emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
Gwiazdor, Masz rację. Pamięć już nie ta - odkąd używam peceta.
O! Prawie ze mnie poeta.

[ Dodano: 2010-01-28, 18:43 ]
A poniżej coś dla miłośników Amigi CDTV.
Porównując jakość wykonania wszystkich komputerow, jakie miałem (a były tam Dell'e, amerykański Zenith i ThinkPad oraz Amigi) stwierdzam, że najporządniej wykonany był CDTV (Made in Japan).

Amiga CDTV org UK

maser  Dołączył: 15 Lut 2009
Bo to był porządny kawał elektroniki, a nie jakies wydmuszki hipermarketowe co miesiąc zmieniane by się lud nachapał...

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
Niektóre wynalazki pojawiły się po prostu za wcześnie (konsumenci i systemy jeszcze do nich nie dorośli), albo nawalił marketing. Podobnie, jak z CDTV było z SimPadem Siemensa. Dopiero teraz mają wejść do powszechnej dystrbucji (produkowane przez różne czołowe firmy komputerowe) podobne do SimPada tablety.

volender  Dołączył: 15 Wrz 2008
emigrant, Simpada miałem, ale mimo wszystko miał firmware do chrzanu, i co tydzień/miesiąc musiałem wgrywać od nowa OS :-P .
Także jako pierwszy trafił na allegro, gdy robiłem akcję gromadzenia funduszy na kadyszkę ;-) .

maser napisał/a:
Odnośnie procków, może paczką?
- tzn. odnośnie naszych staruszków? :-D

agrest  Dołączył: 10 Cze 2008
hmm w sumie u mnie też stoją dwa durony 600tki ze 128mb na pokładzie, jeden ostatnio smiało używałem z aha2940 jako maszynę testową do debiana i apache...ale czasu mało na experymenty a i hałas z dysku co się kula 10000/s nie ten teges....:)

hmm amiga leżała gdzieś z uszkodzonym sterownikiem klawiatury ... normalnie łezka w oku...

niby winuae załatwia sprawę ale jednak niedosyt pozostaje

maser  Dołączył: 15 Lut 2009
volender, Tak.

MiQ27  Dołączył: 17 Wrz 2007
agrest napisał/a:
w sumie u mnie też stoją dwa durony 600tki ze 128mb na pokładzie

Tydzień temu kupiłem do takiego kompa Semprona 2300+ (realny zegar około 1.6GHz) za całe 22zł i dodatkowe 256MB DDR za kolejne 20... Kopa dostał konkretnego :-)

Skocz do: