Effendi  Dołączył: 20 Kwi 2006
3xs napisał/a:
Przydałoby sie jakbys trochę sobie poczytał ;)

O nie! jak zacznę czytać, porównywać tablice, oglądać szumy w darkach to skończę z jakimś schorzeniem psychicznym. ;-) Czekam aż k20 potanieje, kupuję i robię zdjęcia, a techniczne niuanse niech inni analizują i dzielą się na tym forum wnioskami (ale ze mnie leń). :-)

Jacek S  Dołączył: 28 Kwi 2008
Do Effendi
Effendi napisał/a:
Czekam aż k20 potanieje, kupuję i robię zdjęcia, (...). :-)

Mam takiego kolegę co od paru lat czeka aż coś potanieje, a jak potanieje to wychodzi coś nowego i on znów czeka aż potanieje ;-)

Effendi  Dołączył: 20 Kwi 2006
Jacek S napisał/a:
Mam takiego kolegę co od paru lat czeka aż coś potanieje, a jak potanieje to wychodzi coś nowego i on znów czeka aż potanieje

Spokojnie, ja nie z tych. Kalkuluję, że ze 2 miesiące mogę jeszcze poczekać i kupić to cudo za tyle co mojego DSa: 2999 PLN :-) . Nie spodziewam się jakiejś rewolucji w jakości moich zdjęć, ale ta ergonomia, SR oraz AF kusi. Żeby jeszcze wymiary kadwudziestka miała takie jak mój staruszek, bo nie wiem czy się będzie do torby mieściła...

3xs  Dołączył: 20 Kwi 2008
Effendi napisał/a:
3xs napisał/a:
Przydałoby sie jakbys trochę sobie poczytał ;)

O nie! jak zacznę czytać, porównywać tablice, oglądać szumy w darkach to skończę z jakimś schorzeniem psychicznym. ;-) Czekam aż k20 potanieje, kupuję i robię zdjęcia, a techniczne niuanse niech inni analizują i dzielą się na tym forum wnioskami (ale ze mnie leń). :-)

Nie miałem na myśli porównywania tablic testowych wszystkich aparatów jakie mozna kupic tylko wysnułes przypuszczenie, że żaden producent nie ma problemów z wiernym oddaniem kolorów. Więc może jednak warto byłoby zerknać na tablice tylko po to, aby wiedzieć, że są różnice a nie po to aby na podstawie testów wybierac model do zakupu. Nie ma aparatu najlepszego we wszystkich aspektach więc i tak go nie znajdziesz ;)

masterblaster  Dołączył: 04 Cze 2007
Mam kasetkę więc przeczytałem test ka-dwu-setki na optyczne.pl i powiem wam, że mieli rację ci co kiedyś nazwali tą ekipę kącikiem wzajemnej adoracji canona, co by nie wyszło
z innego systemu jest be. Przestaję ich od dziś czytać.

Grendel  Dołączył: 31 Gru 2006
ja odwiedzam ich tylko okazjonalnie - denerwuje mnie "polskość" redaktorów (niczym nieuzasadniona, bezinteresowna zawiść)...

tijo  Dołączył: 31 Maj 2008
Wrzuciłem ten link (http://www.akam.no/artikler/sony_mot_nikon_mot_pentax/49988/1) na optycznych, ale redakcja poczyła się urażona...

I przy okazji - witam wszystkich - mam nadzieje przyszły (3tyg) uzytkownik P

marucha  Dołączył: 22 Kwi 2006
tijo napisał/a:
Wrzuciłem ten link (http://www.akam.no/artikler/sony_mot_nikon_mot_pentax/49988/1) na optycznych, ale redakcja poczyła się urażona...

A tak w dwóch zdaniach w jakimś ludzkim języku? :roll:

Poza tym - witaj :mrgreen: :-B

tijo  Dołączył: 31 Maj 2008
niestety po norwesku - ja patrzyłem tylko na obrazki, wykresy i gwiazdki (no dobra troche próbowałem rozczytać na podstawie podobieństw do englisha)... tak zapodałem do analizy bardziej zblizonych cenowo/klasowo aparatów

dsk  Dołączył: 19 Mar 2008

marucha  Dołączył: 22 Kwi 2006
dsk, tylko że takie tłumaczenie pozostawia wieeeeele do życzenia :-/ Co człowiek to człowiek.

[ Dodano: 2008-06-01, 23:57 ]
Oooooo - udało mi się znaleźć jedno zdanie, które jest chyba dobrze przetłumaczone i zrozumiałe: Słaby zakres dynamiki przy wysokich ISO.

gebi  Dołączył: 05 Maj 2006
marucha napisał/a:
Słaby zakres dynamiki przy wysokich ISO.

Ale ta wada według testujących dotyczy A300 i Nikona D60 a nie Pentaksa :-) Dobrą jakość obrazu nawet na ISO1600 zaliczyli na plus dla K200D.

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Właśnie od soboty jestem posiadaczem K200. Niestety nie miałem zbyt wiele czasu na zapoznanie się z moim nabytkiem. Jedyne co stwierdziłem w porównaniu do mojego DS-a, to jednak jest ociupinkę większy i zdecydowanie cięższy. Jak trochę się nim pobawię, to będę wiedział więcej i wtedy się okaże na ile będzie to zgodne z testami różnych "speców". :-P

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
Dada napisał/a:
jestem posiadaczem K200

I znowu jakiś "badziew" kupiłeś ;-) :mrgreen:

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Z badziewną lampą wbudowaną :mrgreen:

Jestem w takim razie głównym, forumowym specjalistą od badziewia :mrgreen: :-P

Dada, trzeba by uszczelnienia w Twoim nabytku sprawdzić ;-)

dickkett  Dołączył: 18 Wrz 2006
Czyli trzeba to oblać? ;-)

dickkett napisał/a:
Czyli trzeba to oblać?

Najlepiej czymś słodkim, poprawi nieszczelne uszczelnienia :evilsmile:

Zdano napisał/a:
czymś słodkim
:shock: :roll: To co Ty pijasz ostatnio ? Colę ?Mówiłem Ci - odstaw ten samochód, zwłaszcza , że jeździsz na najdroższym, możliwym paliwie. :evilsmile: Nie lepiej benzyniaka było kupić ? :mrgreen: :-P

Skocz do: