alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
awakqwq napisał/a:
OH YOU WILL SUFFER MY WRATH

;-) :mrgreen: :mrgreen:

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Czy dobrze rozumiem - Alkos kupił tą 28-kę? :shock:

[ Dodano: 2007-03-30, 14:11 ]
Jeśli tak, to przyjmij ode mnie również wyrazy szczerego hejtowania :mrgreen: Ech, a moja odyseja 28-kowa może się już niedługo skończy, jak dojdzie do mnie soligorek od davnes-a. I choć nikt mnie za to pewnie nie shejtuje, ja i tak się ciesze :mrgreen:

:mrgreen: :mrgreen:

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
bEEf ciesze się swoim szczęściem. ja jednak uznałem że potzrebuję 28 AF. Dla mnie to byłoby idealne szkło na miasto. Janse, ostre, nie za waskie nie za szerokie takie w sam raz. :cry:

alkos DOOOOOM YOU :!: , DOOOOOU YOU :!: , REVENGE SHALL BE MINE
jeszcze raz gorace pozdrowienia dla fanów Zima ;-)

oryszard  Dołączył: 14 Gru 2006
Awakqwq.......na 10 sek przed końcem licytacji przebil mnie........ale nie forum.
Bylem wściekły. Koledzy prośba szykuje się na Cosinę 50/1.2 na Alegro możecie odpuścić? Bardzo proszę . dzięki.............

oryszard napisał/a:
Koledzy prośba szykuje się na Cosinę 50/1.2 na Alegro możecie odpuścić? Bardzo proszę . dzięki.............

Uzyj snipe'a - linki sa wyzej.

Ustaw tyle, ile mozesz dac max. Reszta w rekach boga(tych licytantow) ;-)

Marek Wyszomirski  Dołączył: 18 Kwi 2006
Alkos - gratuluję zakupu - lub - jeśli wolisz - tradycyjne I hate you:-).
A co do rywalizacji przy licytacjach - sądzę, zę to po prostu nieuniknione. Rynek jest na tyle płytki, że jeśli tylko coś ciekawego się na Allegro pokaże - natychmiast kilka osób z forum się interesuje. I tzreba się z tym pogodzić, że często ktoś z nas komuś coś podkupi albo cenę podbije - ku uciesze sprzedających:-)

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Marek Sad But True :-(
oryszard przykro mi wiem, co czujesz :-|

jakub  Dołączył: 26 Kwi 2008
Nie będę zakładał nowego wątku bo to mija się z celem chyba, temat odwiecznie ten sam .
Nie da się ukryć , że zostałem w tyle z wiedzą . Witam wszystkich , poprzednio z niektórymi witaliśmy się jeszcze na starym forum. Moim problemem jest jak przesiąść się z Pentaxa analoga na cyfrę , przy możliwie najmniejszych stratach jeżeli chodzi o szkiełka, a najlepiej jakby tych strat wcale nie było. Dotychczas w użyciu mam następujące obiektywy:
1. Sigma EX APO Macro 180 mm 1:3,5,
2. Sigma APO 135-400mm 1:4,5-5,6
3. Stary stałoogniskowy już kultowy obiektyw ASAHI 300mm.

tego sprzętu używam do fotografii przyrodniczej.

Myślę, ze odpowiednikiem do uzyskiwanej dotąd jakości, byłaby jakaś puszka o matrycy z rozdzielczością na poziomie jakiś 11 mln pikseli, lub w górę . No właśnie , ale od tego miejsca już zaczynają się schody. Co wybrać , ażeby chciało współpracować z posiadanymi przeze mnie obiektywami, albowiem koszt zakupu nowych przekracza zapewne wielokrotnie wartość samego body. Zdaję sobie sprawę , ze jest to lepszy lub gorszy kompromis , to znaczy zapewne ten gorszy , ale na razie tak musi być .
Czy ktoś z tu obecnych może mi pomóc w tym problemie? Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Potrzebujesz K10D lub K20D. Wszystkie Twoje szkła będą z tymi puszkami pracować.

jakub  Dołączył: 26 Kwi 2008
Dziękuję za odpowiedź, możliwości tych body znajdę sobie tu na forum.

Skocz do: