrażenie jak bym wchodził na forum turystyczne a nie fotograficzne. Dominują takie tematy jak : Górskie szlaki Pentaxiarzy, jaki samochód, jaki rower, jaka lornetka, jakie wkładki amortyzacyjne do butów itp. Zero dyskusji o fotografii
Flickr
K*3, FA*5, DFA*2, DA*3