YM124G, MX, Mz-5n, K-5II, K-3II
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
YM124G, MX, Mz-5n, K-5II, K-3II
Nikon, Pentax, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, FKD i to nie wszystko ...
Penteusz napisał/a:Nie miałem pojęcia o problemie, póki go nie odkryliście.
Pentak K3II
Był Pentax K-x, oraz pożyczone K1000 i K200D
https://www.flickr.com/photos/138543993@N07/albums
Blog o moich wędrówkach.
potraff napisał/a:nie przeczytałeś instrukcji, strony nr 8
Masz na myśli promil użytkowników K-5 IIs?Remek napisał/a:K-5IIs
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Zdecydowanie wiele osób chciałoby, żeby Pentax był Nikonem albo Sony. Albo chociaż Sigmą.Remek napisał/a:Zdecydowanie więcej osób wolałoby żeby
Po drodze masz jeszcze RyszardaRemek napisał/a:bo jeszcze z liczbą postów przegonię rycha
z tym bym dyskutował, popełniają dużo błędów jak chociażby za nisko umiejscowiony przycisk AF w k -5 gdzie trzeba nienaturalnie wyginać kciuk, poprawili w k-3 ale za to pogorszyli wybór punktów af - w k-5 było przy przycisku ok też moim zdaniem za nisko natomiast w k-3 dali jeszcze niżej. w k-1 zresztą podobnie nisko jest - a przecież to są topowe puszki tego producenta więc powinny być dopracowane. Przyszły topowy model apsc zapowiadany na wrzesień 2020 też będzie miał prawdopodobnie babola w postaci przycisku odtwarzania zdjęć obok wizjeraRyszard napisał/a:co jak co, ergonomię opanowali na bardzo wysokim poziomie.
Ryszard napisał/a:Po drodze masz jeszcze Ryszarda
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
Samp napisał/a:..Gdy biorę do ręki K-3, zawsze pierwsze co myślę: och, jaki fantastyczny górny LCD! Od razu wszystko się wie, wszystko jest na wierzchu.
Szczęśliwie do projektantów dotarło,…
Nikon, Pentax, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, FKD i to nie wszystko ...
Jacek_Z napisał/a:Ty się ciesz, że nie masz Sony.
MF , FF , APS-C
Chyba mam inne oczekiwania albo rozumienie terminu "ergonomia". Dużo zdjęć robię ostatnio Canonem. To najnowszy z moich aparatów, ma dotykowy ekran, pamięta ostatnią pozycję w menu, ma edytowalne menu podręczne, pokazuje mnóstwo ustawień na brzegach ekranu - generalnie posiada funkcje uznawane (np. w testach) za "pożądane dla lepszej ergonomii". I co z tego, jak przy nim najczęściej muszę się skupić gdzie i co naciskam? Nadmiar informacji na LCD przeszkadza a wersja okrojona nie pokazuje praktycznie nic, więc idzie w drugą skrajność.Remek napisał/a:popełniają dużo błędów jak chociażby za nisko umiejscowiony przycisk AF w k -5 gdzie trzeba nienaturalnie wyginać kciuk, poprawili w k-3 ale za to pogorszyli wybór punktów af