BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
makak, czy fuze ma obsługę folderów ? :)
bo mój clipek potrzebuje nieco odpoczynku chyba i szukam czegoś nowego ze stajni sandiska oczywiście :)

Pawelzqx  Dołączył: 22 Mar 2009
YellowLabel, jeśli dobrze kojarzę to niestety nie ma. Niektórzy mieli taka obsługę wgrywając rockboxa, ale działał tylko na wersji fuza v1. Nie wiem czy prace z rockboxem się posunęły.
Pozdrawiam

xneon  Dołączył: 11 Gru 2009
iii tam, mp3tag w ruch i foldery niepotrzebne

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
Pawelzqx, ano tak - ale mnie osobiście rockbox totalnie nie podszedł. Dziś go wgrałem ponownie, próbowałem go oswoić ale wyleciał z clipa po godzinie :-)

xneon, jestem zbyt leniwy na mp3tag. Tak to sobie wrzucam te pliki, które chce do folderu o nazwie jakiej mi się podoba i już rach ciach. Mimo wszystko wygodnie mi się korzysta z clipa, ale jednak ten malutki niedosyt jest.

No to w takim razie zostaje Clip+, wcale mi nie smutno. :-P

PS. Dziś kupiłem sobie drugą parę słuchawek do clipka. Zastanawiałem się mocno między Soundmagic PL11 a MEElectronics M2 i wybór padł na pierwsze. Podobno mocno basowe, ale łatwiej "usunąć" trochę basu niż próbować go dodawać w EQ. Jutro potestuję i w wątku o słuchawkach napisze co i jak.

makak  Dołączył: 31 Sie 2008
Pawelzqx, a własnie, że nie prawda. http://kb.sandisk.com/app/answers/detail/a_id/2276

YellowLabel, Sansa Fuze jak najbardziej oferuje obsługę zarówno folderów i klasycznych tagów na firmowym sofcie - nie trzeba wgrywać alternatywnych firmware. I powiem szczerze, jak na spowiedzi :lol: , że wcześniej gdy posiadałem Sansę M240 (która folderów nie obsługiwała) przyzwyczaiłem się do trzymania porządku w tagach i wyszukiwanie piosenek nie sprawiało problemów, ale trochę czasu trzeba spędzić na PC aby te tagi uporządkować.
W Fuze jednak doceniłem nawigację po folderach, to jest jednak wygodniejsze rozwiązanie. Wrzucam kilka albumów i nie martwię się o tagi. Dodatkowo Fuze ma gniazdo na microSD i odczytuje pojemności do 16GB - tyle sam empirycznie sprawdzałem.

gajos007  Dołączył: 19 Cze 2008
ja mam starą sanse clip i jak dla mnie sprzęt 9/10..... -1pkt za te playlisty

Pawelzqx  Dołączył: 22 Mar 2009
makak, dzięki za wiadomość. Ostatnio jak się nim bawiłem to jeszcze takiej obsługi nie było. A update firmwaru mi jakoś umknął.
Pozdrawiam

a zakład że szybciej obsłużę mp3tag niż Ty utworzysz kolejne foldery? :)
no ale ja słucham całych płyt a nie pojedynczych kawałków, może tu jest różnica

Ekajana  Dołączył: 30 Lis 2006
xneon napisał/a:
zapomnij o t60, jak możesz ładować przez usb.

W podróży (gdzie przecie mp3 nieodzowna) na pewno będzie fajowo szukać jakiegoś kompa by podładować. A tutaj bieżesz ze 2 dodatkowe maleńkie enlopki i grasz do końca świata i 1 dzień dłużej.

Gdy rozkmniniałem temat mp3 dla siebie, dużo dobrego czytałem o polskiej Vedii. Jeśli jakość słuchawek jest analogiczna to ten sprzęt też musi być na bardzo wysokim poziomie.

[ Dodano: 2010-08-11, 10:01 ]
"bierzesz" - poprawka :oops:

makak  Dołączył: 31 Sie 2008
Ekajana napisał/a:
polskiej Vedii

I tak wszystko w ChRL klepane :-P

Ekajana  Dołączył: 30 Lis 2006
Tak jak sanse i inne inności. iRiver zapewne podobnie.

KristoVeeR  Dołączył: 01 Lip 2009
Kupiłem Sanse Clip+ 2GB a do niej Sennheisery CX300 II Precision i... o tak to jest to, parę utworów "testowych" zapuściłem i mnie zatkało, dzisiaj chyba 3 godzinki słuchałem i żadnego dyskomfortu ;-) nawigacja w sansie jest bardzo łatwa (po folderach - tak lubię), a przez senki to bym pod auto prawie wlazł, odzwyczaiłem się od pchełek :mrgreen:
Jedyne co mnie dziwi, że tak wolno skanuje radio, żeby przelecieć cały zakres trzeba chyba 40-50 sekund :roll:

jeszcze trzy grosze. nie trawię pchełek, kanałówki męczą moje uszy, nie chcę wyglądać jak ufo w nausznych, także mój wybór na ulicę to neckbandy. kiedyś tanie creativy za 40zł, teraz sennheiser pmx-100. brzmienie ok, ale kabel nie jest specjalnie wytrzymały, poza tym plastikowe zaczepy zakładane na uszy po niedługim czasie zaczynają męczyć. trudno o coś przyzwoitego w tej kwestii.

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
xneon napisał/a:
trudno o coś przyzwoitego w tej kwestii.
Koss Porta Pro. Uzywam roznych sluchawek przenosnych niemal codziennie od okolo 15 lat i w zyciu nie mialem tak wygodnych sluchawek - o wyglad faktycznie mozna sie spierac, ale wygoda jest niesamowita - zapominam, ze je w ogole mam na glowie.

próbowałem ich w czerwcu i trwałość pałąka sprawiała wrażenie improwizowanej.

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Cytat
próbowałem ich w czerwcu i trwałość pałąka sprawiała wrażenie improwizowanej.
Pozory. Bez powodu by nie klepali tego samego wzoru od lat 80'tych. Polamalem w zyciu wiele par sluchawek - mysle, ze te byloby mi trudno ot tak zlamac.

ulrke  Dołączył: 20 Gru 2008
Potwierdzam KPP sa nie do zdarcia. Mam od 3 lat, albo słucham, albo mam je w torbie. Nic się nie dzieje. Tylko gąbki wymieniam. W torbie noszę w kieszeni ze wszystkimi podręcznymi klamotami.
No i dźwięk, ale to już inna historia.

ok spróbuję z nimi jeszcze raz jak mi sennki padną. a można z nich zrobić neckbandy czy to tylko domena sporta pro?

Skocz do: