asklop  Dołączył: 22 Kwi 2006
wysmakowany moze i tak, ale pamietaj, ze stare Pentaxy byly projektowane ponad 20 lat temu, i emanuja swoja prostota. Tzw . dyskretna elegancja, tylko to co byc powinno i nic poza tym. Nie jak np. manualne nikkory, ktore maja jakies chromowane pierscienie i kolorowe kreseczki na jego obwodzie.

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
asklop napisał/a:
wysmakowany moze i tak, ale pamietaj, ze stare Pentaxy byly projektowane ponad 20 lat temu, i emanuja swoja prostota. Tzw . dyskretna elegancja, tylko to co byc powinno i nic poza tym.

Dla mnie wysmakowany design = maksymalna prostota, dyskrecja, geometryczne ksztalty.

Ale rzeczywiscie piszac o szklach zeissa mialem na mysli na pewno nowsze konstrukcje niz M-ki pentaksa.

gezeb  Dołączył: 26 Maj 2007
trochę się wtące i wrócę do góry dla mnie to troche faul wypuścić k100 super za chwile
wprowadzą np. lepszy wizjer wypuszczą k100 super+ itd. nie lepiej poczekać dłużej zebrać
kilka usprawnień i wtedy ruszyć?

gezeb, firma nie moze od razu wypuscic super puszki, bo na klientow dziala magia nowosci. Lepiej dla firmy co nie znaczy dla uzytkownikow, co kilka miesiecy dodawac kilka usprawnien i sprzedawac jako nowosc. Czesc osob sie na to napewno nabierze i zechce wymienic pyszke.

Emsi  Dołączył: 04 Cze 2007
http://www.pixmania.com/p...ektyw-18-5.html

Podepne sie pod temat. K100d super jest praktycznie w takiej samej cenie co k100d. Od kilku tygodni zastanawiam sie na lustrzanką (przy okazji zbieram tez kase ;) ) i chyba skusze sie na wersje super. Niewiem jak skutecznie działa odkurzacz w "super" ale zawsze coś pewnie da a bedzie to moje pierwsze lustro i troche boje sie paprochów. Jedyny dylemat, który mnie jeszcze zastanawia to wolniejszy autofokus jak np. w Canonie czy Nikonie a od czasu do czasu chce pofocić w hali koszykówkę mam nadzieję, że uda mi sie złapac kilka ostrych ujęć na kitowym obiektywie z bliska.

asklop no niestety są tacy którym wiekszą radość sprawia kupowanie a nie używanie :-(

gezeb napisał/a:
no niestety są tacy którym wiekszą radość sprawia kupowanie a nie używanie

dlaczego niestety. Niech kazdy robi to co mu sprawia przyjemnosc. To nie grzech kupowac/kolekcjonowac aparaty. Tylko, ze to kosztowne hobby. :-P

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
asklop napisał/a:
Tylko, ze to kosztowne hobby

Kosztowne to jest latanie w kosmos, ostatnio podrożało do ok. 40 mln $$$. :lol: asklop, dawno cię nie nie było

asklop żeby to było kolekcjonowanie to jeszcze bym zrozumiał ale jak pomyślę ·że zaraz będzie się to pelentać pod nogami to całe tworzywo sztuczne to dla mnie to już grzech

piotr_luk, bylem w Polsce prawie przez miesiac. Jak tam kiedys, ze 2 miechy temu pisalem, jechalem po samochod, i zeby odwiedzic rodzinke. Nie mialem dostepu do kompa. Ale to moze i dobrze. Troszke zmniejszylo sie moje uzaleznienie od forum. :-D

asklop, prawde powiedziawszy wiele nie straciłeś: ot pare kłótni, ze dwie wojenki, tylko jakby :-B :-B :-B mniej sie lało.

piotr_luk, zerknalem w ostrzezenia uzytkownikow. Faktycznie sie dzialo. Moze to i dobrze, ze mnie przy tym nie bylo. Forum nam sie rozroslo i przybylo elementu politycznie niepoprawnego.

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
alkos napisał/a:
co to za belkot
Była kiedyś taka kreskówka. Grał Pies Bełkot. W niedziele rano.

Jarek Dabrowski napisał/a:
Była kiedyś taka kreskówka. Grał Pies Bełkot. W niedziele rano.

Eee, w niedzielę rano (z wyjątkiem jednej niedzieli) to był teleranek z kogutem na płocie

piotr_luk napisał/a:
teleranek z kogutem na płocie
, w którym puszczali rózne kreskówki. Pamiętam jeszcze "W 80 dni dookoła świata".

tomecki  Dołączył: 22 Kwi 2006
piotr_luk napisał/a:
w niedzielę rano (z wyjątkiem jednej niedzieli)

to wtedy co ten spawacz w ciemnych okularach występował i powiedział że im koguta podpier..... znaczy ukradli czy cuś :mrgreen:

tomecki napisał/a:
powiedział że im koguta podpier..... znaczy ukradli czy cuś
na koguta receptą była WRONa

Jarek Dabrowski napisał/a:
na koguta receptą była WRONa

dla niewtajemniczonych to Wojskowa Rada Ocalenia Narodowego

tomecki  Dołączył: 22 Kwi 2006
piotr_luk, ty już lepiej nikogo więcej nie wtajemniczaj, pamiętam jak dziś, mróz jak cholera, a ja z ojcem za rękę szedłem a w ręce aparat ami i u mnie w mieścinie czołgi stały niby to pomagały odśnieżać :-/ dobrze że to już za nami.

tom  Dołączył: 07 Maj 2007
Emsi napisał/a:
http://www.pixmania.com/pl/pl/573637/art/pentax/k100d-super-obiektyw-18-5.html

Podepne sie pod temat. K100d super jest praktycznie w takiej samej cenie co k100d. Od kilku tygodni zastanawiam sie na lustrzanką (przy okazji zbieram tez kase ;) ) i chyba skusze sie na wersje super. Niewiem jak skutecznie działa odkurzacz w "super" ale zawsze coś pewnie da a bedzie to moje pierwsze lustro i troche boje sie paprochów. Jedyny dylemat, który mnie jeszcze zastanawia to wolniejszy autofokus jak np. w Canonie czy Nikonie a od czasu do czasu chce pofocić w hali koszykówkę mam nadzieję, że uda mi sie złapac kilka ostrych ujęć na kitowym obiektywie z bliska.

jesli dokupisz dedykowana lampe pentaxa z af asistancem(strumieniem podczerwieni) af bedzie na tyle szybki by lapac ludzi w ruchu :), a i lampa zrobi swoje(doswietli kadr lepiej)

Skocz do: