samber  Dołączył: 28 Cze 2007
dostałem wizjer (Pietras punktualność godna podziwu - brawo!) założyłem go i... zobaczyłem pięknie wyrysowany klin matówki :-B a potem zobaczyłem, a właściwie nie zobaczyłem części kadru w poziomie :shock: i to już mniej cieszy.

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
Radzę się lepiej przyjrzeć, ja nie miałem całego kadru w poziomie już bez wizjera od Pietrasa, teraz nie mam chyba w poziomie więcej ale cała reszta jest lepsza.

samber  Dołączył: 28 Cze 2007
że cała reszta jest lepsza to rzecz niezaprzeczalna - przynajmniej na tyle, że nie mam najmniejszej chęci go zdejmować

Pietras  Dołączył: 30 Kwi 2007
Powiem wam że to może tak widać w K100D ? Ponieważ u mnie widać dokładnie cały kadr a właściwie wizjer, nie ma obciętych rogów czy coś w ten deseń... Jeżeli o to wam chodzi.

Może jest to spowodowane różnicą pokrycia obrazu z wizjera ?

Z resztą ważne że na matówce z klinem się lepiej ostrzy... Przynajmniej dla mnie to zaleta ;-)

Teraz się zastanawiam co by tu jeszcze zmienić w K10 :mrgreen:

u nas tez nie ma obciętych rogów, chodzi o boki kadru, na wizjerze brakuje malutkiego paska z lewej i prawej strony, w pionie może też są ale tak małe, że jakoś mi się to w oczy nie rzuca, to nie jest kwestia nowej muszelki, tak po prostu w k100d jest, nie da się powiększyć czegoś czego nie ma ;-)

A co ja bym jeszcze zmienił? chciałbym ładnego gripa, z wyzwalaczem, nie koniecznie z bateriami, ale chodzi mi o takiego gripa jaki mają posiadacze istów i GSów czyli żeby oprócz dołu, powiększał ten "wykastrowany" w cyfrówkach bok rozumiem, że już nie ma kliszy więc nie jest potrzebna ta lewa strona aparatu, ale jakoś jak patrzę na ME Super i Kasetkę, to brakuje mi tego..

Aha i grip do mojego minoxa ;p

olaf  Dołączył: 12 Wrz 2006
Eldred napisał/a:

A co ja bym jeszcze zmienił? chciałbym ładnego gripa, z wyzwalaczem, nie koniecznie z bateriami,

http://www.dicain.com/200..._id=19&ai_id=93

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Ten nowy Dicain to pierwszy grip do Pentax, którego wygląd sugeruje, że może być wygodny w trzymaniu :mrgreen: Bardzo sensownie rozwiązany problem kabelka i otwartej klapki. IMHO to chyba najlepsza propozycha do k100d

eh.. z takim klockiem lego z boku? zobacz jak wygląda grip do DS/DL/DS2 & Samsung GX-1S/1L
dicain stary

a jak wygląda ten nowy dicain
dicain nowy

Jak dla mnie to to nowe ustrojstwo nie stanowi integralnej całości, ten dodatkowy klocek nie pasuje do reszty a bez niego aparat jest wąski i wysoki, dalczego nie mogli zrobić takiego samego jak ten wcześniejszy grip? było by mozliwe i zasilanie i wyzwalacz.

Eh.... sry za OT trochę mnie wkurza to gripowe olewanie kasetki.

Żaba, IMHO makeall jest lepszy, tylko skąd go wziąśc?
zobacz sam

makeall link 1

Makeall link 2

Skocz do: