Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
plwk napisał/a:W środę minie termin ustanowiony w regulaminie sklepu na załatwienie reklamacji. Innymi słowami wysłałem do sklepu, sklep wysłał do serwisu i czekam.
Pozdrawiam
plwk napisał/a:Podobno ma wrócić w przyszłym tygodniu
Pozdrawiam
3xs napisał/a:
No i jak się mają sprawy z TUMAXem?
Pytam, bo dla mnie chyba nie ma alternatywy ( cenowej ) i bedę ponownie sie przymierzał do TUMAXA.
plwk napisał/a:Przysłali nowego.
Pozdrawiam
plwk napisał/a:
Ciekawe czy będzie tak dobry jak ten poprzedni - bo chyba do tej pory byłeś posiadaczem najlepszego egzemplarza- chyba jako jedyny nie narzekałeś.
Pamiętam jak sam chciałem zakupić taką lampkę (właśnie sprzątając papiery w pracy na biurku napotkałem na instrukcję na kartce A3 wydrukowaną ze stronki producenta) a dokładnie jej klona firmowanego EXAKTA - uff jak dobrze, że dystrybutor zwlekał - bo teraz jestem posiadaczem świetnej lampki SUNPAK PZ5000AF.
plwk napisz proszę czy zauważyszłeś rozrzut parametrów w stosunku do poprzedniego egzemplarza - tak dla zaspokojenia ciekawości.
Pozdrawiam
Stawiam skrzynięmazi napisał/a:Czy ten Twoj SUNPAK PZ5000AF rozumie co to P-TTL ?
K10D, DA* 16-50/2.8 AL ED [IF] SDM, DA 18-55 (w pudełku), DA 50-200, A 50/f1.7, FA 50/f1.4, FA 28-105, FA 80-320 (na chorobowym), Cosina 100/f3.5, Sigma EF-500 DG Super, Metz 40 MZ-3i
OM-1, OM-2N
piotr_luk napisał/a:Stawiam skrzynięmazi napisał/a:Czy ten Twoj SUNPAK PZ5000AF rozumie co to P-TTL ?, że nie. Pewnie tylko automat albo manual, co nie wyklucza jej oczywiście z użycia
piotr_luk napisał/a:Stawiam skrzynięmazi napisał/a:Czy ten Twoj SUNPAK PZ5000AF rozumie co to P-TTL ?, że nie. Pewnie tylko automat albo manual, co nie wyklucza jej oczywiście z użycia
Pozdrawiam
ist DS DA 18-55, Pentax-A 50/2, Takumar-A 70-200/4. Fuji STX-2, X-Fujinon 50/1,9.
background napisał/a:Mój Tumax padł wczoraj, po ok 2 latach pracy
K 5IIs, LX,MX,MEs,ME F,superA,MZ5n,Z1p,ZX-M,KM,SFXn,SF7,P50,SP II+słoiki 16-500mm,flaszki
MarWoj napisał/a:background napisał/a:Mój Tumax padł wczoraj, po ok 2 latach pracy
Kurczę,nie można dowierzać tym "kundlom".Mój klon soligora 42DA ma 11 lat i poza tym,co zechciał popsuc uzytkownik(wyłamałem stopkę-z wymianą nie było problemu),działa jak nowa.Teraz padają po wszystkiego dwu latachuzytkowania.
3xs napisał/a:Ja mam 20 letniego HANIMEXA i działa ale co z tego? Patrz wątek o 540 - nowa i już jest zepsuta a narzekacie, że TUMAX padł po 2 latach.
K 5IIs, LX,MX,MEs,ME F,superA,MZ5n,Z1p,ZX-M,KM,SFXn,SF7,P50,SP II+słoiki 16-500mm,flaszki
MarWoj napisał/a:3xs napisał/a:Ja mam 20 letniego HANIMEXA i działa ale co z tego? Patrz wątek o 540 - nowa i już jest zepsuta a narzekacie, że TUMAX padł po 2 latach.
3xs, w podtekscie mam na myśli,że producenci "żenią" nabywcom szajs,całkowicie nie szanując ich.Tak na zasadzie :kupcie to,co produkujemy,a potem sie z tym bujajcie.Jeśli ktos bierze pieniądze,to powinien za to czuc sie odpowiedzialny.Żal,że w coraz wiekszym stopniu dotyczy to produktów markowych.Gdyby taki stan rzeczy dotyczył np. AF 280T,to dzisiaj pasjonowalibysmy sie całkiem innym sprzetem.