marucha napisał/a:ale jeżeli miałbym wybierać z 2 szkieł różniących się jedynie 1 działką przysłony, a ponadto to jaśniejsze na pełnej dziurze nie byłoby ostre i po przymknięciu dawałoby dokładnie to samo, co ciemniejsze, to raczej wziąłbym ciemniejsze.
K-3, K100D, DA18-55WR, T17-50/2.8, T70-200/2.8, FA31/1.8, FA77/1.8, SMC-M 50/1.7, SMC-M 135/3.5
Stachu napisał/a:LDevil, jak to co? Będzie miał szkło ostre od pełnej dziury!
Canon 1Ds Mark II | 35/1.4L | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2.0L | 580EX II
www.abjphotography.com
Stachu napisał/a:LDevil, jak to co? Będzie miał szkło ostre od pełnej dziury!
K-3, K100D, DA18-55WR, T17-50/2.8, T70-200/2.8, FA31/1.8, FA77/1.8, SMC-M 50/1.7, SMC-M 135/3.5
LDevil napisał/a:A co możesz dzięki temu zyskać?
dtox napisał/a:to jest maksymalnie nielogiczne...
ArturMaly napisał/a:że przy małej ilości światła i przy tych samych czasach naświetlania fotka wyjdzie ciemniejsza...
marucha napisał/a:ArturMaly napisał/a:że przy małej ilości światła i przy tych samych czasach naświetlania fotka wyjdzie ciemniejsza...
Pozwolisz, że tego nie skomentuję...
Jak dla mnie - EOT
modern art = i could do that + yes, but you didn't
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
marucha napisał/a:umówmy się na i tam pogadamy
Pozdrawiam
Krzysiek
ME-F; Z-20; K-1
AF 35-70/2.8; DA 10-17/3.5-4.5; FA 24-70mm f/2,8 ED SDM; FA PZ 28-105/4-5.6; T 70-200/2.8; FA 80-320/4.5-5.6; FA 31/1.8; Helios 85/1.5; D-FA 100mm f/2.8 macro
AF-540FGZ, AF160, Winder ME-II
umowa stoiCytatSkończmy tę dyskusję - umówmy się na i tam pogadamy
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
marucha napisał/a:5. Który wybierasz? Ja biorę B...
Żaba napisał/a:Tak jak napisałem w przykładzie z mojego ostatniego pstrykania. ISO 1600 f2.8 1/20 a ogniskowa 100mm (czyli ok 150mm). Ze szkłem gdzie max ogniskowa byłaby f4 gówno bym zrobił a nie zdjęcie.
Do we simply turn our heads and look the other way??
Photoblog: http://dphoto.pl
Pentax, because AF is not the most important thing in the world ;)
kidding ^^
Zbynio napisał/a:Ręczne ustawianie odpada więc masz wcześniej ustawiony full manual jakiś tam czas i przesłonę przymkniętą do f8 celem uzyskania max głębii ostrości na określone warunki.
Który obiektyw sprawdzi się bardziej f4 ostry od f4 czy f2.8 ostry od f4?
Zbynio napisał/a:Nagle znajdujesz się w samym centrum "gonitwy byków" po jakimś meczu
kidding ^^
vertiico napisał/a:pierwsze co bym zrobił: ucieczka w bezpieczne miejsce, a wtedy dopiero fotki, bo po co mi fotka, skoro mogę resztę życia spędzić na wózku bądź się z nim pożegnać.
Zbynio napisał/a:No to zamiast "gonitwy byków" widzisz na gałązce w krzaczkach bzykające się gąsienice.
kidding ^^
Zbynio napisał/a:widzisz na gałązce w krzaczkach bzykające się gąsienice.
Ponoć wszyscy wiedzą, że to robią ale nikt tego jeszcze nie widział.