Teraz widzę, jak bez sensu napisałem No niby na czyj koszt miałbym robić?CytatZ własnej inicjatywy i na własny koszt
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
opiszon napisał/a:A awarii nie widać bo auta schodzą z leasingu zanim się skończą silniki w autach z olejem wymienianym co 30k
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
U nas odwrotnie, praca za miastem. Zimą jest tak sobie.greentrek napisał/a:Ignisem III jeżdżę szósty rok i do naszych jazd do miasta jest idealny.
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
PiotrR napisał/a:(operować gazem i hamulcem jednocześnie metodą pięta-palce nie umiem)
plwk napisał/a:Wymiany oleju co 25 do 30 tys. to marketing robiony pod odbiorców flotowych.
Pozdrawiam
Arti
Arti napisał/a:czytałem wywiad z prezesem jakiejś firmy odzieżowej, Na zarzut. że odzież ma coraz gorszą jakość i nie da się nosić po iluś praniach, mówił on, że to na "życzenie" klientów. Bo ludzie już nie chcą nosić tego samego ciucha przez 15 lat. Bo on wychodzi z mody, bo się nudzi, bo ludzie wolą tańsze rzeczy, ale wymieniane co rok, dwa. I że nikt już nie kupi wysokiej jakości za duże pieniądze na lata.
opiszon napisał/a:"kiedyś to auta były solidne nie co to teraz" to słyszę przez całe życie zawsze w odniesieniu do aut sprzed ok 10 lat. Okno się przesuwa, czyli nie ma co się nim przejmować
CzareK
CzareK
opiszon napisał/a:Dodatkowo. Może jestem młody, ale teksty , że "kiedyś to auta były solidne nie co to teraz" to słyszę przez całe życie zawsze w odniesieniu do aut sprzed ok 10 lat. Okno się przesuwa, czyli nie ma co się nim przejmować, każdy zawsze trochę narzeka na nowinki ale jakby mi kazać kupować nową Ładę Nivę to by nie chciał.
greentrek napisał/a:Na tych rynkach nie ma miejsca dla wydelikaconych modeli z UE.
greentrek napisał/a:Najpierw stworzyli fast fashion po to by tłuc na tym grubą kasę, a teraz twierdzą że to ludzie tego chcieli.
Pozdrawiam
Arti
CzareK
Arti napisał/a:greentrek napisał/a:
Na tych rynkach nie ma miejsca dla wydelikaconych modeli z UE.
i dlatego w takim Katarze od czorta Great Walli jeździ?
CzareK
greentrek napisał/a:Nie wiem, kilka lat temu jeszcze takich nie widziałem. Ale czemu nie?
Pozdrawiam
Arti
Arti napisał/a:czytałem wywiad z prezesem jakiejś firmy odzieżowej, Na zarzut. że odzież ma coraz gorszą jakość i nie da się nosić po iluś praniach, mówił on, że to na "życzenie" klientów. Bo ludzie już nie chcą nosić tego samego ciucha przez 15 lat. Bo on wychodzi z mody, bo się nudzi, bo ludzie wolą tańsze rzeczy, ale wymieniane co rok, dwa. I że nikt już nie kupi wysokiej jakości za duże pieniądze na lata. I coś w tym jest. Jasne, nie wszyscy, ale taki trend ogólnie coś jest.
Arti napisał/a:Minęło kilka lat i dziecka podrosły, meble się znudziły, tata ja chce nowe. Następne kupujemy z IKEi, tanie, niekoniecznie trwałe, ale wymienimy jak się zniszczą, znudzą. Zresztą, zaczyna mieć to samo, mimo że ja jestem raczej starym p***** i nie lubię zmian i takie tam.
Jasne, jest to konsumpcjonizm w pięknej postaci. I wiecie co, przestało mi być z tym źle, czasami.
CzareK