argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
::ART:: napisał/a:
A jesli chodzi o D7D to nie mialem w rekach lepszego aparatu pod wzgledem wygody i ergonomi.
Tu sie zgodzę, bawiłem się nim trochę. Świetny sprzet, tylko AF od DS-a :mrgreen:

espresso napisał/a:
+ SDMy
Ja tam wolę poczekać na pierwsze wrażenia uzytkowników. Niby wygląda na bardzo fajne szkła, ale licho nie śpi :-P . Płacić 3k za uszczelnienia, to za dużo. Te SDM-y muszą być naprawdę dobre, bym kupił( ha...tylko skąd kasa :-/ ).

Michał K  Dołączył: 22 Lut 2007
argawen napisał/a:
tylko skąd kasa
..człowiek może żyć z jedną nerką :-P

MORKO  Dołączył: 25 Mar 2007
Michał K napisał/a:
..człowiek może żyć z jedną nerką :-P

hehe...
a tak na poważnie to oddawanie narządów w celach powiedzmy... zarobkowych raczej się nie opłaca. Po pierwsze nigdy nie możesz być pewien że wytną ci tylko to, za co zapłacili, a po drugie to np. nerki mamy dwie właśne dlatego, żeby jedna była w zapasie. Licho nie śpi, a szukać potem dawcy dla siebie to głupio jakoś...

tom  Dołączył: 07 Maj 2007
glupio jakos ze.. u nas za slub bierze sie 800zl, gdy w stanach ceny czesto zaczynaja sie od 1000$ - roznice w zarobkach widac od razu.. w sprzecie tez.

kivirovi  Dołączył: 25 Kwi 2006
800zl za slub?
Ja myslalem ze z 2 tys... Swoja droga to nie wiadomo tez za co te 800...

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Jako osoba zorientowana :-P co nie co w krakowskim rynku foto-ślubnym ceny za ślub zaczynają się od 1000 zł do 2000/3000 śrenio wychodzio jakieś 2000 zł

vobo  Dołączył: 18 Lip 2007
no i podjąłem decyzję ...
... a właściwie jej nie podjąłem

wstrzymam się do końca roku, kolega będzie wracał na święta to się zobaczy,

a wszystko jest uzależnione od tego, jak pentax szybko wprowadzi nowe szkła do sprzedaży, bo poza stałkami przyda mi się jeden zoom do focenia imprez,
np. 16-50 f2.8 SDM ;-) o ile będzie w rozsądnej cenie (ew. jakieś rabaty na niego).
Bo jeśli tak to do zestawu dołączy korpus K10D, lampka AF540FGZ oraz szkło 16-50 f2.8 lub ew. 16-45 f4.0. Reszta szkieł to stałki

pozdrawiam,

Maciek [vobo] Szelągowski

vobo napisał/a:
jak pentax szybko wprowadzi nowe szkła do sprzedaży, bo poza stałkami przyda mi się jeden zoom do focenia imprez,
Tylko tym uzależniasz zakup korpusu ?. Przecie każde SDM będzie droższe od samego korpusu. W promocję nie wierzę, przynajmniej przez co najmniej 6-7 miesięcy. Za duże jest zainteresowanie tymi szkłami. Sprzedadzą wszystko na pniu, a i tak czas oczekiwania pewnie będzie długi.

::ART::  Dołączył: 06 Sty 2007
Pozyjemy zobaczymy.
Pewnie jak zwykle na poczatku ceny beda wysokie przez jakis czas. Wszystko wyjdzie w praniu.

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
argawen napisał/a:
W promocję nie wierzę, przynajmniej przez co najmniej 6-7 miesięcy.
Żebyś tak pypcia na języku dostał tfu, tfu, ale najgorsze jest to, że chyba masz rację

Skocz do: