Pyrek napisał/a:Ale dlaczego ograniczać się do postawienia 60-ki
Przecież można postawić na tej samej drodze ograniczenie do 40, albo nawet do 30 km/h,
przecież nie masz przymusu "pokonania trasy z maksymalną prędkością na jaką pozwalają warunki"..
CzareK
K-5, S9600
K-5 + SMC DA 18-135mm f/3.5-5.6ED AL (IF) DC WR
Soosa napisał/a:Chciałbym jednak zwrócić uwagę, że w doskonałej większości przypadków w obszarze oznaczonym znakiem "Obszar zabudowany" mieszkają jednak ludzie, którzy czasem chcą przejść przez przejścia dla pieszych albo włączyć się do ruchu. Tymczasem obszar ten - przynajmniej w rejonach podwarszawskich - to istny tor wyścigowy. Jeśli jedziesz nawet 60 w terenie zabudowanym to zaraz Ciebie wyprzedzą, nie ważne że po podwójnej ciągłej, obszarze wyłączonym z ruchu, pasem do skrętu czy z drugiej strony wysepki. Niemożliwe?
K10D, T90/2.8, S10-20/4-5.6, A50/1.7, M135/3.5, T70-200/2.8, S17-50/2.8
K-5, S9600
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
opiszon napisał/a:Akurat radar odcinkowy to dobre i zdecydowanie lepsze rozwiązanie od fotoradaròw.
Ale znaczna część albo będzie jechać spokojnie albo zrobi jeden taki rajd i też da sobie spokój. Mam nadzieje.PiotrR napisał/a:Przy odcinkowym "miszczowie szos" będą zapierniczać, zapierniczać, potem gdzieś w środku odcinka zjeżdżać na kawkę albo papieroska, a potem dalej zapierniczać.
Spadówa!PiotrR napisał/a:nie po to kupuje samochód z 200- czy 300-konnym silnikiem, żeby jechać 100 do 140 na godzinę.
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Tak. Chyba, że natkniemy na się na specjalistę, który w przyszłym tygodniu ma zamiar wykonać lewoskręt. I za wczas się do tego manewru przygotowujePiotrR napisał/a:A o ile mniej stresujące dla kierowcy.
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
Canon zły oraz K-7, MZ-30, SF7, ME, Spotmatic, Tessar 50/2.8, Kijew 60
CytatTak. Chyba, że natkniemy na się na specjalistę, który w przyszłym tygodniu ma zamiar wykonać lewoskręt.
zapraszam!
k3II, k20d, 10-20, 16-50, 85, 8, af540, yn560
moje oczy są oczami wariata...
Pentax K10D | Sigma 17-70 F2.8-4.5 macro, Weltblick 300 F5.6, Phoenix 650-1300 (2600 z TC x2)
Lumix GX80 | Lumix G 12–32 f/3.5–5.6, Lumix G 45-150 f/4.0-5.6, Olympus M.Zuiko 45mm f/1.8
Apas, chamskie to było, a na takim poziomie nie będę z tobą dyskutował. Waż słowa, bo mnie ani nie znasz ani nic o mnie nie wiesz.Apas napisał/a:Nie wiem, gdzie się autor wątku dokładnie wybiera i kiedy, więc nie wiem, czy przypadkiem nie spotkamy sie wtedy na drodze. A ja sobie nie życzę spotkania z idiotami,
cyfranka+analogów kilka+szkiełek przeróżnych mnóstwo. Czyli Pentaxy, Canony, Minolty i pewnie coś jeszcze dokupię