Pentax K-5 II | Tamron 17-50 f/2.8 | Pentax HD DA 55-300 f/4-5.8 | x2 Teleconv
Deviantart, Instagram, 500px
zmarcin napisał/a:sigma ma ostrzejszy obraz z mniejszą winietą (nie wiem jak w rzeczywistosci to wyglada czy przeszkadza na tamronie) ma stabilizacje
zmarcin napisał/a:obraz z niego wydaje mi sie taki bardziej plastyczny co dziwne.
zmarcin napisał/a:co wziąć bo tamron mam za polowe ceny sigmy
espresso napisał/a:
Nie jedyna. AF w Sigmie jest sprawniejszyCytatSigma na pewno ma cichszy AF, ale w mojej opinii to jej jedyna przewaga.
Pentax K-5 II | Tamron 17-50 f/2.8 | Pentax HD DA 55-300 f/4-5.8 | x2 Teleconv
Deviantart, Instagram, 500px
kerad napisał/a:Zastanawiam się nad wysyłką zestawu obiektyw+body do serwisu tamrona. Wysyłał ktoś z was to szkiełko do kalibracji? Pomogło?
Dlaczego zarzucasz mi, że coś kręcę? Robiłeś kiedykolwiek tym Tamronem + Raynox zdjęcia?mdfan napisał/a:Zbynio - coś kręcisz...
Ależ doskonale zrozumiałem aluzję. Nie masz pojęcia o konkretach więc się nie komentuj.mdfan napisał/a:No to się nie zrozumieliśmy......Z tym Tamronem nie sprawdzałem...
CytatSprawdziłem. Raynox sprawdzi się z kitowym obiektywem o ø52 i każdym innym o tej średnicy przedniej soczewki. Przy ø55 będzie lekko winietować ale to można przeżyć lub wyszopować
A nie lepiej mieć jeden porządny?espresso napisał/a:Mam oba.
Sprawdź sam:zmarcin napisał/a:Filtry polaryzacyjne będe szukał niebawem, fajnie też jakby ktoś coś polecił
mdfan napisał/a:Nie zgodzę się z tym, bo u mnie na ø62 winiety nie ma.
mdfan napisał/a:używam Raynoxa z Tamronem 70-300
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
mikolaj napisał/a:Jedyne wady jakie mogę wymienić to głośny AF (dla mnie to nie jest duża wada) i niestety lekki front focus. Za jakiś czas zamierzam wysłać obiektyw do kalibracji i wtedy będzie już bez wad.
K-373, 11-300 mm f/1.7-4.0, sunpaki i agfatroniki, LX15, XZ-1
K5IIs + KatzEye, DA16-45/4, DA50/1.8, A50/2.8 macro, pierścienie, Samyang 85/1.4,
Smena 8M
Manfrotto 055proB + 462RC, LR5.7, Eizo EV2436
FF, Crop / Klisza, Cyfra / 12mm - 400mm