edek  Dołączył: 26 Lis 2007
pozdrawiam was robaczki :mrgreen:
:-B

AiKSz  Dołączył: 29 Sty 2008
lipalipski napisał/a:
Które wszystko wyjaśnia.

moim zdaniem wyjaśnia tylko tyle ze producent nie miał koncepcji jak ten problem rozwiązac i olał problem.
Przy zoomach ustawiamy w ten sam sposób :)
to prosze bardzo ustaw 80-200 :evilsmile:

gezeb  Dołączył: 26 Maj 2007
no jak to , ustawiasz 80-200 czyli możliwości kilka jest :-)

cypis  Dołączył: 18 Gru 2006
Jarek Dabrowski napisał/a:
W jakim się zwykle kąpiesz? Budweiser byłby chyba dobry, bo to siki jakich mało.

Budwesier siki ??? :shock: Jarek, proszę. Piłeś czeskiego Budweisera?

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
cypis napisał/a:
Budwesier siki ??? :shock: Jarek, proszę. Piłeś czeskiego Budweisera?
Ale Jarek pisze o budzie ;-)

dz.

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
cypis napisał/a:
Budwesier siki ??? Jarek, proszę. Piłeś czeskiego Budweisera?
Cypis, spokojnie.
Ja pisałem o amerykańskim. Swoją drogą, nie wiem jak to jest z tą nazwą. Że Budweiser to czeskie piwo z Budziejowic, to wiem, ale jak się do tego ma to, co od kilku lat widuję w sklepach, to nie wiem (pewnie Wikipedia wie, ale nie chce mi się zaglądać).
Z czeskich, to kiedyś bardzo smakował mi praski Staropramen.

A ja i tak od jakiegoś czasu wolę ciemne (piwa).

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
AiKSz napisał/a:
Przy zoomach ustawiamy w ten sam sposób :)
to prosze bardzo ustaw 80-200 :evilsmile:

Proszę bardzo. Przy 80 ustawiasz 80, a przy 150 ustawiasz 150, przy 200 na 200. Proste jak dymanie.

Ufff Jarek... bo już się przestraszyłem ;-)
Staropramena też miło wspominam. Parę lat temu w totalny upał bez żarcia i picia porwaliśmy się z wesoła ekipą, żeby przejść do Czech przez Góry Izerskie. Po drugiej stronie, umierając z głodu i pragnienia doczołgaliśmy się do hospody i regenerowaliśmy się lanym Staropramenem. Nigdy wcześniej tak mi nie smakował browar. Po prostu ambrozja!

szczypiorrr  Dołączył: 10 Sie 2007
cypis napisał/a:
Nigdy wcześniej tak mi nie smakował browar. Po prostu ambrozja!

Staropramen to po prostu najlepsze piwo jakie do tej pory piłem i tyle :roll:

kontynuując temat redukcji drgań ;-) gorąco polecam w Czechach piwo Velvet. Jest nieco droższe od innych, ale pyszne, a sposób jego podania to dodatkowa uczta dla oczu. Leją go do specjalnych wysokich szklanic, w których to piwo wiruje, na początku jest samą pianą (trochę jak piwa pszeniczne, ale to jest piękniejsze), która tańczy w szklance, stopniowo, zamieniając się w klarowny lekko gazowany płyn, który gładko (jak velvet) wlewa się w przełyk wygładzając nastrój i redukując drgania co najmniej tak sprawnie jak Staropramen. :-P

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
A w Radkowie (to w Górach Stołowych jest, jakby co), to Czesi mają zamiar reaktywować lokalny browar i słynną, lokalną markę "Górska Perła" ;-)

matb napisał/a:
A w Radkowie (to w Górach Stołowych jest, jakby co), to Czesi mają zamiar reaktywować lokalny browar i słynną, lokalną markę "Górska Perła" ;-)

Naprawdę!!! :shock: Niech ich B. błogosławi. Ja przestałem pić Piasta jak ten browar swoją cwaniacka polityką zarżnął prawie wszystkie dolnośląskie browary (Sobótka, Ziębice, Boguszów, Świebodzice. Zakrzów i właśnie Radków), a na końcu sam dał się zarżnąć Carlsbergowi (śmiech, że Piasta leją teraz gdzieś pod Szczecinem, udając że to piwo z Wro). A słodkawą Górską Perłę jeszcze pamietam z knajpy na rynku w Radkowie (paliło się wtedy, jako nowinki, fajki "Opal" i "Stołeczne", niezłe tez były w porywach "Wiarusy" z bułgarskich tytoni).

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
matb napisał/a:
Czesi mają zamiar reaktywować lokalny browar i słynną,

Nie wiesz, czy zdążą do maja? ;-)

mygosia właśnie zapuściłem żurawia w Sieć i wygląda na to, że jak zdążą do maja przyszłego roku, to będzie dobrze. Na razie ten cudowny pomysł jest w fazie chciejstwa. Choć dobrze, że wszyscy chcą (inwestor, władze miasta). Tymczasem pozostaje Ci cieszyć się smakiem Primatora z pobliskiego Nachodu (mają ze sześć odmian tego piwa - od super słabej dla cukrzyków po supermocną dla twardzieli) albo nieco zalatującym pleśnią Opatem z jeszcze bliższego Broumova. Swoją drogą polecam odwiedziny w obu miastach. W Broumovie oszałamia barokowy kościół i klasztor benedyktynów. A przed wizytą w Nachodzie (zamek, starówka, przedwojenne bunkry) fajnie jest przeczytać choćby "Fajny sezon" J. Skvoreckiego - inaczej zobaczy się to piękne miasteczko. :-B

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Opat jest cool ;-)
:-B

[ Dodano: 2008-02-13, 15:03 ]
Acha - to właśnie te Opat ma robić za Górską Perłę. Znaczy Browar warzący Opata ma w Radkowie inwestować.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Primator!!!

cudne piwko - piłem wiele rodzajów - szkoda że mam tak daleko do czech, i na codzień muszę albo znosić zwykle polskie piwo, albo sie wykosztowywac na zagraniczne specjały :|

choć i tak wszystki polecam

uwaga uwaga !!

Czarny BOSS z Witnicy (porter)

choć ptaszki ćwierkają że niedługo zamkną mi browar w mieście rodzinnym :( buuuuuuuu

a ja się przy zapachu warzonego piwa wychowałem :(

Skocz do: