Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Może swoje życzenia skieruj do Matki Boskiej Częstochowskiej. ... a co do "pisania bzdur" przeze mnie to może odważ się napisać co konkretnie napisałem bzdurnego. ... jak Ja piszę bzdury, to Ty jesteś jedna wielka bzdura.Michu napisał/a:Kuzyn...
Po raz kolejny. Nie masz pojęcia o czym piszesz, więc nie kompromituj się, bardzo Cię proszę.
Tak z ciekawości przejrzałem Twoje posty... Wiesz co? Może wróć do wątków o grach.
Zanim znów coś napiszesz w tym wątku, poprzyj swoją teorię własnymi zdjęciami, obrobionymi przez Ciebie, pokazującymi różnice. I tylko znów nie tchórz...
Do tego czasu dla mnie, podobnie jak dla MacRayersa, EOT.
Kuzyn Mygosi napisał/a:Może swoje życzenia skieruj do Matki Boskiej Częstochowskiej.
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
romeoad napisał/a:Brakuje mi w tej dyskusji odniesienia do przestrzeni barw przenoszonej przez czopki w oku
romeoad napisał/a:A tak bardziej serio, to coraz gorzej się was czyta.
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
Kuzyn Mygosi napisał/a:przestrzeń barw widziana przez człowieka
Nawet jesli sa w przestrzeni sRGB? Czy konwertujesz z RAW do AdobeRGB i wyswietlasz w skonfigurowanej przegladarce? I jakie roznice widzisz?romeoad napisał/a:różnicę między S/M/PVA, IPS oraz TN widzę wyświetlając swoje własne zdjęcia na różnych monitorach.
elgreen napisał/a:Nawet jesli sa w przestrzeni sRGB?
guerilla "... porażające i przerażające prostactwo bije z tych zdjęć." - tych czyli moich.
guerilla "...bez stylu, bez dobrego smaku, trafiająca w gusta głównie "facetów" bez żadnej świadomości estetyki"
http://www.fmd.com.pl - reaktywowana
Na TN? A nie odwrotnie? Matryce TN sa raczej mdle i czesto nie daja prawdziwej czerni, stad kolory wydaja sie wyprane.Klod76 napisał/a:intensywniejsze barwy, a zwlaszcza czerwienie, lub niebieskie - zaleznie od temperatury barwowej w jakiej bedzie ustawiony monitor, ogolne przejaskrawienie obrazu
Drukarki też na dobrą sprawę trzeba kalibrować by dostawać powtarzalne rezultaty (użycie zamiennika tuszu/tonera X zamiast zamiennika Y/oryginału zmienia zwykle jak nie zawsze barwy, zmiana papieru na którym drukujesz też wprowadza zmiany - wiadome jest że używanie jednego profilu przy takich zmianach da nieprzewidywalny efekt).MacRayers napisał/a:Tak sobie myślę na podsumowanie - zdjęcia trzeba oglądać wydrukowane i tyle![]()
![]()
Brak płynności przejść tonalnych czy rozjechana gamma występuje też na IPS - kwestia kiepskości monitora.romeoad napisał/a:elgreen, w przypadku TN różnice widzę drastyczne. Kompresja świateł, cieni, brak płynności przejść tonalnych.
MacRayers napisał/a:Tak sobie myślę na podsumowanie - zdjęcia trzeba oglądać wydrukowane i tyle
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
W oku?romeoad napisał/a:Brakuje mi w tej dyskusji odniesienia do przestrzeni barw przenoszonej przez czopki w oku
plwk napisał/a:Tylko najpierw trzeba mieć monitor, który umożliwi nam widzenie tego co robimy.