karmazyniello  Dołączył: 05 Lut 2008
byłem w empiku właśnie, obejrzałem i powiem krótko. Czemu tak drogo :?: :-( kupiłbym sobie bez żalu wydanych pieniędzy gdybym je tylko przy sobie miał :roll:
jak to możliwe że nie widziałem nigdy wcześniej tego kalendarza :shock:

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
Widziałem kilka edycji tego kalendarza. Z tego co pamiętam, to nie był on ogólnie dostępny.

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
malyglod, tak btw, Ty piszesz takie rzeczy a zawsze masz piękne modelki :->

Eldred szacunek :-B :-B :-B Oglądaliśmy z kolegami twoje bluesowe szarpanie struny :mrgreen:

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
THX karmazyniello, fajnie, że komuś się podoba, stare te videa jak świat, poprawiłem się tylko nie mam się czym nagrywać dlatego nie wrzucam nic nowego ostatnio na kanał. EOT

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
karmazyniello napisał/a:
byłem w empiku właśnie, obejrzałem i powiem krótko. Czemu tak drogo
Serio widziales go do kupienia? Kalendarz Pirelli to taki mega snobistyczny gadzet PR, ktorego sie nie kupuje, tylko dostaje. Liste odbiorcow autorytatywnie ustala wydawca. Podobnie jest z kalendarzem Lavazza, ktory jest moim zdaniem duzo ciekawszy. Nie mowiac ju zo tym, ze zdjecia kobiet jakos wydaja mi sie blizsze kawie niz oponom.

[ Dodano: 2008-09-12, 14:34 ]
Wszystkie edycje od 1969 roku mozna obejrzec na stronie kalendarza:
http://www.pirellical.com/thecal/calendar.html

dz.

dzerry napisał/a:
Serio widziales go do kupienia?

Tak. Cena - 189pln

dzerry dzięki za linka :-)

Kosior  Dołączył: 26 Cze 2008
bix napisał/a:
"po niemiecką" budowę twarzy

Może niezbyt na temat, ale jak czytałem powyższą wypowiedź, to nasunęłą mi się taka inna, z jakiejś polskiej komedii, związana z bunkrami :mrgreen:

Iza  Dołączyła: 01 Paź 2007
dzerry napisał/a:
Wszystkie edycje o 1969 roku mozna obejrzec na stronie kalendarza:

No i poza tym wydano taki album.

Kytutr  Dołączył: 20 Lut 2007
A może zróbmy forumowy kalendarz na przyszły rok, który przebije Pirelli dobrych kilka długości opony? Z tego co wiem, to przynajmniej z fotografowaniem ogumienia samochodowego na naszym forum nie ma najmniejszego problemu :-)

Jakiego ogumienia?... :-P

malyglod  Dołączył: 11 Lip 2007
Eldred napisał/a:
malyglod, tak btw, Ty piszesz takie rzeczy a zawsze masz piękne modelki :->

Paradoksalnie - dużo łatwiej jest o modelkę "ładną", niż "charakterystyczną". I te "ładniejsze" dużo łatwiej jest przekonać na parę zdjęć, niż inne, nie mam pojęcia od czego to zależy. Ale nawet nie wyobrażasz sobie, jak bardzo chciałbym mieć swoje zaplecze fotograficzne w postaci ciekawej modelki, stylisty, mejkapisty i szafy z ciuchami. Ale póki co przeszkadza mi brak czasu, jak i.. drobne lenistwo. Łatwiej jest bowiem ustrzelić parę spontanicznych portretów, niż biegać za ludźmi i organizować wszystko w pojedynkę. Tym bardziej, gdy jest się totalnym amatorem.

dzerry napisał/a:
Podobnie jest z kalendarzem Lavazza, ktory jest moim zdaniem duzo ciekawszy.

I tu się z Tobą zgodzę w 100%.

A swoją drogą, to jeśli szukacie prezentu urodzinowego dla fotografa, to uderzajcie w: http://allegro.pl/item431...4_40_lat_s.html .
Ja się już drugi rok nie mogę nikogo doprosić, żeby znajomi odpuścili sobie -naście flaszek na koszt tego albumu ;-)

[ Dodano: 2008-09-12, 14:45 ]
dzerry napisał/a:

[ Dodano: 2008-09-12, 14:34 ]
Wszystkie edycje od 1969 roku mozna obejrzec na stronie kalendarza:
http://www.pirellical.com/thecal/calendar.html
dz.

Haha, wyprzedziliście mnie. ;-)

Iza napisał/a:
No i poza tym wydano taki album.

Właśnie taki widziałem. teraz czaję, bo to zbiór jest a nie rocznik, zatem to zaledwie namiastka. Sorry dzerry że wprowadziłem zamieszanie :roll:

Meggido napisał/a:
Jakiego ogumienia?... :-P
No jak to jakiego? Na żadnym innym forum nie widziałem tylu zdjęć opon :evilsmile: Zresztą mieliśmy też konkurs na autoakt, więc mamy chyba wszystko, czego potrzeba.

Kytutr, i jak tu się z Tobą nie zgodzić. :mrgreen:

Meggido napisał/a:
Kytutr, i jak tu się z Tobą nie zgodzić. :mrgreen:

Podnosimy łapkę do góry, wstajemy i mówimy "kolego Kytutr, a ja się z wami nie zgadzam" ;-)

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
chcialbym delikatnie powiedziec ze tylko ostatnie wydania pirelli sa nijakie.....zobaczcie sobie wczesniejsze produkje - chocby te Avedona.... :evilsmile:

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Kytutr napisał/a:
Z tego co wiem, to przynajmniej z fotografowaniem ogumienia samochodowego na naszym forum nie ma najmniejszego problemu
Czy ja wiem... zawsze coś nieostrego wychodzi :-P

DDspeed  Dołączył: 03 Wrz 2007
Według mnie lepiej by było, gdyby Michael Tarasov zrobił jakiś kalendarz. Nie wiem jak Wy, ale ja kupiłbym ciemno jeszcze przed premierą :-) .

Kosmo  Dołączył: 11 Mar 2008
karmazyniello napisał/a:
Eldred szacunek Oglądaliśmy z kolegami twoje bluesowe szarpanie struny

Eldred napisał/a:
THX karmazyniello, fajnie, że komuś się podoba, stare te videa jak świat, poprawiłem się tylko nie mam się czym nagrywać dlatego nie wrzucam nic nowego ostatnio na kanał. EOT

To Eldred bluesika śmigasz? No, no. Kiedyś się zgadamy, ja na harmonijce diatonicznej u Barta Łęczyckiego (z Twojego miasta, może znasz) się uczyłem, ale w zw. ze zmianą pracy i podróżami co tydzień, zarzuciłem temat tymczasowo. Jak się uspokoję z wyjazdami, to wrócę do grania. :-)

A co do foto-Pirelli i kontrowersyjnego wyglądu modelek, warto też popatrzeć na Fashion-TV, ostatnio oglądałem z braku innych zrozumiałych kanałów i tam sporo sesji foto jest (takie migawki backstage). No i przyznam, że konkluzja jest taka: albo modelki są wymuskane, plejbojowe, albo z charakterem na twarzy, zdjęcia szczególnie te przy charakteryzacji wymiatają, ale fakt, że bym się im w większości przypadków nie oświadczył... :-)

Skocz do: