to ja mam wręcz na odwrótRyszard napisał/a:4. Nie kupować niepotrzebnego sprzętu
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Racjonalizacja...opiszon napisał/a:Inflacja ...
Średni format? Rozdzielczości pewnie by starczyło. Myślę, że na małym obrazku nawet bez pixel-shifta możesz ziarno analizować. 12-megapikselowy K-x bez wysiłku przeskakiwał wyniki Epsona V500. Nie tylko w rozdzielczości ale i oddaniu tonów. Wyobrażam sobie, co robi Twoje nowoczesne 36-MPix...plwk napisał/a:Od kilku dni skanuję z użyciem K-1.
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Trudny temat, jak się nie ma wszystkiego pod kontrolą od początku do końca. Ale ja nie chcę wszystkiego kontrolować. Trzeba zaufać i trochę scedować na lab. Zaakceptować niektóre swoje niedoskonałości (w sprzęcie i umiejętnościach). Iluż ja zdjęć nie mam w albumie bo magenta, bo kontrast, bo to bo tamto. Chrzanić to (trochę). Takie mam ostatnio przemyślenia, że za dużo wymagając - bardzo dużo straciłem.CytatW 2024:
1. Odbitki! Odbitki głupcze!
MF , FF , APS-C
bbartlomiej napisał/a:wkładasz szpulę do suszarki do sałaty
bbartlomiej napisał/a:U mnie się ostatnio dobrze sprawdziło.
bbartlomiej napisał/a:4. w końcu zrobić setup do skanowania negatywów aparatem i pozbyć się Epsona V700