guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
matb napisał/a:
gucio-59, SMC 70/2,4 Limited to ok. 1600-1700zł. Czy Cześ ma taki (i po ile), to nie wiem - pytaj Czesia ;-)
SMC FA 28-70/4 jest bardzo dobrym obiektywem, ale (IMHO) ta jedna działka więcej się jednak przydaje.

ma jeszcze jedną zaletę- metafizyczną. wszyscy co go mieli/mają zazwyczaj mówią że ulubione zdjęcia zrobili właśnie nim :_))

BAN gucio-59  Dołączył: 24 Lut 2007
matb napisał/a:
28-70/4 (jeśli jest gdzieś do kupienia) trochę kosztuje, ale używane to wydatek rzędu 300-350PLN
ot bym kupił ale nie wiem gdzie go szukać... Dzięki!

Szumak  Dołączył: 18 Cze 2007
Zapytaj TUTAJ czy go mają.

Szumak, Gdzie??? A ok!!! Dzięki!

Szumak  Dołączył: 18 Cze 2007
gucio, a zaglądałeś na allegro?
Może coś takiego?
SMC FA 100-300
lub coś z innych ofert... ale popytaj ludzi, ja tego szkła w ręce nie miałem dotychczas.

wkt  Dołączył: 03 Lip 2007
Najlepiej do 850 zł dozbierać 1200 i kupić sigmę 50-150.
f/4-5.6 jeszcze ujdzie w zakresie kita 18-55 ale dla tele to już zbyt ciemno.

Już zamówiłem u Czesia RIMEX Sigma 70-300 f/4.0-5.6 DG APO Macro i METZ-a 58AF-1 digital, tylko jutro mi poda cenę i kupuję, bo muszę to mieć przed piątkiem!!! Dzięki za wszystko...

Grizley  Dołączył: 30 Sie 2007
guerilla, ja tam jakoś flary kiły i co tam jeszcze wymyslisz nie widzę.

ehm .. zaczekaj jak sie zacznie kolejny sezon spedwaya. zobaczymy co sigma
potrafi :mrgreen:
:mrgreen:

Grizley napisał/a:
guerilla, ja tam jakoś flary kiły i co tam jeszcze wymyslisz nie widzę.

ehm .. zaczekaj jak sie zacznie kolejny sezon spedwaya. zobaczymy co sigma
potrafi :mrgreen:
:mrgreen:

robiłem nią zdjęcia przypiętą do minolty d5d i po prostu zszokowała mnie beznadziejność tego szkła za 8stów:)

flary nie widzisz?to złap słońce w kadr:D

Cześ  Dołączył: 15 Lut 2007
guerilla, nie mogę zgodzić się z Twoją, tak niską, oceną tego szkła. Oczywiście daleki jestem od piania z zachwytu nad nim i zdaję sobie sprawę z pewnych jego ułomności ale nie jest to aż taki "kibel" jak opisujesz.
IMO jest to całkiem przyjemne szkiełko, szczególnie jeśli weźmie się pod uwagę jego zdecydowanie niską cenę.

dyptam  Dołączył: 14 Kwi 2007
Cześ napisał/a:
IMO jest to całkiem przyjemne szkiełko, szczególnie jeśli weźmie się pod uwagę jego zdecydowanie niską cenę.
Też tak uważam, ale niestety ciężar też niczego sobie. Jak focę reportaż, to na początek zakładam S 70-300, aby odstraszyć konkurencję i zaznaczyć teren, a potem przepinam na S 17-70 ;-)

Cześ napisał/a:

w sumie- porównanie mialem wtedy tylko do stałek pentaxa i 28-70/4 tylko. i skanowanych slajdów:)
ale i tak uznaję że F/FA 80-200 pentaxa da lepsze efekty niż ta sigma za połowę pieniędzy (tyle że używki ..)

guerilla napisał/a:
uznaję że F/FA 80-200 pentaxa da lepsze efekty niż ta sigma

tyle, że to 200 a nie 300 a to spora różnica

Cześ, Bardzo dziękuję za sprzedaż i tak szybka przesyłkę nowego sprzętu, jesteś niezastąpiony. Pochwalę się wczoraj zamówiłem u Cześ, a dziś już ma i sie bawiłem SIGMA Macro Super 70-300 F4-5.6 APO II i lampką METZ 58 AF-1, wszystko jest SUPER! Fotkami pochwalę sie już z Bawarii. Jeszcze raz serdeczne dzięki Cześ,

gucio-59, na zdrowie ;-)
Filtr już do Ciebie poleciał, dziś powinien być na miejscu ;-)

Cześ, Dzięki, cieszę się... Super z Ciebie Sprzedawca z Takim Człowiekiem warto handlować, Fachowiec, to lubię... pozdrawiam i polecam Koledzy... :lol:

gucio-59, ;-)

Skocz do: