Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Da się. W oknie krzywej są kwadraciki R,G,B. Dla Show Bright Portions i Show Dark Portions. Zaznacz je, to będziesz miał szare obszary jako prześwietlenie i białe jako niedoświetlenie.Kfan napisał/a:Da się gdzieś włączyć wskazanie przepaleń i niedoświetleń?
Niestety nie, przynajmniej nie znalazłem. To dla mnie poważna wadaKfan napisał/a:da się to obejść żeby np na wybranych zdjęciach troszkę zmienić np. EV itp?
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
Cytatmarny lcd laptopowy
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
bEEf napisał/a:Cytatmarny lcd laptopowy
Pobaw się suwaczkami gammy (osobno dla kanałów RGB) w zakładce sterowników karty graf. Ja tak zrobiłem i efekty są niezłe - kątów i czerni to Ci nie polepszy, ale oddanie kolorów mam jak najbardziej zadowalające.
kaSetka z zabawkami
K10D
Andreas, co masz na myśli ?Andreas napisał/a:szkoda ze nie ma w zestawieniu Lightrooma...
Ż jest P... p.
|K-3II|K20D|DA 18-55|SIGMA 70-300 APO MACRO| Orestor 135/2.8 M42|Pentax FA28-80|Jupiter 85/2|SD 4GB| AF-540FGZ :D
zorzyk napisał/a:Andreas, co masz na myśli ?Andreas napisał/a:szkoda ze nie ma w zestawieniu Lightrooma...
K10D
Andreas, chyba przespałeś wątki o tym programie na forumAndreas napisał/a:Teraz to się nazywa photoshop lightroom
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
argawen napisał/a:Andreas, chyba przespałeś wątki o tym programie na forumAndreas napisał/a:Teraz to się nazywa photoshop lightroom![]()
K10D
Nie zostało przedstawione w zestawieniu pewnie z powodu, że to jest chyba to samo, co ACR PS-a.Andreas napisał/a:mialem tylko nadzieje ze zobacze go w TYM konkretnym zestawieniu i bede mogl porowanac z konkurencja.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
Ups, zapomniałem, ze także jesteś zadowolony z SilkypixMichu napisał/a:nie tylko Twoje zdanie.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki