NAFO expansion is non-negotiable
CzareK
To pewnie greentrek powie to samo, najlepiej sprawdzą się szersze narty typu backcountry (posiadające między innymi stalowe krawędzie). Przedrzesz się z nimi przez śnieg, wejdziesz pod górę i zjedziesz telemarkiem Nie boją się braku założonego śladu.mygosia napisał/a:Jakie narty biegówkowe kupić dla początkującej osoby?
Rodzaje tras"
- nieprzygotowane polne drogi
- zaśnieżone i odśnieżone drogi szutrowe.
Tutaj jest to "na szybkości" przedstawione: http://skimagazyn.pl/2015...-i-ich-systemy/mygosia napisał/a:O co chodzi z tymi systemami wiązań?
Które jak się nazywają?
Ja nie nazwałabym moich używanymi. Jak je kupiłam to wyglądały jak nowe - były użyte może raz przez kogoś, kto się nie przekonał do biegówkowania. Po prostu w czasie mojego użytkowania nie były specjalnie oszczędzane, więc się zużyły.Kytutr napisał/a:Może zamiast od razu kupować używane (które mogą od razu, lub po jakimś czasie wymagać regeneracji ślizgu - zapytaj Izy)
4xPentax P30T + Pentax MV + SMC-M 28mm 1:2.8 + SMC-M 50mm 1:1.7 + SMC-M 135mm 1:3.5 + Pentax AF160
Pentax Auto 110
Pentax K10D
Fujifilm X20
Kytutr napisał/a:Ogólnie to jest tak, że najpierw wybierasz wygodne buty, a potem patrzysz jakie mają wiązania
CzareK
YM124G, MX, Mz-5n, K-5II, K-3II
rychu napisał/a:Taniość to system NN75
CzareK
K10D | MZ-5n | MZ-M
Przeczytałem że czeski i od razu pomyślałem sobie, co tak tanio - tylko 100 kaczek (Kč). Dopiero po chwili przestawiłem się na złotówkiszpajchel napisał/a:Taki czeski Botas NN75 to chyba stówa za parę nowych butów.
Napisz coś więcej o tym syncro (najlepiej w wątku samochodowym).szpajchel napisał/a:W sumie to dziś zacząłem. Od samochodu , którym kiedyś woziliśmy chyba ze cztery komplety nart. Przecież syncro nie może stać i się marnować.
CytatNapisz coś więcej o tym syncro (najlepiej w wątku samochodowym).
K10D | MZ-5n | MZ-M
szpajchel napisał/a:Syncro to VW Golf Variant 1.8, rocznik 1997
CzareK
K10D | MZ-5n | MZ-M
Kytutr napisał/a:lepiej by wybrać się gdzieś, gdzie jest wypożyczalnia i przygotowane trasy? Będziesz miała taką szansę?
greentrek napisał/a:[unikaj odśnieżonych szutrówek, można błyskawicznie zmasakrować ślizgi]
mygosia napisał/a:znajdę jakąś aukcję/ogłoszenie na olx, albo podeślę tą ofertę od kumpla i powiecie, czy ten zestaw "obleci"?
mygosia napisał/a:Nie chcę wydać więcej, niż 150-200pln - uda się?
mygosia napisał/a:Jakiej długości nart szukać?
Mam 167cm wzrostu. Jakieś 58kg wagi.
mygosia napisał/a:wiejskie, ubite drogi, bez grama piasku i soli. Śnieg ubity
CzareK