Istud vinum, bonum vinum, vinum generosum
Reddit virum curialem probum animosum.
Jimmy napisał/a:Mieszkanie w bloku było przykładem. Przy małych i niskich pomieszczeniach naprawdę trudno, z reguły wręcz niemożliwie jest ustawić sprzęt w odpowiednią panoramę. Do uzyskania dobrego dźwięku potrzeba przestrzeni, której nie stworzy się sztucznie podbijając elektroniką co się da.
Am I Nikon?
Fortunatelly, I Am Pentaxian...
Nie znam tej firmy, ale patent dobry. Chociaż do pozbycia się fal stojących wystarczy że żadne ścianki nie będą równoległe: tylna i jedna boczna pod kątem i tyle. A obudowę podzielić poziomymi przegrodami i nie muismy się martwić o rezonanse.Chmarski napisał/a:patent Ely - pozbycie się ewentualnych fal stojących
Dla mnie każdy przypadek użycia więcej niż 1 glośnika wysoko tonowego to porażka.Chmarski napisał/a:patent Bose
Znaczy że nie ma potrzeby użycia kilku głośników na zestaw? Nie rozumiem tej teorii.Chmarski napisał/a:Głośnik basowy został tylko na froncie, bo basy stereo nie przenoszą na tyle odczuwalnie by w mieszkaniu to stereo zauważyć
Wszystkie wyprowadzone z jednej komory? Jeśli tak, to to jest pic na wodę, bo całość dostroi się i tak do jednej częstotliwości.Chmarski napisał/a:Dla poprawienia basu zainstalowaliśmy 5 rur (każda innej, wyliczonej długości) do bass-reflexu
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
K100D + krótki kit + APO 70-300 + Metz 48
Contax 139Q + parę MLek
Ej, a gdzie ja napisalem, ze jest zla? Dla mnie Animals, Atom Heart Mother i Echoes to najlepsze co zrobil PF.Paweł Szkup napisał/a:A tak BTW to z Dżerrym się nie zgadzam, płyta "Animals" jest doskonała![]()
pozdrawiam,
dzerrry
CytatElektroakustyka to moje n-te hobby, nic nie poradzę.
K100D + krótki kit + APO 70-300 + Metz 48
Contax 139Q + parę MLek
Drogi mej nie wytyczy
Ni głos werbla, ni cytry,
Póki starczy mi siły,
Idę po pół litry . . . . Kuszelas
Rzepnica←≈→Bytów
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Ż jest P... p.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
dzerry napisał/a:Ej, a gdzie ja napisalem, ze jest zla? Dla mnie Animals, Atom Heart Mother i Echoes to najlepsze co zrobil PF.Paweł Szkup napisał/a:A tak BTW to z Dżerrym się nie zgadzam, płyta "Animals" jest doskonała![]()
No ale z Meddle mi sie wlasnie tylko Echoes podobapape napisał/a:A Echoes to raczej z Meddle.
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:z Meddle mi sie wlasnie tylko Echoes podoba![]()
Am I Nikon?
dzerry napisał/a:Ej, a gdzie ja napisalem, ze jest zla? Dla mnie Animals, Atom Heart Mother i Echoes to najlepsze co zrobil PF.Paweł Szkup napisał/a:A tak BTW to z Dżerrym się nie zgadzam, płyta "Animals" jest doskonała![]()
To niemożliwe tutaj.Chmarski napisał/a:bo za duży OT by się zrobił
Nie chcę nikogo urazić, ale na świecie za spore pieniądze sprzedaje się masę tandety.Chmarski napisał/a:szły do USA a tam były sprzedawane za bardzo konkretne dolary
Dlatego napisałem o trunych przypadkach. Taki pokój to jest wyzwanie.Chmarski napisał/a:pokój był w kształcie litery L
plwk napisał/a:
Właśnie zapuściłem dla przypomnienia.
K100D + FA 35/2 | Super A + SMC-A 50/1.7
Am I Nikon?
Gwiazdor napisał/a:ypowe pokoje prostopadłościenne są proste w aranżacji, tylko większość osób nie chcę się zgodzić na pewne ustępstwa "funkcjonalne" takiego pokoju.
"Let your soul shine. / It's better than sunshine, / It's better than moonshine, / Damn sure better than rain."
Cudnie, fajnie i w pytę
Am I Nikon?