mygosia napisał/a:Miałam w rekach NEXa 5N - nie spodziewałam się, że jest on aż TAK mały
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
mygosia napisał/a:Miałam w rekach NEXa 5N - nie spodziewałam się, że jest on aż TAK mały
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
Kfan napisał/a:mygosia napisał/a:Miałam w rekach NEXa 5N - nie spodziewałam się, że jest on aż TAK mały
Z obiektywem zoom już taki mały nie jest.
Skoro korpus jest bardzo mały a obiektyw duży to czy to jest wygodne?
Osobiście jakoś mi taka koncepcja nie leży.
Kwestia transportu to jedno ale wygoda obsługi to drugie.
Musisz przeanalizować z jakim szkłem to będzie używane.
Niestey jeśli z zoomem to każdy APS_C mały nie jest jako zestaw.
Pozostają więc tylko stałki o których już pisano i zoom nożny który nie zawsze działa albo posiadanie kilku i przepinanie co też czasem jest niewygodne.
Ja chyba na wiosnę dokupię sobie kompakcik premium z uwagi na zoom właśnie.
Mam 2 kandydatów EX2 i LX-7, ze światłem 1,4 dadzą rady w porównaniu do kitowej ciemności (ISO się rekompensuje) a i szerszy kąt mają.
[ Dodano: 2012-12-05, 13:25 ]
Na optycznych jest test NEX-6.
Naleśniki nasze są mniejsze od Soniakowego. Kit chyba podobnej wielkości. Korpus dużo większy.jocker napisał/a:To ciekawe jak w tym tle wypada nasz pentax k-01....
To chyba zależy z którym m4/3.denvi napisał/a:Podobno obrazek porównywalny z m4/3
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
no może nie najnowszym, z czymś podobnym wiekowoDada napisał/a:To chyba zależy z którym m4/3.
mygosia napisał/a:Zwycięzcą został Nex 5N z kitem 18-55 i "naleśnikiem" 16mm
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
mygosia napisał/a:Ech - jakby cos tej cenie nie miało wad, to bym się nie zastanawiała przez miesiąc co kupić
Rzeczywiście ergonomia kuleje, ale imho do wszystkiego można sie przyzwyczaić. I tak jest lepiej, niż w rs1500 A plusy dodatnie nie są przysłaniane przez plusy ujemne
Tak jak z ludxmi - trzeba poznać wady obiektu i się zastanowić, czy się potrafi z nimi zyć.
Polska, cóż, to nie Śląsk, ale też tam ładnie, A. Sapkowski, "Boży wojownicy"
GX8, GM1, P7-14, P12-32, P35-100, P100-300, K50/1.1