Nie byłem. Fanem Deep Purple nie jestem. Mam tylko jedną płytę (Made in Japan) i wystarczy. Wolałem pofotografować na Rynku niż przestać cały rekord w tej monstrualnej kolejce.emigrant napisał/a:A czy byłeś też na Polach Marsowych?
pozdrawiam,
dzerrry
Były takie momenty, że grali rzeczywiście tylko ludzie poza sceną i wtedy naprawdę było słychać, że grają to samo, chociaż o zestrojeniu to chyba nie może być mowy przy 6000 gitar. Mi najbardziej podobało się, gdy stanęliśmy za taką trybuną, na której stali gitarzyści elektryczni ze swoimi piecykami. Tam było wyraźnie słychać co kto gra i kiedy się myli. Najśmieszniejsze było jednak to, że to byli chyba tacy bardziej zaawansowani gitarzyści, więc w momencie solówki, którą grał ktoś na scenie oni grali swoje wersje tej solówki. Dość ciekawie to brzmiałodzerry napisał/a:Czy gdy jest ten moment dla tych co nie na scenie, to w ogole z tego chaosu cos sie sklada? Ludzie maja zestrojone gitary?
4xPentax P30T + Pentax MV + SMC-M 28mm 1:2.8 + SMC-M 50mm 1:1.7 + SMC-M 135mm 1:3.5 + Pentax AF160
Pentax Auto 110
Pentax K10D
Fujifilm X20
E tam. Stroik kosztuje teraz 20 zlotych.Iza napisał/a:chociaż o zestrojeniu to chyba nie może być mowy przy 6000 gitar
pozdrawiam,
dzerrry
Przyznam się szczerze, że swoją gitarę wyciagnąłem tylko na rekordowe "Hey Joe" i niespecjalnie się przejąłem tym, że jest nastrojona tylko "z grubsza" Ale tak w ogóle to zawsze (nie byłem tylko w 2003 i 2006) jest tak, że w pewnym momencie Cichoński zarządza, że elektryki milkną i wtedy grają same akustyki i tak jak Iza napisała, faktycznie słychać, że wszyscy grają razem.dzerry napisał/a:Czy gdy jest ten moment dla tych co nie na scenie, to w ogole z tego chaosu cos sie sklada? Ludzie maja zestrojone gitary?
dzerry napisał/a:Ludzie maja zestrojone gitary?
dzerry napisał/a:Moze nadejdzie ten dzien, gdy przestaniemy byc druga Hiszpania w kontekscie gitar
Z1-p, FA28-105/3,2-4,5; pentacon 135/2,8; auto revuenon 35/2,8; K10d kit; FA100-300/4,7-5,8; 540FGZ
Sluchaj, czysta ciekawosc przeze mnie przemawia, zadnej zlosliwosci. Moze ja po prostu czegos nie wiem Co przemawia za uzyciem gitary klasycznej do gry muzyki opartej na bluesie?cezarc napisał/a:Mam nadzieję, że nie
pozdrawiam,
dzerrry
"Available light is any damn light that is available..." W.E. Smith
blog | 4x5" 6x6 6x7 24x36 | soczewki & pinhole | iPh
Mi jest np. wygodniej na klasycznej bo ma bardziej miękkie struny, i choć przy akordach nie robiło by mi to różnicy to przy bardziej skomplikowanym graniu, takim jak np. walking blues (gdzie gra się na raz linię basu, akordy i melodię) zdecydowanie wygodniej mi na nylonach.dzerry napisał/a:Co przemawia za uzyciem gitary klasycznej do gry muzyki opartej na bluesie?
Yashica Mat124, Canon 100d
No to jest konkretny argument. Ale czy nie przeszkadza Ci plaskie brzmienie basow? Twardosc to niestety problem tanszych akustykow. Dobrze ustawiony akustyk moze byc mieciutki.Eldred napisał/a:przy bardziej skomplikowanym graniu, takim jak np. walking blues (gdzie gra się na raz linię basu, akordy i melodię) zdecydowanie wygodniej mi na nylonach.
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Co przemawia za uzyciem gitary klasycznej do gry muzyki opartej na bluesie?
Z1-p, FA28-105/3,2-4,5; pentacon 135/2,8; auto revuenon 35/2,8; K10d kit; FA100-300/4,7-5,8; 540FGZ
a to już zależy od gitary i strun, u mnie basy są znośne, chociaż gitarka za niecałe 500zł.dzerry napisał/a:No to jest konkretny argument. Ale czy nie przeszkadza Ci plaskie brzmienie basow?
Yashica Mat124, Canon 100d
Creejedrus68 napisał/a:I jak nazywa się kapela młodego Riedla?
Ja też chętnie bym ich posłuchał, ale odpuściłem całkowicie, bo chciałem zająć przyzwoite miejsce na DP.jedrus68 napisał/a:nie mogłem ich dłużej posłuchać bo bardzo fajnie grali ale właśnie wtedy stwierdziłem, że idę na D.P. i nie było czasu.
Pozdrawiam, emigrant.
F100, SB80DX, SB30, N 20/2.8, N 50/1.8D, N 85/1.8D
cezarc napisał/a:Na stronie Cichońskiego jest podany strój
pozdrawiam
k-S2 GR Fuj
Pozdrawiam, emigrant.
F100, SB80DX, SB30, N 20/2.8, N 50/1.8D, N 85/1.8D
Przecież są tuneryRoszpunka napisał/a:Nastrojenie gitary gdy dookoła siedzi 6000 gitarzystów dla niektórych może być naprawdę trudne :D
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką