Enzo napisał/a:BTW ma ktoś szpilkę z łebkiem o średnicy 1 cala?
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski
Ryszard napisał/a:$$$ czy €€€ ?Apas napisał/a:do konta
Ryszard napisał/a:No dobrze, już dobrze, przecież chodzi właśnie o toApas napisał/a:ale do cholery, czy nie o to chodzi w hobby?!
Ryszard napisał/a:No wiesz, mnie się pomysły kończą powyżej ~100mm ogniskowej.Apas napisał/a:jak podpinać do telefonu teleobiektyw 300/4
Ryszard napisał/a:A jak myślisz, ile lat dzieli nas od smartfona z optycznym tele i trybem BIF?
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
MF , FF , APS-C
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Apas napisał/a:w tym czasie fotograf komórkowy wyda FORTUNĘ na 4 - 5 kolejnych 'najlepszych smartfonów fotograficznych', z których KAŻDY będzie już na pewno robił zdjęcia 'jak lustrzanka'...
K-373, 11-300 mm f/1.7-4.0, sunpaki i agfatroniki, LX15, XZ-1
Jest z pewnością inny, ale czy gorszy? To zależy od wielu czynników. Gdy przygotowywałem okładki do druku jakieś 15-20 lat temu, to skaner Nikon LS-30 (na SCSI!) nie chciał czytać negatywów z czułością ISO 1600. Zrobienia A4 z takiej kliszy owocowało ziarnem wielkości grochu. To był koszmar. Jakość z dzisiejszych komórek, zwłaszcza tych najnowszych, jest lepsza. Proszę, nie naginajmy rzeczywistości.Kuba Nowak napisał/a:Dla przykładu - wczoraj dostałem nowego "Taternika" i jako żywy dowód z jednego artykułu okazało się, że skan zdjęcia z lat 90. lepiej wychodzi niż algorytmy z XXI wieku.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski
Michu napisał/a:Gdy przygotowywałem okładki do druku jakieś 15-20 lat temu, to skaner Nikon LS-30 (na SCSI!) nie chciał czytać negatywów z czułością ISO 1600. Zrobienia A4 z takiej kliszy owocowało ziarnem wielkości grochu. To był koszmar. Jakość z dzisiejszych komórek, zwłaszcza tych najnowszych, jest lepsza. Proszę, nie naginajmy rzeczywistości.
MF , FF , APS-C
Kuba Nowak napisał/a:Po prostu te kolorowe ciapki, akwarelki i paczłorki wyglądają gorzej (co może być subiektywne) ale co gorsze, nie oddają rzeczywistości, tylko ją udają.
MF , FF , APS-C
Kuba Nowak napisał/a:Ja nie piszę o zdjęciach przykładowych i testach, tylko o efektach wydruku w formacie większym niż pocztówka.
Enzo napisał/a:Ale to problem edytora, który to puścił a nie urządzenia, które obraz wyprodukowało.
Kuba Nowak napisał/a:ludzie dali sobie wmówić, że smartfon wystarczy, niezależnie od modelu i warunków