tom  Dołączył: 07 Maj 2007
te wszystkie testy, nie sa tak naprawde nic warte, jednemu ten aprat bedzie pasowal jak ulal, a drugi.. kupi go tylko po to by za chwile roztrzaskac go w przyplywie gniewu :-D jednym zdaniem: jeden bedzie focic, drugi wbijac gwozdzie

garp  Dołączył: 16 Lut 2007
tom napisał/a:
te wszystkie testy, nie sa tak naprawde nic warte, jednemu ten aprat bedzie pasowal jak ulal, a drugi.. kupi go tylko po to by za chwile roztrzaskac go w przyplywie gniewu

myślę, że "wpadka" z lampą we wspomnianym teście to przypadek, który mógł sie trafić cyfrówce każdej firmy,ale sprzedaży to samsungowi pewnie nie poprawi. W każdym razie cena jest IMO bardzo atrakcyjna, taka sama jak np. k100 z dwoma kitami. hmmm... :roll:

wolek  Dołączył: 23 Sty 2007
A ja ciekaw jestem co spowodowało tak nagłą zniżkę cen Samsunga.
Komunie się kończą ? Lampy się topią ? ;-)
Dziś przy porannej kawce przeglądałem skąpca i znalazłem za 2899 :evilsmile:
Mało się pączkiem nie zakrztusiłem :mrgreen:

Arek.

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
Serio uważacie, że test może spowodować spadek ceny? To ile powinien kosztować K10 po teście na Dpreview?
Zresztą test na Optyczne.pl był jak najbardziej pozytywny.
Osobiście po prostu widze w tym agrsywną politykę Samsunga. On bowiem w przeciwieństwie do Pentaksa ma najwidoczniej przedstawiciela handlowego z prawdziwego zdarzenia.

bergerac  Dołączył: 14 Maj 2007
Fakt-ycznie, w cenniku kdyszka raczej nie zmienia pozycji :-( No chyba, że w stolycy są jakieś promocje :roll:
Co z promocją w Saturnie?

Grzegorz

wolek  Dołączył: 23 Sty 2007
Nie wydaje mi się by to była wina testu. Też uważam go za udany.
Wcześniej polowałem na GX-1s, ale teraz zaczynam mieć wątpliwości :lol:
Może troszkę poczekam, uzbieram troszkę więcej, GX-10 jeszcze stanieje :evilsmile: i będzie mój 8-)
Jak by nie było, polityka cenowa samsunga podoba mi się :-B

sylwiusz  Dołączył: 19 Kwi 2006
Michu napisał/a:
Osobiście po prostu widze w tym agrsywną politykę Samsunga. On bowiem w przeciwieństwie do Pentaksa ma najwidoczniej przedstawiciela handlowego z prawdziwego zdarzenia.

To tez nie do konca tak. W Pentaxie ceny narzuca jednak Pentax Europe u Samsunga - pewnie jego Europejski oddzial. Rzecz w tym, ze Pentax Europe to tez jakis tam przedstawicielstwo handlowe a nie prawdziwy oddzial jak to jest w USA, gdzie widac skutki takiego rozwiazania (spore rabaty na aparaty i akcesoria). Zajrzyjcie na www.guenstiger.de - w Niemczech, kraju gdzie sie miesci Pentax Europe, Samsung jest o okolo 100 Euro tanszy od K10D...

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
Sylwiusz - zapewne masz rację.
Ale tak szczerze, jak dżdżownica z dżdżownicą: gdybyś miał osobiście wybierać przedstawiciela dla Pentaksa - wolałbyś Apollo czy K-Consult?

No coz, ostatni beda pierwszymi :mrgreen: Dodam tylko, ze zeszlym roku K-consult na urodzinach Fotopolis dosta nagrode za najlepszego niealeznego dystrybutora sprzetu foto...

1GB  Dołączył: 16 Lut 2007
na stronce http://www.fotozakupy.pl/...ct/product/6142 widnieje, ze sprzedawca udziela 2 lat gwarancji na samsunga?
nie jest to przypadkiem jakis "babol"?

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
1GB, w sklepach internetowych to tylko CTRL+C CTRL+V nie baczac na informacjew faktyczne.

moze daje jakas swoja "wewnetrzna" ?

1GB, najlepiej zadzwon sie zapytaj. Ale watpie, bo to mala oplacalnosc, co by bylo gdyby padla np matryca po roku? Poszedl by z torbami.

Napisalem do nich :)
Kiedys pamietam kupowalem w "fotozakupach" malpki canona do firmy. Co prawda otrzymalem je nowe, z faktura VAT ale na oryginalnych gwarancjach pisalo ONLY U.S. & CANADA...
Tak sie zastanawiam, czy przypadkiem nie sprowadzaja oni sprzetu zza wielkiej wody?

Mam o tyle dobrze, ze odbieral bede sprzet osobiscie w Walbrzychu, gdzie maja swoja filie w Auchanie. Doradzcie mi prosze na co mam zwrocic uwage, gdyz chcialbym go po czesci sprawdzic (oczywiscie na ile warunki sklepowe na to pozwola).

Ps. Obecna cena uwazam, ze jest rewelacyjna i duzo taniej raczej juz nie bedzie.

Pozdr.

kirihara  Dołączył: 21 Kwi 2007

Zastanawiałem się nad K100D z dualkitem lub K10 z kitem i już decyzja była podjęta (K100D) a tu masz, cena 2990 zł za GX-10 z kitem znów wywróciła moje plany do góry nogami. I znowu rozterka. Powiedzcie mi proszę w jakich (orientacyjnie) proporcjach używacie na co dzień standardowego obiektywu 18-55 i powiedzmy tych z przedziału 50-200. Chcę fotografować imprezki ze znajomymi i ciekawe rzeczy z rowerowych wycieczek.

kirihara, prosze Cie... czy to trzeba tak sie bardzo wysilac zeby znalezc odpowiedz? Jak bedzesz mial tylko krotkiego kita to bedziesz tylko go uzywal, jak oba to zaleznie od potrzeb. Moim zdaniem lepszym wyborem dla Ciebie bedzie K100D.

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
milo napisał/a:
Moim zdaniem lepszym wyborem dla Ciebie bedzie K100D.

z doppeltkitem, zmiana obiektywów nie jest aż tak uciążliwa, a masz szeroko i średnie tele

Za chlopakami - tez uwazam, ze dla Ciebie K100D dual kit to lepsza opcja. A pytanie kto jak uzywa tych szkiel nie ma sensu, bo kazdy robi przeciez inne fotki ;-)

Jeszcze trzeba dodac ze dualkit bedzie dla Ciebie odpowiednikiem 10x Zuuuma w kompakcie, tyle ze z szerokim katem.

kirihara  Dołączył: 21 Kwi 2007
macie rację, przymierzam się do tego aparatu jak z dupą do jeża...

Skocz do: