dan napisał/a:SQ6GIT, mozna wiedziec, co brales pod uwage przy ustalaniu wlasnej oceny wartosci tego obiektywu?
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
brzmi nieco ironicznie. Ale jeśli to tylko moje odczucie, to cieszę się, że jest sprostowanie.Żaba napisał/a:tekst tygodnia![]()
Żaba napisał/a:wysłać ją w kosmos
"Available light is any damn light that is available..." W.E. Smith
blog | 4x5" 6x6 6x7 24x36 | soczewki & pinhole | iPh
alkos napisał/a:Ale to tylko moje zdupne kalkulacje....
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
dan napisał/a:Szczegolnie zdupne dla kogos, kto chce sobie kupic stalke 24mm z AF-em pod Pentaksa
Cytatofertą rynkową podobnych konstrukcji dla bagnetu K
na prawdę wersję FA można tak łatwo kupić? wersję F widziałem nawet parę razy na allegro i tutaj na giełdzie ale FA była na giełdzie raz i to za jakieś megaabsurdalne pieniądze..alkos napisał/a:Zawsze można kupić sobie FA 28/2.8
Yashica Mat124, Canon 100d
Eldred napisał/a:na prawdę wersję FA można tak łatwo kupić?
gratulacje, ile lat temu?alkos napisał/a:Tak łatwo to nie, ale ja kupilemZa 500...
Yashica Mat124, Canon 100d
to akurat miało być i było ironiczne - tylko, że ja osobiście uważam, iż w ironii nie ma nic złego, co innego gdybym wypowiadał się w tonie sarkastycznymSQ6GIT napisał/a:Żaba napisał/a:
tekst tygodnia
brzmi nieco ironicznie.
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
SQ6GIT napisał/a:
Ja nie twierdzę, że się nie sprzeda w cenie 8 stów. Wiem co to popyt i podaż.
Napisałem jedynie ile wg mnie jest wart. A jak ktoś z braku na rynku gotów dać nawet i 1200zł, to nie znaczy, że tyle jest wart.
CytatI prośba, szanujmy zdanie innych - wiem, że jesteśmy w Polsce i nie jest to w modzie po zachodniemu mówić "szanuję Twoją opinię, jednak mam inną",
wojtek_c napisał/a:oznaczają tylko i wyłącznie, że potencjalni kupujący myślą życzeniowo i chcieliby kupić taniej - i próbują zachęcić sprzedającego do obniżenia ceny
wojtek_c napisał/a:Jeśli uznasz kiedyś,że 2+2=5, to niewątpliwie będzie to Twoje zdanie, ale i tak będę uważał, że nie masz racji...
wojtek_c napisał/a:A skąd bierzesz tą opinię, jeśli nie z obserwacji rynku
wojtek_c napisał/a:A cenę i tak ustali rynek - prawem popytu i podaży...
krzyber napisał/a:Panie i Panowie nowa cena - 700 PLN + przesyłka.
Proszę również o komentarze, bo mi wątek zbytnio opada.
SQ6GIT napisał/a:no właśnie ustala...![]()
Cytata kończąc, bardzo proszę, nie rzucajcie mi już rękawicy co chwilę, muszę odpowiadać, nie mam na to czasu, choć pewnie autor wątku się w połowie cieszy, bo wątek jest odgrzewany
SQ6GIT napisał/a:wojtek_c, dzięki za wywód oświecający
SQ6GIT napisał/a:widziałem w cenie 500zł, tu widzę po 8 stów - i co, będziemy się spierać, kto i co widzi? bez sensu taka dyskusja
SQ6GIT napisał/a:
wojtek_c napisał/a:oznaczają tylko i wyłącznie, że potencjalni kupujący myślą życzeniowo i chcieliby kupić taniej - i próbują zachęcić sprzedającego do obniżenia ceny
to Twoje zdanie, w moim przypadku baaaaaaaardzo się mylisz
SQ6GIT napisał/a:wojtek_c, dzięki za wywód oświecający
właśnie popyt i podaż mam na myśli, a szkło to widziałem sprzedane na giełdzie ~500zł, nawet zdaje się trochę poniżej