wojtekk napisał/a:To, co mnie denerwuje (choć to moja słabostka - przyznaję - denerwować mnie to nie powinno, to moja słabość) to kompletna ignorancja ('brzydkie złe złe niedobre złe - ale bo tak a łoo!') połączona z 'przecież mam prawo nie lubić, bo nie'
M0NIA napisał/a:to poza ignoracją czasami także zwykłe durne krytykanctwo, obrzucanie błotem dla samego obrzucania, ale prawa do "nielubienia" nawet "nie bo nie" nikomu odmówić nie możesz, a denerwowanie się na to tylko skraca Ci życie![]()
Cytatskoro podobaja Ci się rzeczy dziwne, to ciekawa jestem Twojego zdania na temat nowej płyty Marii Peszek? np.: http://www.youtube.com/watch?v=VfnRPOj33oM
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Ryszard napisał/a:Ciekawe kto się zgodzi, że DOBRA sztuka MUSI być narzędziem rewolucji?
Ryszard napisał/a:Szczerość tworzenia, to działka twórcy. A co masz z tego dla siebie jako odbiorca?
CytatI skąd wiadomo, że to szczera ekspresja, a nie kalkulacja na wywołanie skandalu?
Ryszard napisał/a:Fajne to i szczere. I subiektywne. Być może odbierasz coś innego niż nadawał Araki? ;)
Arti napisał/a:tylko błagam nie zmuszajcie mnie do zachwytów nad dziełem, nawet jeśli jest to sztuka.
sylwesto napisał/a:Ja nie wiem skąd Wam się to bierze??? Nie rozumiem dlaczego obrona zdjęć, których nawet nie jesteście w stanie rzeczowo skrytykować, zrównywana jest ze zmuszaniem Was do ich podziwiania.
Raczej nikt. MUSI tu nie pasuje.Ryszard napisał/a:Ciekawe kto się zgodzi, że DOBRA sztuka MUSI być narzędziem rewolucji?
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
sylwesto napisał/a:Ja nie wiem skąd Wam się to bierze???
sylwesto napisał/a:Arti napisał/a:tylko błagam nie zmuszajcie mnie do zachwytów nad dziełem, nawet jeśli jest to sztuka.
Ja nie wiem skąd Wam się to bierze??? Nie rozumiem dlaczego obrona zdjęć, których nawet nie jesteście w stanie rzeczowo skrytykować, zrównywana jest ze zmuszaniem Was do ich podziwiania. To jest kompletnie pozbawione logiki.
wojtekk napisał/a:sylwesto napisał/a:Ja nie wiem skąd Wam się to bierze??? Nie rozumiem dlaczego obrona zdjęć, których nawet nie jesteście w stanie rzeczowo skrytykować, zrównywana jest ze zmuszaniem Was do ich podziwiania.
Bo to najprostsza, instynktowna, nie wymagająca wysiłku reakcja. :)
„Każdy może tworzyć byleco i ma prawo być z tego zadowolonym, byleby nie był w swej pracy szczerym i znalazł kogoś, kto równie kłamliwie będzie to podziwiał.” Witkacy
Sebastian napisał/a:Mimo całych deklaracji o szanowaniu cudzego zdania uwielbiasz robić ironiczne uwagi na temat osób, którzy się z Wami nie zgadzają, parafrazując:
"ach, biedni ignoranci, za leniwi lub za głupi aby zrozumieć".
jorge.martinez napisał/a:Raczej nikt. MUSI tu nie pasuje.
sylwesto napisał/a:Nie rozumiem dlaczego obrona zdjęć, których nawet nie jesteście w stanie rzeczowo skrytykować, zrównywana jest ze zmuszaniem Was do ich podziwiania.
Pozdrawiam
Arti