Stachu  Dołączył: 27 Kwi 2007
A to nie wystarczy tylko odpowiednio użyć maski wyostrzającej?
Takie coś mi sie udało uzyskać:

Proszę zwrócić uwagę, jak na drugim zdjęciu jest profesjonalistycznie tło dobrane :mrgreen: .

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
Stachu, chyba nie o to chodziło. górne bez komentarza a dolne jak z orwo do C-41 wywołanego w 85 roku :))

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
Stachu, taki efekt to mam też na starych slajdach Orwochrom (albo jakoś tak) na które coś się wylało :) Zresztą na kilku starych negatywach też :) A wiem, że przeszły tylko standardową obróbkę w labie, nic więcej ;-)

[ Dodano: 2008-01-17, 17:33 ]
Guerilla, byłeś szybszy, ale spostrzeżenia mamy podobne :-B ;-)

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
mariw, czy to nie jest przypadkiem ulica Rybna w Lublinie?

g70104sm  Dołączył: 25 Cze 2007
dan napisał/a:
Identyczny?! :shock: Te zdjecia to dla mnie kiczowaty chlam w poronaniu do prac Erwina Olafa. Olaf to artysta, a Hill rzemieslnik, produkujacy tandetne obrazki.

Jak dla mnie Hill campuje. I właśnie za ten starannie wyreżyserowany kicz go cenię. Piąte zdjęcie z jego galerii, z biznesmenem przed samochodem - dla mnie genialne, wycisnął z nowobogactwa wszystko co się dało i przelał to na fotografię (fotografikę).

mariw  Dołączył: 03 Kwi 2007
plwk napisał/a:

Na pewno w Lublinie, chyba Rybna ;)

Łobi  Dołączył: 18 Maj 2006
plwk napisał/a:

Nie, drodzy Panowie. Blisko, ale nie Rybna.
To ulica Ku Farze (nota bene prowadzi ona na Plac rybny, do którego dochodzi też ulica Rybna).
Oczywiście Lublin.

Pozdr

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Też mi się wydawało, że Rybna jest chyba przejezdna a ta też przejezdna ale tylko rowerem.

TePe  Dołączył: 24 Sie 2006
z racji tego iż dzisiaj mam dzień wolny ;) takie cuś mi wyszło:

niestety mam tylko jedną lampę, a nie potrafie zmusić k100d zeby jakoś sensownie odpalał lampe wbudowaną + lampe zewnętrzną (pttl strasznie miesza), ale trzeba bedzie jeszcze wrocic do tematu.

Grizley  Dołączył: 30 Sie 2007
wyklarowałeś oczy w ps'ie ?

fajne...

Pentaxowiec  Dołączył: 27 Sie 2007
Mi takie coś wyszło (robiłem krok w krok z tego poradnika)

a to oryginał:

TePe  Dołączył: 24 Sie 2006
Grizley, oczu (czy oczów ? jak jest poprawnie gramatycznie ? ) nie ruszałem, rozmazana skóra na około oczu dała taki efekt.

Pentaxowiec, przed tym co pisze w kursie zmien jeszcze Image-Adjustments-Shadow/highlights (shadows - 0% , highlights tak na 30 - 40 % )

jeszcze jedno z serii:

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
Łobi napisał/a:
plwk napisał/a:

Nie, drodzy Panowie. Blisko, ale nie Rybna.
To ulica Ku Farze (nota bene prowadzi ona na Plac rybny, do którego dochodzi też ulica Rybna).
Oczywiście Lublin.

Pozdr

Dokładnie, to zdjęcie to widok, który widzę cidziennie bezpośrednio wychodząc z pracy, i prawie zawsze widzę tam kogoś robiącego zdjęcie, czy to komórką czy kompaktem czy lustrzanką, tłuką bez opamiętania, nie mogę zrobić tam zdjęcia ze świadomością, że to miejsce jest już tak opstrykane, a z drugiej strony jakby mieć jakiś fajny pomysł to można by je sfotografować tak, jak nikt nigdy jeszcze tego nie zrobił (^_^)

Grizley  Dołączył: 30 Sie 2007
TePe, rzecz jasna że oczu jest poprawnie
SJP

Gringo  Dołączył: 05 Lip 2006
Eldred, wiemy juz gdzie pracujesz :P

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
Cytat
Eldred, wiemy juz gdzie pracujesz :P

No i? ;-)

Skocz do: