diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
l_uka napisał/a:
To teraz ilu z Was uzywa na forum tego samego hasla, co do poczty/gg/banku(!)? :evilsmile: :-P ;-)

ja! ja! ja! :-P :mrgreen:

l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
diplodok napisał/a:
ja! ja! ja!

to bardzo niebezpieczne :evilsmile:

djack  Dołączył: 22 Kwi 2006
Arti napisał/a:
dzerry napisał/a:
W kazdym podreczniku kampanijmym jest pukt, ktory zaleca fotografowanie takich smetnych panow z wasami.

Kurde, muszę zmienić swój "image"...
Fakt. Trzeba zacząć uważać ;-)

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
l_uka napisał/a:
To teraz ilu z Was uzywa na forum tego samego hasla, co do poczty/gg/banku(!)?

No, ja mam osobne do poczty, jakieś dwa używane naprzemiennie we wszystkich forach itp. i osobne do banku. I czy przez to jestem bezpieczniejszy?

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
djack napisał/a:
Fakt. Trzeba zacząć uważać ;-)
Arti, djack, widzialem was obu i nie wygladacie na smetnych panow z wasami ;-) Jak cos znajde to zaprezentuje ;-)

Znalazlem. Co prawda panowie nie maja wasow, ale sa zdecydowanie smetni ;-)

zrodlo: http://poland.indymedia.org/pl/2007/02/26376.shtml

zrodło: http://poland.indymedia.org/pl/2007/02/26609.shtml

Metody niby jak z SB. Ale tylko niby, bo wszystkie sluzby specjalne, wszystkich panstw maja uwazne baczenie na ruchu alternatywne. Ci panowie bacznie obserwowali jedna z demonstracji rospudowych.

dz.

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
diplodok napisał/a:
ja! ja! ja!
Pójde o zakład, ze to już nieaktualne 8-)

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
zorzyk, to taki malutki zarcik byl :-P 8-)

Tok'Ra  Dołączył: 11 Lip 2006
l_uka napisał/a:

wszystko fajnie, a gdybym chcial dolaczyc sie do tej sieci TOR jako szkodnik i uzywajac zmodyfikowanego softu posrednika (banalne do zrobienia, bo jest otwarte zrodlo), zaczalbym wykradac ludziom hasla? Dla mnie kazdy anonimowy posrednik (no bo nie mam wplywu na to, przez czyjego kompa leci moja trasa) jest wiekszym zagrozeniem, niz mozliwosc wysledzenia tras przez operatora (ktoremu przeciez ufam, skoro decyduje sie na wykupienie od niego uslugi).

W sieci TOR takich szkodnikow jest juz sporo - od ciekawskich, az po specsluzby. Dociekliwa osoba moze nagle zaczac sie zastanawiac, dlaczego OperaTor mozna odnalezc przez wyszukiwarke w internecie i lezy "na wierzchu", a taki Torpark to juz gorzej namierzyc. :mrgreen:
Oficjalnie do Firefox'a znajdziesz Torbutton - ktory stworzy pozory anonimowosci w Internecie, ale jak dobrze pokopac to..... :-/

Nie polecam az takiego zaufania rowniez do dostawcy - kiedys mialem problem z kims kto zesnifowal moje haselko do serwisu aukcyjnego i sie nalicytowal - i admin serwisu po przeanalizowaniu logow zameldowal, ze osobnik licytujacy zostawil slad jako persona logujaca sie z jednego z wezlow naszego najwiekszego monopolisty. To oznacza, ze jak nie szyfrujesz pakietow np. via https, to czy w Torze, czy w klasycznej sieci - mozna byc rowniez okradzionym z hasel. Wystarczy sniffer na trasie pakietow.

Z drugiej strony wiekszosc uzytkownikow sieci zachowuje sie stosunkowo niefrasobliwie i jakos slabo do nich dociera, ze zainstalowanie takiego p2p jak BearShare, czy takiego Skype'a - to jak ... wyrzucenie drzwi od wlasnego mieszkania.

Tyle ze w realu kazdy je jednak zamyka na wymyslne patenty, a w Internecie to juz nie :mrgreen: O wardriving'u i zabezpieczaniu routerow juz nie wspomne... Utrata hasel czy danych z dysku nie jest bolesna, do czasu gdy o niej nie wiemy.
I tym sposobem dotarlismy do uzasadnienia naturyzmu. Po prostu, duza wiekszosc lubi latac na golasa, nie majac nic do ukrycia. :mrgreen:

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Tok'Ra napisał/a:
takiego Skype'a
Według informacji oficjalnych, cała transmisja Skype'a jest szyfrowana i poza udostępnieniem mocy swojej maszyny i pasma internetowego nic nie grozi - dopóki program Skype nie zostanie zmodyfikowany tak, aby coś komuś od nas wysyłać (bo na to mu pozwalamy w ogólnym przypadku, zakładając, że głównie jest to nasza rozmowa VOIP).

Rumpel  Dołączył: 08 Lut 2007
Tok'Ra, może nie pisz już więcej :mrgreen: - bo uświadamiasz nam tylko jak cały ten komputerowo-internetowy "bajzel" jest niedoskonały. Już mam się zacząć bać ? Chyba wolę po części żyć w nieświadomości, że darmowy antivir i rónież darmowy firewall - których używam, stanowią w 100% szczelną śluzę :mrgreen: Po co mam się stresować, skoro na więcej, odnośnie bezpieczeństwa mnie nie stać. Idę sprawdzić, czy zamknąłem drzwi od mieszkania, bo np. samochód mam cały czas otwarty :evilsmile:

zorzyk napisał/a:
że głównie jest to nasza rozmowa VOIP
VoIP ;-) Kiedys caly zespol czekal na mnie z wydaniem az poprawie 346 wystapien VOIP na VoIP. Cale szczescie grep ma opjce case sensitive ;-)

dz.

ClicoFantastico  Dołączył: 14 Paź 2006
dzerry napisał/a:
Kiedys caly zespol czekal na mnie z wydaniem az poprawie 346 wystapien VOIP na VoIP. Cale szczescie grep ma opjce case sensitive ;-)

To grepowałeś a potem ręcznie poprawiałeś :shock: ? A od czego perl -pi -e 's/VOIP/VoIP/g' ;-) ?

Kiwak  Dołączył: 28 Paź 2007
ClicoFantastico napisał/a:
A od czego perl -pi -e 's/VOIP/VoIP/g'

Trafiłem na transmisję szyfrowaną :shock:
...i nie chcę znać klucza :-P

ClicoFantastico napisał/a:
o grepowałeś a potem ręcznie poprawiałeś :shock: ?
ClicoFantastico, prosze Cie ;-)

dz.

ClicoFantastico  Dołączył: 14 Paź 2006
dzerry napisał/a:
ClicoFantastico, prosze Cie ;-)
dz.

No wiesz, napisałeś tak, jakby to poprawianie całe wieki trwało ;-) .

A teraz przeniesienie tresci plakatu z poczatku tematu do swiata realnego. Normalnie jak ZOMO. W Polsce policjant nie mialby chyba odwagi tak sie zachowac na glownej ulicy miasta :-/

http://2point8.whileseate...o-restrictions/

dz.

costa  Dołączył: 11 Maj 2006
Swoją drogą przerażające jest to, że nie jest to problem lokalny, jak mi się do tej pory wydawało ale, można zaryzykować, że ogólnoświatowy. Taki postęp paranoi doprowadzi nas "z powrotem" do 1984 roku...

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
Po prostu epidemia..
Ale zachowanie gliniarza, czerpane chyba z "najlepszych" wzorców.
A wiecie co z tego filmu jeszcze wynika ważnego? Że trzeba znać swoje prawa i obowiązki, żeby nie dać się zakrzyczeć przez kogoś kto nie ma racji, podstaw prawnych itd. Gliniarz stracił pewność siebie, bo nie potrafił uzasadnić swojego zachowania.

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Gdyby gliniarz (ten z akcentem), był w towarzystwie drugiego takie samego, to by tam gościa spałowali, a kamerę mu podeptali.

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
Tacy debile w mundurach zdarzają się wszędzie. To kwestia gadziej mentalności.

Skocz do: