Dada napisał/a:e dowolne wykształcenie wyższe ze stopniem magistra
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
Dada napisał/a:Na razie przepis zezwala na zdobycie uprawnień przez osoby posiadające dowolne wykształcenie wyższe ze stopniem magistra.
pawelek-79 napisał/a:Dada napisał/a:Na razie przepis zezwala na zdobycie uprawnień przez osoby posiadające dowolne wykształcenie wyższe ze stopniem magistra.
To niesprawiedliwe, żeby jakiś polonista mógł zrobić uprawnienia, bo ma magistra, a ja nie, bo magistra nie mam, a na studia zdawałem m.in. fizykę i chemię!![]()
Lekarz.
MZ-5n + Fg, FA28-70, Sunpak MZ440AF-PT
Flexaret VI
TLu napisał/a:Trzeba było wybrać szkołę wyższą nie policealną
Nie do końca tak - od 01.01.2009 tyczy się to budynków nowowybudowanych i oddawanych do użytku. Poza tym jeśli nabywcy nie będzie zależało na świadectwie, to sobie i tak ten budynek kupi. Nikt mu nic nie zrobi, ponieważ ustawodawca nie zawarł w przepisach jakichkolwiek konsekwencji za to ;) Więc ustawa swoje, ludzie swoje. Co nie oznacza, że ci ludzie nie będa potrzebni do wydawania tych świadectw.Dada napisał/a:bez takiego dokumentu niemożliwy będzie jakikolwiek obrót handlowy nieruchomościami.
I to jest najlepsze z tego kawałka tortu (przygotowanie projektu, bo już obsługa to tak sobie).matb napisał/a:Można założyć firmę zajmującą się przygotowywaniem takich projektów dla innych tudzież ich obsługi itp. sprawami i żyć z procenta od uzyskanej dotacji.
Z tym wynagrodzeniem bym nie przesadzał, 3 - 5 tyś/m-c to jest realna kwota.matb napisał/a:Powiedzmy, że jako "kierownik projektu" wpiszesz sobie jakieś 7000PLN/m-c (albo i więcej, ale mowa o brutto-brutto! kwota rzucona trochę z głupia frant, może trzeba wpisywać 10.000zł?)
matb napisał/a:Acha - żeby nie było różowo, to trzeba się z podjętych zadań i wydawanej kasy rozliczać bardzo szczegółowo i skrupulatnie. I zgodnie z nieco niejasnymi przepisami czasem, choć teraz i tak jest o niebo lepiej, niż choćby trzy lata temu.
Motory,aparaty,lornetki,latarki,
Lubię puszki i szkła
Ale to są kwoty dochodu brutto pracownika. Ale żeby tyle dostać, to trzeba do tego doliczyć koszty pracodawcy - mniej więcej drugie tyle, czyli w koszta projektu trzeba wpisywać kwoty, jakie ja mniej więcej podawałem.Sławek_S napisał/a:Z tym wynagrodzeniem bym nie przesadzał, 3 - 5 tyś/m-c to jest realna kwota.
Ja nie tyle proponowałem założenie firmy, co stworzenie instytucji zdolnej do aplikowania i pobieranie środków z funduszy unijnych. Tu się dużo lepiej sprawują podmioty tak zwanego sektora NGO. Z tego typu "infrastrukturą" instytucjonalną wcale nie jest tak dobrze, a i "biznes" wcale nie jest oczywisty i popularny.CytatBardzo ciekawa koncepcja do wdrozenia, owszem jak to trafnie ThomFoto, zauwazyl, firm takowych lawinowo narasta, Polak potrafi, wyczuwa latwy biznes, a i naciagaczy nie brakuje.
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
the only good pixel is a dead pixel
Albo jest tylko się nie pochwaliłCytatJesli Jungli pracowal w sluzbach mundurowych dzis moglby byc juz na emeryturze ( po 15 latach pracy).
Mogę coś na ten temat powiedzieć , i co max kasy z tego to jakieś 900 zł miesięcznie na rękęCytat. Wiec pol roku ostrego zaliczania wszystkiego co mozna - od kierowcy wozka widlowego po jakies uprawnienia techniczne.
Niespotykanie Spokojny Człowiek + K10 z 35mm F2.4 AL . Sherpa 600R . SMC DA 55-300 , smc 50 A 1.7 , raynox 250
jungli napisał/a:Nigdy wiecej pracy w maszynie zwanej aparat panstwowy.
the only good pixel is a dead pixel
jungli napisał/a:skaldki ZUS placi sie pomniejszone przez pierwszy rok, zawsze ot cos....
Enzo napisał/a:Jeśli np. przerażają Cię opłaty z tytułu ZUS - zatrudnij się gdzieś na umowę o pracę za minimalne wynagrodzenie. Jeśli w tym czasie otworzysz działalność będziesz płacił tylko ubezpieczenie zdrowotne.
Gavreel napisał/a:a właśnie... myślę, że też dobrym pomysłem są szybkie akcje w zależności od okresu
darius_Er napisał/a:z USA sprowadzanie elektroniki droga nieurzedowa chyba nadal jest opllacalne, i pewnie bedzie jeszcze bardziej, gdy sie euro/ usd oslabi...