opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Jasiek Matacz napisał/a:
PC 266MhZ, 4 czy 8 Giga Dysk twardy^^ Mój pierwszy komp
dziecko neo :-P

MiQ27  Dołączył: 17 Wrz 2007
Takie coś to był mój siódmy czy ósmy, nie licząc modernizacji pecetów...
Po ZX Spectrum, PC AT 286 12MHz (z samymi flopami 2 x 5.25", potem dołożyłem dysk 40MB), 386DX, 486SX, 486DX, i jakichś K5 czy K6 (kto by to spamiętał) :-)

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
volender napisał/a:
Czasem zerkam na alledrogo, ale jakoś żadnego porządnego commodore/amigi/zx nie mogę znaleźć w okolicy

Nic dziwnego, przecież od dawna wiadomo, że Atari jest najlepsze... ;-) :mrgreen:

Raven napisał/a:
Atari jest najlepsze...

atarowca kop z gumowca :!: ;-)

Cytat
Atari? Co Pan!? Ja nie jestem rolnikiem!...

:lol:

MiQ27, ooo stary, dzięki że mi to przypomniałeś :-P

Cytat
Uwaga, włączamy fazę !

Możliwości ma Spectruma lecz to atarowców duma

gebi  Dołączył: 05 Maj 2006
Niemcy wojnę przegrali bo commodore używali :mrgreen:

Ps. Wesoło było :-)

gebi napisał/a:
Ps. Wesoło było

dalej jest, tylko że teraz się przeniosło na pole systemów dSLRów

zauważyliście :?:
to jest całkiem podobne

maser  Dołączył: 15 Lut 2009
To to samo a nie podobnie...
Na koniec przyjdzie M$ i pozamiata w lusterkach (troluję!) :mrgreen:
Odnośnie procków, może paczką?

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
opiszon napisał/a:
gebi napisał/a:
Ps. Wesoło było

dalej jest, tylko że teraz się przeniosło na pole systemów dSLRów

zauważyliście :?:
to jest całkiem podobne

Mnie się wydaje, że w tamtych bojach było więcej jaj niż prawdziwej wojny. Chociażby taki Krzyś Kubeczko ;-)

A Atari i tak było lepsze, bo jako firma ciągle istnieje :mrgreen:

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Pójdzie, pójdzie.
Chodziła mi na P2 300 z win 98se.

BuR-ToN  Dołączył: 18 Cze 2008
Jasiek Matacz napisał/a:

P.S Na Pentium II-266Mhz raczej neostrada nie pójdzie, bo nie wiem czy nie wymagała conajmniej Windowsa XP...

A co ma neostrada do systemu? To tak jak byś mi napisał że na telefonie nie mogę korzystać z neostrady przez Wi-fi bo mam symbiana a nie windowsa.

Raven napisał/a:
Mnie się wydaje, że w tamtych bojach było więcej jaj niż prawdziwej wojny

no oczywiście :-)
a teraz to ktoś to na poważnie bierze :?: ;-)

BuR-ToN napisał/a:
Jasiek Matacz napisał/a:

P.S Na Pentium II-266Mhz raczej neostrada nie pójdzie, bo nie wiem czy nie wymagała conajmniej Windowsa XP...

A co ma neostrada do systemu? To tak jak byś mi napisał że na telefonie nie mogę korzystać z neostrady przez Wi-fi bo mam symbiana a nie windowsa.

no dokładnie
może nowy modem neostradowy ma takie wymagania co do sterownika
ale ja nigdy nie używałem neozdrady przez ich usbowy modem

zawsze miałem jakiś router podłączony (najpierw dlatego że sygnał był dzielony do sieci "blokowej" - 10 komputerów) a potem dlatego, żeby mieć wifi w mieszkaniu ;-)
i że tak powiem, miałem gdzieś, jakiego systemu używam i czy sterownik do neo-usb-modemu mi pójdzie pod linuxem :-P

Na Windows 7 też nie zawsze chodzi - u szwagra chłopaki mają modem Sagem pod USB i sterowników niet.
Więc kupili sobie router, tym bardziej że mają 2 kompy.

BuR-ToN  Dołączył: 18 Cze 2008
Jasiek Matacz, no to w takim wypadku nie ma możliwości instalacji modemu (sterowników) lub programu do obsługi neostrady na windowsach < niż te powiedzmy 98se a nie samej neostrady.

Jasiek Matacz napisał/a:
BuR-ToN napisał/a:
Jasiek Matacz napisał/a:

Uwierz że ma, sterowniki wymagają odpowiedniego systemu. Np. od razu po wejściu Visty na Home Premium nie było możliwości instalacji neostrady- niewierzyliśmy, oddaliśmy do punktu laptopa-nie umieli, wezwaliśmy fachurę z neostrady i po 2h powiedzial że na niektórych wersjach Visty nie ma możliwości instalacji internetu inaczej niż przez router i niestety nie może nam pomóc... I chyba PiotR ma rację, wymagany był 98Se bo coś kojarzę że na zwykłym 98 prubowałem i nie dało rady...

Jasiek Matacz, proszę, nie siej herezji

modem USB Sagema dodawany do neostrady, nie jest koniecznością, żeby z niej korzystać
na początku dawali świetne modemy PCI z którymi nie było problemów, potem routero-switche Thompsona
a niezależnie od tego, przez cały czas można było kupić działające modemy do ADSLa z wyjściem RJ45 (i takiego używałem)
http://www.dlink.com/products/?pid=DSL-502G
:-P

[ Dodano: 2010-01-28, 12:19 ]
Jasiek Matacz napisał/a:
ok, niech i tak będzie, chodziło mi o standardowy modem
a co to oznacza "standardowy modem"

bo dla mnie to był ten modem, który miałem zakupiony (podałem w linku wyżej)

gebi  Dołączył: 05 Maj 2006
Wszystko fajnie Jasiek, tylko usuń mnie we wcześniejszym poście ze swojego pseudo cytatu :-) bo ja nic o lejcach nie pisałem.

Ps. Dzięki.

a_czacha  Dołączył: 04 Wrz 2007
Właśnie przypomniałem sobie, że mam digitizer do Amigi, w stanie "jak nowy", w ładnym pudełku. Wystarczy podłączyć kamerę (analogową), najlepiej czarno-białą i można robić kolorowe zdjęcia (to nie pomyłka :-) ). Używałem jako skanera, aparatu studyjnego i takich tam...
To były czasy!
Niestety, do zestawu brakuje mi Amigi :mrgreen:

maser  Dołączył: 15 Lut 2009
Ale sensowne Amigi nie są drogie na aukcjach. Znacznie już gorzej z sensownymi 8-mio bitowcami.

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
emigrant napisał/a:
Modulator -o ile mnie pamięć nie myli- służył do mieszania sygnałów z TV i Amigi.
Do tego służł tzw. genlock.

Skocz do: