| Pentax Z-1p | MX | FA*24/2.0 | FA 77/1.8 Ltd |
| Pentax 645n | FishEye 30/3.5 | FA645 45-85/4.5 | FA645 80-160/4.5 | FA645 200/4 | Voigtländer 6x9 |
| Pentax 67 | 6x7SMC 55/3.5 | 67SMC 105/2.4 |
| Contax G1 | Contax G2 | Biogon T* 28/2.8 | Planar T* 45/2.0 |
| Provia 100F | Provia 400F | HP5+ | TriX | Delta 100 | Waidodayo!
bbartlomiej napisał/a:Opla w polskiej fabryce też składają gorszego dla nas, a lepszego dla Niemców?
Hermes napisał/a:Ostatnio realizowali zamówienie dla dużej sieci elektro marketów które w ramach redukcji kosztów zrezygnowały z kontroli jakości i strojenia telewizorów.
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
Taki smutny paradoks naszych czasów: jesteś biedniejszy więc będziesz miał drożej.tref napisał/a:Na biedne rynki zawsze szły z samochody gorzej wyposażone, bo te bogatsze by się nie sprzedały.
Wiem coś na temat kontroli jakości tych biedniejszych wersji, wiec trafiłeś.
Pardon, czy to nie polityka już?mygosia napisał/a:Przecież kilka miesięcy temu nawet Komisja Europejska dostrzegła problem podwójnej jakości produktów w marketach.
Ale nie wiem czy coś z tego wynikło.
Pewnie nie
Carpe diem! Z góry przepraszam za "kąśliwość" ;-p
:: moje ::
imagineskop :)
Same here!M.K napisał/a:LG żyje i nie miała ani jednej awarii. ;)
A dlaczego? Pytam jako bezpośrednio zainteresowany. U nas nie było szansy na dwa urządzenia dlatego jest jedno.opiszon napisał/a:Hermes, nawet nie myśl o pralko suszarce.
Tylko osobne urządzenia
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
| Pentax Z-1p | MX | FA*24/2.0 | FA 77/1.8 Ltd |
| Pentax 645n | FishEye 30/3.5 | FA645 45-85/4.5 | FA645 80-160/4.5 | FA645 200/4 | Voigtländer 6x9 |
| Pentax 67 | 6x7SMC 55/3.5 | 67SMC 105/2.4 |
| Contax G1 | Contax G2 | Biogon T* 28/2.8 | Planar T* 45/2.0 |
| Provia 100F | Provia 400F | HP5+ | TriX | Delta 100 | Waidodayo!
Kiedyś zrobię DOBRE zdjęcie...
galex https://500px.com/galex2
Pentax K-30+ kit Xenon
Pentax SMC- DA 35/2,4 AL
Pentax SMC-A 35-70/3.5-4.5
Chinon 1,7/50
oraz z przejściówką LOMO:
Sonnar 135/3,5, Sonnar 180/2,8
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
Kiedyś zrobię DOBRE zdjęcie...
K-1, SMC FA*24/2, SMC FA*300/4.5, T 28-75/2.8: 645N+FA 45-85/4.5+ A 35/3.5, seria tradycyjnych korpusów bagnetu "K" i nawet jakieś Nikony oraz osprzęt do wszystkiego i niczego.
plamy po jedzeniu się spierają.CytatMam też wątpliwości do skuteczności prania w tak letniej wodzie ubranek "załatwionych" przez dzieciaczki.
Robert K. napisał/a:No OK. Część z Was woli/lubi prać w niskich temp., licząc na chemię. Ja wolę dać wyższą temperaturę.
Moim zdaniem po praniu w temp. 40 st. nawet całkiem "czyste" t-shirty ("zużyte" po jednym dniu noszenia) czasem "czuć" przy prasowaniu okolic pod rękawem. Tak jakby pranie nie usunęło resztek stosowanych dezodorantów/antyperspirantów wtartych w materiał.
Mam też wątpliwości do skuteczności prania w tak letniej wodzie ubranek "załatwionych" przez dzieciaczki.
Dalej: skoro chemia jest obecnie tak bardzo OK, to trudno znaleźć uzasadnienie dla programu 60st ;) Bo niby co w tym prać? Ręczniki? No nigdy ręczników nie wrzucę w taką niską temperaturę - musi być 90-95. Tak już mam :)
No ale nie o upodobania tu chodzi, lecz o sprzęt. Spotkaliście się z pralką, umożliwiającą ustawienie temp 50st? Czy Wasze modele mają opcję, o której pisze Zbynio?
w sumie tetrowe są dość duże, powinny starczyć na obłożenie całego dzieckaCytatInnych plam nie odnotowujemy. Używamy pieluch
K-5 + SMC DA 18-135mm f/3.5-5.6ED AL (IF) DC WR