jungli
[Usunięty]
A ja gdzies na forum Nikona, a nie! Canona boardzie czytam jakies tam rozwazania i jakis mocno zaawansowany uzytkownik, tysiace postow, nie wiem czy nie jakis kolorowy rzecze, ze uber alles to oni sa, no ew. Nikony, a kto by sie tam pytal o jakiegos Pentaxa... no tak sie zgrzalem, ze na pewno tego foruma studiowac nie bede, ni nikonowego, po tamtejszych przygodach to tylko my Pentaxianie w swej rzekomej nienormalnosci, normalnosci winnismy sie dopatrywac.

Niech zyje Pentax!
Ave Imperatorzy!
Nadal Was kocham!

Choc cos dzis, zoltych kartek sie na gieldzie posypalo jak nigdy :mrgreen:

hej :mrgreen:

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
zajrzalem do tego watku i troche gupio sie czuje.

PUZO  Dołączył: 03 Cze 2007
perl napisał/a:
zajrzalem do tego watku i troche gupio sie czuje.

perl dlaczego ? W stopce masz zdaje się d200 ;-)

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
PUZO napisał/a:
Perl dlaczego ? W stopce masz zdaje się d200 ;-)

Bo chyba się przymierzał do sprzedania K20D. Czy tak, Perl?

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Daduchna nie żebym się czepiał, ale w drodze ścisłości:
Dada napisał/a:
Zdecydowanie dwucyfrowy (Pentax-6 korpusów + 2 pożyczone u ludzi, Olympus-4 korpusy, Canon-(fuj)-1,Pentacon Six-1, Mamiya -1, Zenit-2) Pozostałych drobiazgów (Minox, Yashica, Konica,Moskwa, BenQ( ale obiektyw Pentaksa), 4 Kijewy, Rollei i coś tam jeszcze pewnie gdzieś leży ) nie liczę :-P

Pentacon Six-1
Dada napisał/a:
pożyczone u ludzi
:-P :mrgreen:

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Żaba, Nie to żebym się czepiał, ale rozglądałem się dzisiaj po przystanku za Tobą m.in w tej sprawie :-P Tak trochę się stęskniłem właśnie za Sixem i chętnie bym go pomacał a weekend, tym bardziej, że coś słyszałem, że u Ciebie się nudzi w szafie. :mrgreen:

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Dada sorry, ale PSix i ja bardzo się zaprzyjaźniliosmy i nie wiem czy od tak moge go oddać zwłaszcza, że mam jeszcze ze trzy rolki szerokiego :mrgreen: Polubiłem ta kobyłę i uzywanie k10d jako światłomierza :mrgreen:
Ewentualnie moge się zgodzić na wymiane na Mamiye (w końcu przetestuje to szkło które kupiłem :-P ), albo na Yashice :mrgreen:

pozdrwiam
twój fąfel Żaba

[ Dodano: 2009-01-20, 10:42 ]
A na tranmwajke to sie kolega spóźnił :-P Czyżbyśmy zaspali hę?
Ta o w pół do jest bomba - mniejszy tłok :-D

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Żaba napisał/a:
to sie kolega spóźnił
Nic sie nie spóźnił- pojechałem 7.40 bombką o numerze 3, jak zawsze.

[ Dodano: 2009-01-20, 10:46 ]
Żaba napisał/a:
na Mamiye (w końcu przetestuje to szkło które kupiłem ), albo na Yashice
Może być z tym problem, bo w Mamiyi to rudzielec jakąś Velvię przechowuje już drugi miesiąć, a w Yashice z kolei Agfa moja jest w trakcie spożywania powolnego. :mrgreen:

gator  Dołączył: 24 Kwi 2007
Witam, ja rowniez zmienilem system, choc i tak czesciej czytam to forum niz canona.
Co do sprzetu w nowym systemie to ja zaczynalem od canona 5D, teraz mam 1dsMK2. Niestety pod wzgledem obrazowania itp. (nie ergonomii) w cenie do 4000zl canon 5D nie ma sobie rownych. I nie to abym kogos namawial na inny system, ale jest naprawde duzo lepiej np ze szklami. Nie trzeba szukac zamiennikow typu Sigma czy Tamron, chyba ze ktos szuka czegos tanszego. W kazdym razie ja jestem bardzo zadowolony, choc w 5D i 1dsmk2 praktycznie wszytko ustawia sie z palca, no moze poza AF :lol:

Crow  Dołączył: 08 Paź 2008
yacenty, wiesz, że w C450D są bebechy Pentaxowe? Nie zdziwię się, że także i w Twojej puszcze więc nie do końca się nas pozbędziesz. Jesteśmy motorem napędowym Canona. Jak to dumnie brzmi :mrgreen: :-B

MateuszG  Dołączył: 29 Paź 2008
gator napisał/a:
no moze poza AF

no właśnie ... wiele ludzi narzeka na AF w 5d
czy AF w 5D jest gorszy od np. pentaxa k20d ?

pytam, ponieważ 5D mkII to jest aparat który kupię na 100% gdy tylko trochę się wzbogacę ;-)
wymarzony sprzęt dla filmowca ... wymienna optyka (małe GO), FF
i nie trzeba kombinować z DOF adapterami, Letusami 35mm i innymi adapterami które pogarszają jakość obrazu bo w końcu kamera "patrzy na matówkę"

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
MateuszG, tylko w trybie robienia filmów to akurat AF nie działa. :-D

MateuszG  Dołączył: 29 Paź 2008
Gwiazdor napisał/a:
MateuszG, tylko w trybie robienia filmów to akurat AF nie działa. :-D

to akurat wiem ...
w DOF adapterach też nie działa bo nie ma prawa działać ;-)
więc różnicy nie ma ...

ale w końcu to też aparat i podobno tylko Pentaksiarze narzekają na AF ...
ale ostatnio słyszałem dużo złego o AF w 5D i ciągle nie wiem czy jest dużo gorszy niż u takiego np. K20D ?

MacRayers  Dołączył: 07 Wrz 2008
Witam wszystkich,
czasami przychodzi taki czas, gdy zaczyna się jakąś przygodę. Ja swoją na tym forum zacząłem parę lat temu. Te parę lat to nie tylko zdobywanie wiedzy, wymiana doświadczeń - ale przede wszystkim osoby, które dane było mi poznać. Nie ze wszystkimi poznałem się w "realu". Kto wie, może kiedyś się jeszcze uda.
Dzisiaj podjąłem decyzję o zawieszeniu swojej obecności na forum. Decyzja ta zapadła wcześniej, po jednej z dyskusji prowadzonej poza forum. Nie chciałem jednak oficjalnie się żegnać - bo nigdy nie mówi się nigdy.
Dzisiaj wiem jednak , że lepiej będzie gdy wyłączę się z życia tej społeczności.
Wszystkim - zarówno przyjaciołom jak i oponentom w dyskusji dziękuję za mile spędzony czas. Dziękuję za miłe wspomnienia. Przepraszam, jeżeli kogoś uraziłem. Cieszę się też, że czasami mogłem pomóc.
Życzę wszystkim powodzenia i dobrego światła - WAIDODAYO!

jungli
[Usunięty]
Milo bylo poznac!

powodzenia

pozdroofka

tomekkarol  Dołączył: 17 Sty 2010
Szkoda że problem rozwinął się na tyle poważnie, że zechciałeś podjąć decyzję o odejściu. Jesteś charakterystycznym użytkownikiem, i choć nie zawsze się z Tobą zgadzam, warto było dyskutować.

Dobrego świata i do zobaczenia!

TM_Mich  Dołączył: 08 Wrz 2009
MacRayers szkoda.

BAN paradziqs  Dołączył: 05 Sie 2009
MacRayers, :-B
pamietaj, ze nikt juz Ciebie tutaj nie zastapi

romeoad  Dołączył: 02 Lis 2009
MacRayers, dzięki i do zobaczenia!

newcastle26  Dołączył: 24 Mar 2010
MacRayers,
nie bede powtarzal tego co napisalem wczesniej...
trzymaj sie...

Skocz do: