matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
thrackan napisał/a:
matth napisał/a:
Dodatkowym autem jest odchylany LCD

Brrrrummm! ;-)

ke?

bix  Dołączył: 22 Sty 2008
thrackan, kiedyś widziałem jak na żywca w carefourze tak robili zdjęcia a tło była kartką trzymaną przez kolegę. Klientka nawet zadowolona była :)

matth napisał/a:
thrackan napisał/a:

Brrrrummm!

ke?

Taki dźwięk wydaje młodzieniec odchylając ekranik zanim uderza o ziemię i odpada :)

bix, ale młodzieniec czy ekranik?

matth, młodzieniec zazwyczaj wychodzi bez szwanku, ew. z siniaczkiem :)

No, cóż, albo po 12h na uczelni nie kumam gdzie miało być śmieszne, albo nie było :-P

matth napisał/a:
No, cóż, albo po 12h na uczelni nie kumam gdzie miało być śmieszne, albo nie było

Ja się nie dziwię, normalni ludzie nie rozumieją ponad 70% moich żartów :P

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
bix napisał/a:
normalni ludzie nie rozumieją ponad 70% moich żartów

To chyba w niewłaściwym miejscu piszesz ;-)

Myślę że spora część z tych 30% znajdzie się pod tą domeną :)

thrackan napisał/a:
Matth, uśmiechnąłem się na widok literówki. Wyszło Ci "autem" zamiast, jak przypuszczam "atutem". Nawet ustawiłem datę wygaśnięcia, ale tym komentarzem spowodowałem chyba spory oftop :P

Heh :-) A ja z 3x to czytałem szukając o co kaman :-) :-B

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
Ubeuszek, obawy o ogarnięcie sprzętu są na pewno słuszne. Weź pod uwagę, że jak coś nie jest indywidualnie komuś przypisane, to jest niczyje. Może się skończyć na siłowej wymianie szkieł, tudzież palcowaniu lustra (bo do matrycy większość raczej się nie dostanie ;-) ), no i pewnie kilku innych akcjach.
Z drugiej strony lustrzanka... to lustrzanka :lol:

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Nie zauważyłem informacji jaka to szkoła a to też może mieć znaczenie przy wyborze sprzętu.

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
Plwk,

ubeuszek napisał/a:
Raven, Zespół szkół w Piaskach, liceum, technikum, zawodówka.

Boję się, że jak będzie kilka obiektywów do wyboru to sobie moi następcy nie poradzą :D

MiQ27  Dołączył: 17 Wrz 2007
Jeżeli ten sprzęt ma mieć pod opieką fotoamator "z zamiłowania" to brałbym lustro.
Jeżeli to ma być sprzęt, który weźmie ktokolwiek z kadry, to faktycznie jakaś hybryda z ultra-zoomem będzie lepsza (te wszelkie Fuji, Panasonici czy Canony SX1/10 IS, nie znam się na tym). Albo jakiś wyższej klasy kompakt (np. G10)

piotrecius  Dołączył: 31 Gru 2006
No właśnie - jestem za g10 + dedykowana lampa systemowa. Fuji ma tylko prostą gorącą stopkę bez żadnego ttla i dla laika wcale nie jest prosty w obsłudze.

hamster  Dołączył: 11 Paź 2006
plwk napisał/a:
Nie zauważyłem informacji jaka to szkoła a to też może mieć znaczenie przy wyborze sprzętu.

MiQ27 napisał/a:
Jeżeli ten sprzęt ma mieć pod opieką fotoamator "z zamiłowania" to brałbym lustro.
Jeżeli to ma być sprzęt, który weźmie ktokolwiek z kadry, to faktycznie jakaś hybryda z ultra-zoomem będzie lepsza

póki co ja też nie doczytałem się w tym wątku do czego tak naprawdę będzie służył ten sprzęt

ubeuszek  Dołączył: 03 Cze 2008
do zdjęć na wycieczkach szkolnych i imprezach, przedstawieniach, oraz na użytek "klubu dziennikarskiego". dlatego wiele osób krzyczy o lustrzankę, żeby bardziej pro było.

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
ubeuszek, będzie bardziej pro, ale zdjęcia będą dno ;-) No chyba, że będą cały czas na programach lecieć. No i nie będzie można filmów kręcić :mrgreen:

Chyba sam musisz podjąć decyzję. Jeżeli wybierzesz lustrzankę, to trzeba będzie po prostu bardziej na nią uważać, bo więcej w niej można zepsuć.

Zastanów się też czy od razu nie kupić filtrów na każde szkło. Taniej je w razie czego wymienić niż obiektyw.

Skocz do: