Mitch  Dołączył: 18 Mar 2009
nie pytałem jak to zrobić w peesie tylko czy ty to na pewno zrobiłeś ;)

łeeee czyli oszukaństwo :) w ogóle to na iphonie wyglądało lepiej niż na kompie i teraz powiem, że ja bym to widział takie ostrrrrre aż do bólu :)

Krasio1  Dołączył: 06 Lip 2008
24.

25.

26.

27.

28.

Portret to trudny orzech do zgryzienia :evil: Starałem się ale nadal te zdjęcia nadają się co najwyżej na grono. Proszę o jakieś cenne wskazówki i jakby ktoś mógł to o link do jakieś galerii czy coś ,żeby przyswoić sobie trochę o portretach.

Janusz Gdula  Dołączył: 08 Gru 2008
25 najlepsza według mnie. Podoba mi się kadr i sceneria. Nie wiem czy taki był zamiar, ale lekko podkręciłbym kontrast.

Graf_Zeppelin  Dołączył: 22 Mar 2009
Cytat
Portret to trudny orzech do zgryzienia :evil: Starałem się ale nadal te zdjęcia nadają się co najwyżej na grono. Proszę o jakieś cenne wskazówki i jakby ktoś mógł to o link do jakieś galerii czy coś ,żeby przyswoić sobie trochę o portretach.

próbować i próbować i próbować:) używać blendę (y), najlepiej takie które dają też możliwość dyfuzora.
24. zdecydowanie przeszkadza niebieska plama w środku
25. oczka duże, to czemu jedno schowane?
26. znów coś przykuwa wzroku w środku - tym razem szary kołek
27, 26, 28 - przepały na jasne koszuli
28 - fajny kadr.
jeśli chodzi o linki, to google, panie:)
np takie:
http://www.betterphoto.co...stCatID=&camID=

Krasio1  Dołączył: 06 Lip 2008
bazylika św. Piotra w Watykanie.

Zrobione KITem na 18mm czas 1/10s ISO 800 f/4,0
Sklejone z 3 zdjęć bo mama prosiła żeby było widać całą bazylikę razem ze sklepieniem :shock: :shock: :shock:
29.

Yeav  Dołączyła: 12 Sie 2009
29. Nienaturalne jak dla mnie.
A co do portretów to nie martw się, na profesjonalnych sesjach robią setki fotografii, żeby wybrać te 3 - 5. Postaraj się ustawiać ludzi pod kątem do aparatu i żeby modele nie wgapiali się tak w obiektyw...
Może mi to przeszkadza dlatego, że sama dopiero zaczynam. ;>

Rafi  Dołączył: 25 Mar 2007
Ojjj ... Widać, że masz pomysły i ... :) Idź w tym kierunku jak na początku!

Może nie powinienem, ale: nie słuchaj się mamy. Nie za bardzo to (na zdjęciu) wyszło :(

andrzejb  Dołączył: 25 Gru 2008
Co do portretów to tak jak wyżej napisali trzeba korygować światełko.Jak na razie to wyszło płasko.Staraj się też unikać wszelkiego rodzaju przeszkadzajek typu gałązki,badylki,energetyka.W portrecie najważniejsza jest osoba fotografowana i na nią ma się kierować wzrok.Co do kadrowania to chyba poprawnie,bez większych wpadek.

Skocz do: