sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
bEEf, może jednak dla zbyt małej liczby fotografów było to przydatne .. a może było za drogie i umieszczenie tego systemu musiałoby podnieść cene cyfranek o te kilka dolców za dużo? :roll:

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
sołtys, ale są marki... najbardziej topowe z topowych małoobrazkowców. Mają gps-y, sresy, silniki ponadźdźwiękowe, 48miliardów pól AF, 1000 klatek na sekudę, karuzelę i prysznic. A tego nie mają.

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Myślę że w teorii ten buzer wyglądał ciekawie, a w praktyce po prostu nie wypalił, albo by był on faktycznie użyteczny potrzebny jest prawdziwie duży wizjer nieosiągalny w cyfrze :mrgreen: . Kolega miał ten patent w swoim Canonie i wcale z niego nie korzystał twierdząc że to zbędny bajer. Może Canon doszedł do wniosku że koszta produkcji są za duyże był ładować do korpusów funkcję co do której użytkownicy są nie przekonani i zysk z kampanii uświadamiającej byłby niewspółmierny do kosztów samego systemu.

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Cytat
by był on faktycznie użyteczny potrzebny jest prawdziwie duży wizjer nieosiągalny w cyfrze

Marki Ds mają pełną klatę, więc rozmiar wizjera takoż pełny :-) A co do reszty - to, co mówisz jest właśnie prawdopodobne. Bo, ogólnie, to mi też lekko wara drgnęła z podjarania, jak pierwszy raz przeczytałem o tym ficzerze. Współczynnik bajerowości ma to zaiste wysoki, co przekłada się na duży marketingowy plus. Więc skoro firma z niego rezygnuje - nie sprawdził się w praktyce. Nie widzę innej możliwości.

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
bEEf napisał/a:
Mają gps-y, sresy, silniki ponadźdźwiękowe, 48miliardów pól AF, 1000 klatek na sekudę, karuzelę i prysznic. A tego nie mają.
[...]
Współczynnik bajerowości ma to zaiste wysoki, co przekłada się na duży marketingowy plus.

być może z marketingowego punktu widzenia lepiej jest wsadzić do aparatu karuzelę i prysznic niż uruchamianie AF czy innej funkcji po przyłożeniu oka do wizjera (nie wiem dlaczego chciałem napisać "do fryzjera" :shock: :roll: :-> ). Preferencje większości potencjalnych klientów się zmieniają ostatnimi czasy ..... aa poza tym być może przez fakt, że wizjery są dostosowane do APS-C to i istniała konieczność dostosowania tego bajeru ... ale chyba najprawdopodobniej po prostu fakt, że i tak gdzie ktoś o tym mówił to w większości jednak były to głosy typu: "nooo super bajer ... ale nie używam" ;-)

Skocz do: