Iza  Dołączyła: 01 Paź 2007
Ja bym chciała kolorowego KXa. Czy coś ze mną nie tak? Czy mam się wstydzić za siebie?
;-)

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
ja bym chciał Navy

chyba jestem szmaciarzem, bo dzięki mnie Pentax się szmaci :-P

:lol:

joker333  Dołączył: 24 Cze 2009
DVX napisał/a:
Czyli "jak się nie zeszmacisz to się nie wbogacisz" ?

ja tam takiego bym chciał

a swoja droga to sie dziwie że w ogóle z takim podejściem masz Pentaxa ....w sumie to obciach :roll:

DVX  Dołączył: 15 Gru 2008
Nie przekonacie mnie, jak i ja Was ;)
W samsungu uznał bym to za normalne ale w PENTAXie ?!

[ Dodano: 2010-05-26, 14:23 ]
joker333 napisał/a:
DVX napisał/a:
Czyli "jak się nie zeszmacisz to się nie wbogacisz" ?

Obrazek
ja tam takiego bym chciał

a swoja droga to sie dziwie że w ogóle z takim podejściem masz Pentaxa ....w sumie to obciach :roll:

To rozumiem, takie zestawienie jest OK ale te pstrokate kolorki ala majteczki w kropeczki :/ ...

DVX napisał/a:

a to niby dlaczego jak znasz historie Pentaxa to wiesz że nie od wczoraj i nie od czasów cyfry wypuszczał jakieś limitowane puszki obiektywy o różnej kolorystyce etc

joker333 napisał/a:
DVX napisał/a:

a to niby dlaczego jak znasz historie Pentaxa to wiesz że nie od wczoraj i nie od czasów cyfry wypuszczał jakieś limitowane puszki obiektywy o różnej kolorystyce etc

Do tego nic nie mam, serie limitowane to limitowane, tylko te ptrokatości więcej ujmują wizerunkowi marki niż dodają.
Moja miejscowa konkurenja z systemami N czy C nie dość że z lekka kpi ze mnie że chodzę do ludzi z PENTAXEM (jestem odmieńcem bo nie mam NIKONa czy Canona) to jeszcze mi teraz do oczu skaczą z tym kolorowym badziewiem.
I weż tu się nie wQ.... skoro PENTAX tymi kolorkami sam się oto prosi.

DVX,
dlaczego możliwośc personalizacji swojego aparatu i pokazania swojej indywidualności postrzegasz jako wadę
przeciesz są czarne i to tańsze od kolorowych
DVX napisał/a:
Moja miejscowa konkurenja z systemami N czy C nie dość że z lekka kpi ze mnie że chodzę do ludzi z PENTAXEM (jestem odmieńcem bo nie mam NIKONa czy Canona) to jeszcze mi teraz do oczu skaczą z tym kolorowym badziewiem.

odpowiedz sobie czy dorosły i poważny człowiek użuje koloru body jako argumentu dyskredytującego jakąś markę ??

btw D3 zdaje się też było w białej i czerwonej wersji a canon wypuścił ostatnio 550D Jackie Chan edition :roll:

joker333 napisał/a:
DVX,
dlaczego możliwośc personalizacji swojego aparatu i pokazania swojej indywidualności postrzegasz jako wadę
przeciesz są czarne i to tańsze od kolorowych
DVX napisał/a:

odpowiedz sobie czy dorosły i poważny człowiek użuje koloru body jako argumentu dyskredytującego jakąś markę ??

OCZYWIŚCIE

tatsuo_ki  Dołączył: 01 Mar 2009
miałem nadzieję, że nikt nie podejmie offtopa rozpoczętego przez DVX, ale widzę, że jednak okazja okazała się zbyt kusząca...

DVX napisał/a:

DVX, po pierwsze, jak z Ciebie kpią z takiego powodu, oznacza to ni mniej ni więcej, niż to, że rekompensują sobie ewidentne braki anatomiczne...
po drugie, na taką "konkurencję" jest jedna sprawdzona metoda: "no to wyskocz ze zdjęć z tego swojego Nikona/Canona"...
po trzecie, k-x to nie badziew... po czwarte, naprawdę jest sens przejmować się zdaniem takiego elementu społecznego?... po piąte, na cholerę Ci Pentax, jeśli powoduje takie frustracje?

a jeszcze co do
DVX napisał/a:
tylko te ptrokatości więcej ujmują wizerunkowi marki niż dodają.

no to z całym szacunkiem, ale głupoty gadasz, że się tak delikatnie wyrażę...

Tylko mnie nie pobijcie, zaraz jakiś moher sie dopatrzy i mi bana strzeli :mrgreen:

DVX napisał/a:
Tylko mnie nie pobijcie
Tutaj nie bijemy.
Tylko osobiście na spotkaniach :evilsmile:

Iza napisał/a:
DVX napisał/a:
Tylko mnie nie pobijcie
Tutaj nie bijemy.

A bywają takie ??

DVX, dział:
http://pentax.org.pl/viewforum.php?f=12
oraz jeśli chodzi o doroczne spotkanie forumowiczów PPD:
http://pentax.org.pl/viewforum.php?f=9
:-D

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Jakbyś się rozejrzał po strukturze forum to może coś byś znalazł.

andybond  Dołączył: 13 Lip 2009
DVX napisał/a:
tylko te ptrokatości więcej ujmują wizerunkowi marki niż dodają.

Bzdury pleciesz.Przecież właśnie K-x został aparatem roku.Zobacz nawet na naszym forum ilu nowych przychodzi tu z tą puszką.
DVX napisał/a:

Jeżeli się sadzą to tylko i wyłącznie z zazdrości ze są skazani na swoje czarnuchy.Wielu z nas kupiło korpusy kolorowe.Myślisz że nikoniarze mają inne gusty czy po prostu są skazani na czerń?
Jakbym był z kolei canonierem i posiadał te ich białe szkła to szlag by mnie trafiał na samą myśl,że pentax ma biały korpus.

DVX napisał/a:
Iza napisał/a:
DVX napisał/a:
Tylko mnie nie pobijcie
Tutaj nie bijemy.

A bywają takie ??

Tak organizujemy ustawki z Nikoniarzami i Kanonierami ;-)

tatsuo_ki napisał/a:
po piąte, na cholerę Ci Pentax, jeśli powoduje takie frustracje?

Otóż to-jaki sens ma hobby które wpędza w kompleksy.O wiele bardziej relaksujące jest Origami(też z Japonii) ;-)

P.S.DVX, energia jak cię rozpiera pozwala mi przypuszczać że zbyt wielu wiosen nie masz za sobą.Jeżeli tak jest to rozumiem dlaczego przejmujesz się p***** jakie bredzi "konkurencja"

wujek  Dołączył: 12 Sty 2008
andybond napisał/a:
pozwala mi przypuszczać że zbyt wielu wiosen nie masz za sobą.

Stary nie jest, ale młodzik to też nie ;-)

tatsuo_ki  Dołączył: 01 Mar 2009
andybond, lepiej zerknij na profil DVX...
http://pentax.org.pl/prof...wprofile&u=7858

andybond  Dołączył: 13 Lip 2009
wujek napisał/a:
Stary nie jest, ale młodzik to też nie ;-)

tatsuo_ki napisał/a:
andybond, lepiej zerknij na profil DVX...

No to w takim razie nie mam pojęcia co jest :shock:
A może po prostu Pentax jest dla twardzieli? :lol:
Ostatnio rozmawiałem telefonicznie z kolegą(forumowym) który z wielkim entuzjazmem przesiadł się z Nikona.Ostatnio złapał pracę w jakiejś firmie reklamowej gdzie mają canony.Ton ostatnich wypowiedzi pozwala mi mieć obawy,że zrobili mu pranie mózgu bo ostatnie połączenia zaczął dominować Canon :-/ Ja wiem jedno,że mimo braku AF-a pozostanę przy Pentku.On mi dał radość,komfort użytkowania,odpowiednie szkła(kundle również).Ostatnie moje pstryki na zlocie motocyklowym utwierdziły mnie w przekonaniu że jestem w stanie tym sprzętem zrobić i szybką reporterkę i zdjęcia w ruchu do tego z ładnymi efektami.
Ci którzy szukają systemu idealnego nigdy go nie znajdą a skacząc od Sasa do lasa wpędzają się w niepotrzebne koszty.Ja zmienię system tylko wtedy gdy konkurencja zaoferuje mi np.zoom 14,7-324,8 ze światłem powiedzmy 1,54 :lol: Mam takie wymagania i koniec.W innym przypadku tylko Pentax. :-B

a_czacha  Dołączył: 04 Wrz 2007
Uważam, że Pentax robi dobre aparaty. Niezależnie od tego, jaki mają kolor. Nie widzę nic złego w tym, że cieszą oko i przełamują jakieś tam rytualne przyzwyczajenia co ma być, a co nie być w fotografii, żeby było profesjonalistycznie.

adriano210  Dołączył: 13 Kwi 2009
ja lubię pentaxa za to że jest :D, :D:D:D

Skocz do: