Ż jest P... p.
Alek napisał/a:z1p z najleposzymi stalkami daje ci rozdzielczosc ala 21M aparat przy 4000dpi w 300dpi bez zadnej interpolacji
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
zorzyk napisał/a:Alek, tylko że DS-a nie muszę skanować![]()
PZ1, KX i kupa szkieł
Ż jest P... p.
l_uka napisał/a:Alek napisał/a:z1p z najleposzymi stalkami daje ci rozdzielczosc ala 21M aparat przy 4000dpi w 300dpi bez zadnej interpolacji
no i co z tego, skoro szczegoly zje ziarno? się podniecasz niepotrzebnie, ot co![]()
cotti napisał/a:ja chcę z1p... /bardzo!/
PZ1, KX i kupa szkieł
Czy da się tak zrobić, że ludzie na zdjęciach są praktycznie takiej samej wielkości, jak w rzeczywistości?Alek napisał/a:Kupilem swobie niedawno rzutnik Rolleia i bardzo fajnie się oglada. Zdjecia sa ogromen, widok niemal rzeczywisty jest.
Nikogo nie interesuje nigdy to, co mówi reakcjonista. Ani wtedy, kiedy to mówi, bo wówczas wydaje się to absurdalne – ani po kilku latach, bo wówczas wydaje się to oczywiste.
zorzyk napisał/a:Alek, to jest kompromis (świadomego) amatora - gdybym miał obróbkę negatywów na stałym, niezłym poziomie i dobre skany za ludzkie pieniądze, to pewnie bym z cyfra poczekał. To co mogłem uzyskiwać z mojego skanerka, to szumy (kaszka) większe niż DS ma przy 1600 ASA na pewno. A jakby sprawdzić, to kto wie, czy deesowe 3200 nie jest porównywalne ze skanem![]()
Jarek Dabrowski napisał/a:Czy da się tak zrobić, że ludzie na zdjęciach są praktycznie takiej samej wielkości, jak w rzeczywistości?Alek napisał/a:Kupilem swobie niedawno rzutnik Rolleia i bardzo fajnie się oglada. Zdjecia sa ogromen, widok niemal rzeczywisty jest.
PZ1, KX i kupa szkieł
Mógłbyś się podzielic tym patentem?Alek napisał/a:Poza tym mam swoj opracowany sposob na uzyskaiwanie A3+ praktycznie bez ziarna stosujac wstepne usuwanie ziarna w NI pro bez praktycznie straty szczegolow....
cotti napisał/a:Alek, Twoje zdanie przeważyłoteraz wiem, że chcę z1-p, a na ppd wreszcie odważę się wziąć więcej slajdów :)
PZ1, KX i kupa szkieł
Grendel napisał/a:MZ-50 to fajna maszyna pod warunkiem, że lubisz pracować na priorytecie przysłony
MZ-6, ZX-50, ist DS
Sigma 24-70, Simga 28-200, Sigma 70-300, Pentax 100-300, Pentax SMC-A 50/1.7, Sunpak MZ440
szkło w połowie pełne
Bo pewnie w analogówkach zasilanie było potrzebne tylko do napędzania AF( przewijanie filmu pomijam). W DSLR jest jeszcze matryca i dość dużo elektroniki.PiotruśP napisał/a:Dlaczego tak mocnego silnika nie włożyli do cyfrówek? Z kitem DA 18-55 szybkośc AF zabija... w porównaniu do DS'a.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
szkło w połowie pełne
Ja wtedy często mam ochotę pójść zrobić sobie herbaty z nadzieją, że jak wrócę to w końcu aparat ustawi tę chole...ą ostrość - tylko troszku przesadziłem ;].cotti napisał/a:bziuuuuuuuuuuuu uuu uuu? nie ma?? ?:)
szkło w połowie pełne