This article was written on recycled paper by hand, using only natural inks and pigments that were gathered by virgins during the full moon.
Do cz-b nie ma nic lepszego niz surowe skanowanie w Vueskanie, a potem krzywe, levels i co ci tam jeszcze do glowy wpadnie w wybranym programie graficznym. O kolorze sie nie wypowiadam, bo to mnie przerasta - za duzo decyzji naraz trzeba podjacPemigan napisał/a:Dan napisal, ze skanuje na szara papke, wstepnie wiem co i jak, ale jest jakies how to, na co zwraqcac uwage czym się kierowac?
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:O kolorze się nie wypowiadam, bo to mnie przerasta - za duzo decyzji naraz trzeba podjac
dz.
modern art = i could do that + yes, but you didn't
dan napisał/a:guerilla, wiesz o tym, ze DNG z Vuescana od TIFF-a rozni się tylko rozmiarem pliku i naglowkiem pozwalajacym na czytanie pliku przez soft Adobe jako RAW?
Ja tam maske zdejmuje w Vuescanie i wstepnie reguluje kontrast (zeby mi plik nie wyjezdzal poza zakres tonalny). Pozniej mieszam sobie w TIFF-ie korzystajac z suwakow Lajtruma (polubilem go bardzo).
modern art = i could do that + yes, but you didn't