mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
thrackan napisał/a:
A próbowałaś tych w zbiorczych wagonach? Są wygodniusie!

Jeszcze nie miałam okazji.
Za to ostatnio na trasie Oświęcim-Kraków jechałam takim szynobusem - wyglądał jak tramwaj, ino z kiblem. I najbardziej podobały mi sie w nim wieeelkie okna :-D

thrackan napisał/a:
Fajnie się nawet stoi w pociągu.

Chyba nie chcecie wiedzieć co przeczytałam :oops:

thrackan napisał/a:
A wystawialiście się na podmuch wiatru przy jeździe 140 km/h? A w czasie deszczu?

Prawie jak w czasie halnego na dachu dziesięciopiętrowaca na Złotych Łanach :-D

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
Szczynobusy nie mają klimatu prawdziwej kolei. :cry:

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
Żeście temat wymyślili.. Akurat teraz.. W środę egzamin z pojazdów szynowych. Jakie to jest denne :evil:

matth, mogę iść za Ciebie. Dostaniesz 5. ;-)

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
mygosia napisał/a:
Chyba nie chcecie wiedzieć co przeczytałam :oops:

nie musimy, chyba się domyślamy

a ten pociąg na trasie Oświęcim <-> Kraków to często staje :?: i do czego on (ten pociąg) jest

Zapraszam, szczególnie jak pasjonują Cię kąty zarysu główki szyny, siatka napięć trakcji w europie i inne równie bezużyteczne bzdury :-/

Niechcący pamiętam to. ;-)

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
Matth, chcesz się zamienić na chemię analityczną albo ekonomię ochrony środowiska? :roll: :-P

Edit: po "kącie zarysu główki szyny" straciłem ochotę do wymiany :-P

Meggido, thrackan :-P Było iść na specjalkę pojazdy szynowe do mnie na polibudę :-P Tyle, że ja nie poszedłem, a i tak mi tego mózgotrzepa w siatkę wrzucili :-/ Lubie jeździć pociągami, ale uczyć się o nich wręcz alergicznie nie cierpię.

thrackan, spadaj :-P ;-)

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
opiszon napisał/a:
a ten pociąg na trasie Oświęcim <-> Kraków to często staje

23x razy :D
opiszon napisał/a:
do czego on (ten pociąg) jest

Do Krakowa ;-)

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
mygosia napisał/a:
23x razy :D
twardziel z niego :!:

matth napisał/a:
ale uczyć się o nich wręcz alergicznie nie cierpię

Mnie jakoś to wszystko samo wchodzi do głowy. ;-)

Meggido, no potrafię to zrozumieć, mam całą ekipę tramwajarzy i następną kolejarzy na roku ;-) Ja tak mam z całym złomem jeżdżącym po szosach, ale szynki są dla mnie mordercze :-?

thrackan, egzamin nie obejmuje starych strucli na kołach pod szynę :-P

A egzamin obejmuje poszerzenia na krzyżownicach, podrozjazdnice, rygle i zwrotniki?

Matth, a siedziałeś kiedyś w takiej Warszawie? Dyliżans - marzenie! Chciałbym mieć takiego "strucla" odrestaurowanego i zarejestrowanego... Piękny wóz...

Meggido, nie wiem :-D Ale jak Cię to tak interesuje to mogę Ci wysłać ~50mb wykładów, może znajdziesz tam cokolwiek ciekawszego niż powolna śmierć :-P

[ Dodano: 2009-02-02, 22:46 ]
thrackan, nie siedziałem i wcale nie chcę :->

pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
mygosia napisał/a:
Chyba nie chcecie wiedzieć co przeczytałam

Skoro już o tym wspomniałaś, to zdradź, jak to udało ci się przeczytać, bo kombinuję na różne sposoby i nie udaje mi się zaczerwienić :mrgreen:

matth napisał/a:
thrackan, nie siedziałem i wcale nie chcę :->

Twoja strata!

A dla fanatyków kolei mieszkających w Warszawie i okolicach http://www.mazowieckie.co...icle/4/732.html

"1. Co jest cięższe 100.000 szt. średniej klasycznej pizzy Pepperoni Pizza Hut czy Elektryczny Zespół Trakcyjny EN57?
2.Co jest dłuższe 250 szt. ułożonych obok siebie (jedna za drugą) dużej klasycznej pizzy Farmerskiej Pizza Hut czy EZT ER75 Flirt?
3.W którym roku otwarto Dworzec Warszawa Wileńska wraz z towarzyszącym mu centrum handlowym?
4.Gdzie w CH Wileńska znajduje się Pizza Hut?

Spośród tych z Państwa, którzy prześlą poprawne odpowiedzi rozlosujemy 10 zaproszeń o wartości 50 zł każde do realizacji w Pizza Hut Warszawa Wileńska. Odpowiedzi za pośrednictwem poczty elektronicznej prosimy przesłać na adres: konkurs@mazowieckie.com.pl

Konkurs trwa od 15 stycznia do 3 lutego 2009 r.
"

:mrgreen:

Skocz do: