ThomFoto  Dołączył: 07 Lis 2006
apollo to raczej niewiele może. zresztą trudno sie dziwić bo PL to nie rynek dla Pentaxa.ale Pentax Europe mogłby sie postarać. może dane ogłoszone przez C o znakomitej sprzedaży w strefie Euro zmuszą P do jakichkolwiek działań w końcu. bo coś mi sie zdaje że kolejny kawałek tortu który odkroił C nie należał do N, bo ten radzi sobie całkiem dobrze , ale własnie do P .

Zresztą pamietacie szum jaki był jak startowała k10. na forum pojawiali sie nowi szczęśliwi userzy. owacje, fajerwerki, gożdziki. komitety powitalne. eh...a teraz... smutno, cicho i szaro.

;-)

a mogło byc tak pieknie.

tak niewiele trzeba było.

wystarczyłaby k1D FF :evilsmile:

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
ThomFoto napisał/a:
wystarczyłaby k1D FF :evilsmile:
Tak i 5 użytkowników na krzyż.

nawet przy 5 użytkownikach emocje byłyby wieksze niż teraz. :-B

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Gdyby w PL Pentax zrobił akcję cashback to wielu sprzedawców podniosłoby od razu cenę szkieł o wartość cashback'u :evil: . Tak było z akcją cashback Canona pamiętacie?

Stachu  Dołączył: 27 Kwi 2007
ThomFoto napisał/a:
nawet przy 5 użytkownikach emocje byłyby wieksze niż teraz.

A tam. Emocje zawsze są największe przed premierą :-P .

Żaba napisał/a:
Gdyby w PL Pentax zrobił akcję cashback to wielu sprzedawców podniosłoby od razu cenę szkieł o wartość cashback'u :evil: . Tak było z akcją cashback Canona pamiętacie?

Nie wiem . pewnie masz rację co do sprzedawców Pentaxa i rzeczywiście tak własnie by zrobili. za krótko jestem w systemie P aby takie akcje pamietac. Baaa. wogóle nie pamietam żadnego cashback Pentaxa w PL ale pewnie i pamiec juz nie ta co kiedys ;-) .

obecnie jest w C cashback i ceny sklepowe nie pojechały do góry a wrecz przeciwnie. poszły jednak w doł (mocna konkurencja wsród sprzedawców C) . wiec dla osób które polowały na tanie zakupy FF to doskonały moment. tak czy inaczej wygrał klient. no i poniekąd pewnie także C bo zwiekszy udział w rynku co było tym trudniejsze biorąc pod uwagę "grają" starymi puszkami. dziś znajomy odbierał upragnione 5D i wyda na niego z kieszeni (po cashbacku) 4970. fakt że kupno od TIPa. Cieszy sie normalnie jak dziecko z nowej/starej zabawki.

andrzejm  Dołączył: 02 Mar 2007
Aktualna cena 1779 zł za k200 + 18-55 wersja II :-P

dickkett  Dołączył: 18 Wrz 2006
andrzejm napisał/a:
Aktualna cena

To do tego wątku.

andrzejm  Dołączył: 02 Mar 2007
Chodziło mi bardziej o dynamikę ceny (wątek z marca) a nie podanie linku z konkretna oferta, gdyż te zmieniają się niemalże z godziny na godzinę :->

Windman  Dołączył: 25 Maj 2008
Ja dałem k200+kit II batery grip+ ładowarkę+4 aku energizer
miesiąc temu 2124 teraz już można za 1999(fotoceny.pl)

kale  Dołączył: 02 Lip 2008
w krakowie byl ten zestaw juz po 1909zet ale wyszedl

nazgul  Dołączył: 15 Paź 2007
kale napisał/a:
w krakowie byl ten zestaw juz po 1909zet ale wyszedl

Nabyłem taki na fotozakupy.pl - ale z kitem v1.

1899 zł.

szerszen  Dołączył: 13 Mar 2009
A ja ok miesiąca temu za Pentaxa K200D + SMC Pentax DA 18-55 AL II w agito.pl 1550 PLN zapłaciłem

w e-cyfrowe była podobna cena ale jak chciałem zamówić to się okazało że "promocja się właśnie skończyła" i cena wzrosła o 200 PLN :evil:

Skocz do: