jurekg  Dołączył: 22 Mar 2008
tomekz napisał/a:
jurekg ale przecież oni obaj twierdzą, że są niewinni. I być może obaj we własnym mniemaniu są, bo uszkodzenie któryś z nich mógł zrobić nieświadomie. I co teraz?

Nie wiem,czy mozna uszkodzić aparat nieswiadomie,nie miałem nigdy do czynienia z analogami,ale sądząc z opinii wyrażonej przez forumowiczów po obejrzeniu fotki tego aparatu-chyba nie.Padło stwierdzenie,że aby tak uszkodzić migawke-ktos musiał tam włozyć palce.

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
jurekg napisał/a:
.Padło stwierdzenie

Tak - padło takie stwierdzenie.

Ale jaka jest prawda???
Tego się nie dowiemy.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Oficjalnie prosze uzytkownika Cypis aka Piotr o zajecie tutaj stanowiska w ciagu 24h. Inaczej bede zmuszony wystąpić do forum administracyjnego o decyzję w sprawie (dodatkowej) negatywnej oceny w wątku o sprzedawcach.

Cypis aka Piotr  Dołączył: 16 Cze 2008
alkos, jestem wciąż chory, ale poproszę znajomą o odbiór aparatu, w miarę możliwości dziś.
Dopiszę tu ew. wynik po 18.

Ok, czekamy wszyscy :-)

Jaroslavus  Dołączył: 26 Kwi 2008
alkos załatwiłeś sprawę w 9 minut :P

maniownik  Dołączył: 28 Mar 2007
alkos, dziekuję za interwencję.

Cypis aka Piotr  Dołączył: 16 Cze 2008
Ave!
Z niewielką pomocą mich przyjaciół odzyskałem aparat od pana mechanika precyzyjnego.

Werdykt:
"Aparat elektrycznie sprawny, w dobrym stanie,
za wyjątkiem migawki - ta jest uszkodzona mechanicznie, za pomocą tępego narzędzia (drobne ślady na lamelach), od strony komory filmu."

Jak dla mnie - sprawa oczywista, jednakowoż aby nie być tym złym i niedobrym proponuję koledze maniownik jedno z rozwiązań:
(robię to publicznie z oczywistych chyba powodów)

- zwracam Ci (kasa za aparat - wizyta u majstra) / 2

albo

- wysyłam Ci na swój koszt aparat przez Ciebie (moim zdaniem) uszkodzony - posłuży jako mało ergonomiczny przycisk do papieru

albo

- wystawiam na aukcję (na forum lub na alledrogo - Twój wybór), z dokładnym opisem, i cała kasa z aukcji trafia do Ciebie.

Wybór jest Twój.

nemo  Dołączył: 21 Wrz 2007
Z ciekawości. Ile wizyta u majstra kosztowała?

jurekg  Dołączył: 22 Mar 2008
nemo napisał/a:
Z ciekawości. Ile wizyta u majstra kosztowała?

Zastanawiasz się,czy mogłaby byc droższa od ceny aparatu? :lol:

Cypis aka Piotr napisał/a:
"Aparat elektrycznie sprawny, w dobrym stanie,
za wyjątkiem migawki - ta jest uszkodzona mechanicznie, za pomocą tępego narzędzia (drobne ślady na lamelach), od strony komory filmu."

Dziwne. Kiedys cos takiego zrobilem po pijaku, jedna lamelka mi wypadla w polowie, wlozylem ja z powrotem i dzialalo jeszcze pare m-cy... Serio.

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
:shock:
Alkos, szacuneczek...

(jak sobie kiedyś wybiję ząb na rowerze, to włożysz za zgrzewkę browarka, żeby jeszcze podziałał kilka lat? :-P )

Jak DIY, to pełną gembą, a co! :-D

(diajłaj hardkor dajhard!)

motaba_virus  Dołączył: 16 Mar 2008
thrackan napisał/a:
(jak sobie kiedyś wybiję ząb na rowerze, to włożysz za zgrzewkę browarka, żeby jeszcze podziałał kilka lat? :-P )

ha, a z medycznego punktu widzenia powinno sie dokladnie tak postapic (w sensie jak najszybciej wlozyc z powrotem) :-P
serio, i jest szansa ze bedzie dzialal normalnie jak sie zagoi :-D
ot cuda ;-)

ubeuszek  Dołączył: 03 Cze 2008
motaba_virus napisał/a:
ha, a z medycznego punktu widzenia

:shock: Już całkiem straciłem wiarę w służbę zdrowia...

ubeuszek, ale czemu? to ma spora skutecznosc :-)

jiro  Dołączył: 15 Lis 2008
dajecie dobre rady w razie gdyby nie udalo im sie dogadac w sprawie aparatu? :-D

jiro, :lol: :mrgreen: :-P

bizon78  Dołączył: 20 Lut 2008
motaba_virus napisał/a:
thrackan napisał/a:

ha, a z medycznego punktu widzenia powinno sie dokladnie tak postapic (w sensie jak najszybciej wlozyc z powrotem) :-P
serio, i jest szansa ze bedzie dzialal normalnie jak sie zagoi :-D
ot cuda ;-)

Nie działa :evilsmile: Znam z autopsji :mrgreen:

bizon78, ale jest szansa (podobno nawet do 70% :shock: ) wiec warto probowac :-P

Skocz do: